Penny Dreadful 3. Sezon Onayını Aldı!

sürgünüm

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
65,202
Puanı
1,059
thumbnail_1434473575.jpg

Showtime dizisi olarak tanıdığımız Viktorya dönemi İngiltere'sinde geçen korku draması Penny Dreadful'a, İngiltere’de yayınlandığı kanal olan Sky Atlantic’ten yeni sezon onayı geldi.

John Logan imzalı, başrollerinde Josh Hartnett, Timothy Dalton ve Eva Green gibi isimlerin yer aldığı yapım, 3. sezon onayını aldı. İlk sezonu 8, ikinci sezonu ise 10 bölümden oluşan dizinin üçüncü sezonu 9 bölümden oluşacak ve 2016'da ekranlara gelecek.

Penny Dreadful'un ikinci sezonu 5 Temmuz'da son bulacak.

Son düzenleme:
Ne zamandır aklımdaydı, ilk sezonu da sezon finalinden sonra bitirmiştim, heralde bunda da böyle olacak. Ama çok iyi bir dizi, şüphesiz çok kaliteli. :)
Yalnız Showtime reytingleri vasat gözüküyor. İlerde iptal olsursa Sky Atlantic yayınlamaya devam eder heralde. :)

Keşke bitseydi de Eva Green daha iyi işlerde oynasaydı. :):)
:) :)

Daha iyisi Game Of Thrones. En azından kendi türünde çok iyi bir dizi, dönemin mistik ortamını çok iyi yansıtıyor, korku ögelerinde zaten üstüne dizi yok. Bence Bates Motel'i sevmiş olanlar her türlü Penny'i de beğenir çünkü Bates Motel'den daha iyi bir dizi. :)

:) :)

Daha iyisi Game Of Thrones. En azından kendi türünde çok iyi bir dizi, dönemin mistik ortamını çok iyi yansıtıyor, korku ögelerinde zaten üstüne dizi yok. Bence Bates Motel'i sevmiş olanlar her türlü Penny'i de beğenir çünkü Bates Motel'den daha iyi bir dizi. :)
Dizi olması şart değil film de olur. :)

Bates Motel ile hiç alakası yok ya çok farklı diziler. Biri fantastik diğeri psikolojik gerilim.

Dizi olması şart değil film de olur. :)

Bates Motel ile hiç alakası yok ya çok farklı diziler. Biri fantastik diğeri psikolojik gerilim.
Penny'nin fantastiklik ile alakası yok ki, hiçbir kaynak sitenin de Penny'e fantastik diyeceğini sanmıyorum çünkü fantastik değil, korku ve fazlasıyla psikolojik gerilim. Korku türü ile fantastik türler arasında büyük bir fark var. İşin içine dini motivler girince olay korkuya bağlanıyor, bizim korku filmlerimizde de olağanüstü ögeler var ama hiçbiri fantastik sayılmıyor. Nitekim Yüzüklerin Efendisi, Game Of Thrones, Harry Potter gibi yapımlar ise fantastik. Penny ile aralsrındaki farklar ortada. :)

Penny'nin fantastiklik ile alakası yok ki, hiçbir kaynak sitenin de Penny'e fantastik diyeceğini sanmıyorum çünkü fantastik değil, korku ve fazlasıyla psikolojik gerilim. Korku türü ile fantastik türler arasında büyük bir fark var. İşin içine dini motivler girince olay korkuya bağlanıyor, bizim korku filmlerimizde de olağanüstü ögeler var ama hiçbiri fantastik sayılmıyor. Nitekim Yüzüklerin Efendisi, Game Of Thrones, Harry Potter gibi yapımlar ise fantastik. Penny ile aralsrındaki farklar ortada. :)
Fantastik değil doğa üstü diyelim o zaman benim için pek farkı yok ikisinin. :):)

Fantastik denilebilir, sonuçta Kurt adam ve vampir var[emoji16] @OzaN

Fantastik denilebilir, sonuçta Kurt adam ve vampir var[emoji16] @OzaN
Fantezi ögeleri var ama fantastik değil. Kurt Adam X-Men filminde de var ama film fantastik olarak görülmüyor. Lost'ta da fantastik ögeler var (siyah duman gibi) ama Lost da fantastik olarak görülmüyor. Kurt Adam da Vampir de gerçek hayatta olması çok çok çok zor ama imkansız olmayan canlılardır. Genetik bozukluğu ile milyarda bir olsa da mümkün. Öteki dinsel sahneler yani ayin sahnelerinde duvardaki böcekler, cadılar vs de fantastik değil dinsel ögeler olarak görülüyor ve korku türüne giriyor.

Fantezi ögeleri var ama fantastik değil. Kurt Adam X-Men filminde de var ama film fantastik olarak görülmüyor. Lost'ta da fantastik ögeler var (siyah duman gibi) ama Lost da fantastik olarak görülmüyor. Kurt Adam da Vampir de gerçek hayatta olması çok çok çok zor ama imkansız olmayan canlılardır. Genetik bozukluğu ile milyarda bir olsa da mümkün. Öteki dinsel sahneler yani ayin sahnelerinde duvardaki böcekler, cadılar vs de fantastik değil dinsel ögeler olarak görülüyor ve korku türüne giriyor.
O zaman siyah duman'ı da dinsel öğe olarak adlandırabiliriz.Habil ile Kabil'di.Bunun üzerine çok teori yapıldı.
X-men çok ayrı bi örnek.Bugune kadar hiç bir film-dizi de elinin içinde bıçak çıkan adam görmedim.Neyse işte benim için dizi fantastik-korku.