Pelin Batu, Rolü Gereği Türban Taktı Ve Tartışılacak Bir Yorumda Bulundu!

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,354
Puanı
809
Pelin Batu, Zor Yılların Kayıp Çocukları için türban taktı

Darbe döneminde yakınları mağdur olarak görmüş bu anılar ve travmalarla büyümek zorunda kalmış çocukların hikayesini ele alan "Zor Yılların Kayıp Çocukları" adlı belgesel filmin çekimleri önceki gün Karacaahmet Mezarlığı'nda başladı.

Filmde başrol oynayan Tolga Güleç, sol örgüt üyesi annesini hapishanede yitirmiş apolitize bir genci oynarken, Pelin Batu ise kameraların karşısına evli ve dini bütün türbanlı bir kadın olarak geçiyor.

Milliyet'in haberine göre rolü gereği pardesü giyip, başörtüsü takan Pelin Batu, ilk kez değişik bir karakteri canlandırdığını belirtip, "Daha önce özellikle politik filmlerde oynamamıştım burada sağ olsun sol olsun pek fark etmiyor bütün bu insanlar darbeden mağdur. Ülkü ocaklarında çalışmış ve 13 yıl hapis yatmış bir adamın kızını oynuyorum. Ben işin sol tarafına meyilliyim ve biliyorum ama sağ tarafını hiç bilmiyordum. Bana ciltler halinde Muhsin Yazıcıoğlu külliyatı verdiler. Son birkaç haftamı bunları okuyarak geçirdim" diye konuştu.

Batu, gazetecilerin "Türban taktıktan sonra neler hissettiniz?" sorusuna "Özellikle şunun yalan olduğunu öğrendim. İnsanlar derlar ya 'içinde çok serin oluyor, içten klimalı' bunun bir şehir efsanesi olduğunu öğrendim. Bu sıcaklarda çalışınca da epey zor. Kadınların işi her toplumda daha zor Müslüman toplumlarda bana daha zor geliyor. Alkolün de türbanın da yasağı olmaz. Yasak yaparsın ters teper. Şu doğru bu doğru dedikçe insanlar tepki duyar" sözleriyle yanıt verdi.