2021 Petite Maman / Küçük Anne - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

4005036.jpg


Petite Maman

Tür:
Dram, Fantastik
Süre: 72 dakika

Yönetmen: Céline Sciamma
Senaryo: Céline Sciamma

Oyuncular:
Joséphine Sanz
Gabrielle Sanz
Nina Meurisse

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.0/10
Letterboxd: 3.8/5
Metacritic: 93/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: Petite Maman

Portrait of a Lady on Fire'ın yönetmeni Celine Sciamma imzalı bir film oluşu nedeniyle beklentim yüksekti ancak hayal kırıklığı oldu.

İlginç bir fantastik konuya sahip olmasına rağmen, aşırı aşırı durgun bir filmdi. İzlemesi, sevmesi çok zordu. Hiç içine giremediğim bir film oldu. İçine girip dünyasıyla bağ kuranlar sevebilirler ama ben onlardan olamadım.

3/10
 
  • Beğendim
Reactions: Sherlock and Araf

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,279
Reaksiyon puanı
62,924
Puanı
1,060
Son zamanlarda izlediğim en durgun en cansız filmdi. Ne anlatmak istedi, ne anlattı hiçbir fikrim yok. Süresi harikaydı, bu kadar uzun süreleri olan filmlerden sonra ilaç gibi geldi. Zaten daha uzun olsaydı katlanamayıp kapatırdım. Gerçi filmi yapanlarda daha fazla uzatamayacaklarını bildiklerinden kısa tutmuşlar.

İki küçük kız, oyunculukları ve uyumları şahaneydi. Görsel açından da iyiydi. Bunlar dışında puanı hak edecek değerde bir unsur yoktu.

Annesinin çocukluğuyla arkadaş olan kız çocuğunun hikayesi olarak da yorumlanabilir.

4/10
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Yakın zamanda büyükannesini kaybeden sekiz yaşındaki Nelly'nin hikayesini izliyoruz filmde. Nelly, annesinin çocukluk evindeki eşyalarını boşaltılması için annesi ve babasıyla çocukluk evine gider. Annesi daha sonra gider. Nelly çevreyi keşfetmeye başlar ve o esnada Marion adında kendisi gibi genç bir kızla tanışır.

Aslında konusu ve içerisindeki gizem ilgi çekici, 72 dakikalık kısa bir süresi var ama çok durağan, aynı zamanda her şey bir anda gelişiyormuş hissiyle olaylar gelişiyor. Tabii ebeveynlik adına da anlamlı mesajlar veriliyor ama genel olarak benim için "yetersiz" dediğim filmlerden oluyor. Çocuk oyuncuların performansları başarılı, ki iki oyuncu tercihi de mantıklı olmuş birbirine benzer olması açısından. Bir oyuncu Joséphine Sanz, diğeri de Gabrielle Sanz.

Filmin fantastik boyutu aslında iyiydi. Nelly'nin tanıştığı ve benzediği kız, aslında annesi Marion, birbirine benzeyen iki karakter. Tabii her şeyin bir anda gelişiyormuş hissiyle filmin bu fantastik boyutu da havada kaldı bana göre.

5/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
İzleyeli gerçekten çok uzun zaman oldu, bu yüzden uzun uzun yorumlamam ve detay vermem pek mümkün olmayacak maalesef.

Céline Sciamma yaklaşık 3 yıl önce çektiği Portrait of a Lady on Fire ile hemen hepimizin gönlünde taht kurmuştu. Burada da bana kalırsa oradaki başarılı yönetmenlik performansını sürdürmeyi başarmış. Petite Maman, Portrait of a Lady on Fire kadar büyük ve görkemli bir film değil. Daha çok yönetmenin eski filmlerinden Tomboy’u andırıyor hatta. Anlattığı şeyi daha basit, sade ve abartısız bir dille anlatan bir film. Fakat senaryosu ve özellikle kurgusu gerçekten harika. Fantastik ve hatta bilim kurgu denilebilecek bir tarafı var filmin, bunu kabul ediyorum ancak ana odakta çocukların olduğu bir filmde bu çok da anormal durmamış bence. Bir şeylerin farkında olduğumuz yaşlarda nasıl biri olduğumuz konusunda ebeveynlerimizin üzerimizdeki etkisi en iyi bu şekilde anlatılabilirdi herhalde.

Onun dışında oyunculuklar ve görsellik başarılıydı. Özellikle filmin geçtiği ev ve çevresinin renk tonları gerçekten çok güzeldi, insanı içine çekiyordu…

Puan: 7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,866
Reaksiyon puanı
5,789
Puanı
559
Son derece yalın, samimi ve tatlı bir filmdi. Çok dar bir senaryosu olsa da film hikayenin ana fikrini son derece sade ve başarılı bir şekilde anlatıyor. Kısa süresi ve seyirciyi içine çeken görselliğiyle severek izletti kendini. Çocuk oyuncuların da katkısı büyük tabii, çok tatlıydılar.

Burada verilen düşük puanlara şaşırdım açıkçası çünkü herkesin sevebileceği bir film ve hakkında olumsuz tek bir yorum bile görmemiştim. :A

7.5/10