Pandemi Kutu Oyunlarının Kıymetini Artırdı!

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
33,302
Puanı
1,060
Pandemi sürecine bağlı arka arkaya gelen yasaklar,sosyal hayatın kısıtlanması; cafe,eğlence mekanları insanların biraraya geldiği mekanların teker teker kapanması ve evde kalın çağrıları..
İnsanların hayatlarında birçok konuda değişim yaşanmasına neden oldu;

Bunlardan biride ; evde çok fazla kalan bireylerin kendilerini eğlemek adına Kutu Oyunlarına yönlenmesi oldu.
kutu-oyunlari.jpg

Kutu oyunlarına ve oyun kartlarına talep arttı. Kutu oyunu satışlarında yüzde 1033, oyun kartlarında ise yüzde 943 oranında artış olurken ;puzzlelarda yüzde 388’lik bir artış gözlemlendi. .hobi, oyun, eğlence ürünleri kategorisinde artış devam etti ve ortalama sepet tutarı 75 TL seviyesine ulaştı.

Özellikle satranç,tavla ve dama gibi oyunların satışı katlandı.

0001742850001-2.jpg

Özellikle Pandemi döneminde Netflixin Favori dizisi Queen Gambitin
satranç olan ilgiyi arttırdığı ayrı bir gerçek oldu.Tavla, dama gibi masa oyunlarının satışı ise yüzde 35 arttı.

1607774201478.png

Satranç setlerinin yanı sıra Scrabble, Tabu gibi kutu oyunlarına da ilginin arttığı görüldü.
9d09f7b3a35db7128bbe287e35a61c95.jpg

En çok masa ve kutu oyunu alışverişi yapan il İstanbul olurken, İstanbul'u, Ankara, Van, Antalya, İzmir, Balıkesir, Bursa, Nevşehir ve Eskişehir takip etti.

Alışveriş yapanların yaş ortalaması ise 20-35 yaş aralığında gerçekleşti.

**Online Alışveriş Sitelerinin Bilgilerinden Derlenmiştir.

Siz kutu oyunları hakkında ne düşünüyorsunuz? Artışa katılıyor musunuz?Artışa katkı
yapanlardan mısınız?

Keyifli Haftasonları Dilerim.

#EvdeKal #MaskeTak
SAĞLIKLI KAL!

Kutu oyunları ile pek aram yok. Daha önce hiç satranç oynamadım, oynamayı da bilmiyorum. :A Ama Tabu'yu severim. Arada oynuyorduk arkadaşlar ile.

Eline sağlık abi. :bhr: Bu ara bildirim gelmemiş konudan.

Edit: Bildirim gelmiş, ben görmemişim. :A

• Sinir Bozucu
Reactions: The_Erinch
Artışa katkı yapmadım ama artışa katılıyorum. Çünkü evde olduğumuz bu zamanlarda kutu oyunlar eğlenmek için çok iyi bir alternatif. Kutu oyunları ise seviyorum dediğim gibi hem vakit güzel ve eğlenceli bir şekilde geçiyor. Monopoly ve Uno'm var zaten. Arada oynuyoruz.

Ellerine sağlık abi.

Eline sağlık @The_Erinch
Bizim burada değişen bir şey olmadı :A
Ezelden beri kutu oyunları buralarda yaygın ve her kreş, artı okulda bol bol bulunmakta. Oyun saatleri diye adlandırılan derslerde de bu oyunlar oynanır.
Evlerde de bulunmakta

• Harika
Reactions: The_Erinch
Yıllardır Monopoly, Satranç ve bu tarz kutu oyunları oynayan biri olarak benim için yeni bir şey değil ve zaten elimde bulunan şeyler bunlar. :A Ama artması sevindirdi, insanlar biraz da olsa bu oyunların keyfini ve değerini anlamış oldular en azından.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam
Benim de pek adetim değil kutu oyunları. Bazen kafe tarzı yerlerde Tabu ve Monopoly oynadığımız olurdu, güzel günlerdi. Hepsi çok eskide kaldı...

Güzel vakit geçirmeyi sağlıyor, pandemi döneminde artması hiç şaşırtıcı değil.

Kutu oyunları ile pek aram yok. Daha önce hiç satranç oynamadım, oynamayı da bilmiyorum. :A Ama Tabu'yu severim. Arada oynuyorduk arkadaşlar ile.

Eline sağlık abi. :bhr: Bu ara bildirim gelmemiş konudan.

Edit: Bildirim gelmiş, ben görmemişim. :A
Ben niye domates yedim şimdi? 😱 @The_Erinch

Benim de pek adetim değil kutu oyunları. Bazen kafe tarzı yerlerde Tabu ve Monopoly oynadığımız olurdu, güzel günlerdi. Hepsi çok eskide kaldı...

Güzel vakit geçirmeyi sağlıyor, pandemi döneminde artması hiç şaşırtıcı değil.
Allahın tembeli seni.. sen kim kutu kim.. kim alacak onu dolaptanda kutusundan çıkaracaktaaaaaaa :F :F :F :F

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam and dreamy
Yıllardır Monopoly, Satranç ve bu tarz kutu oyunları oynayan biri olarak benim için yeni bir şey değil ve zaten elimde bulunan şeyler bunlar. :A Ama artması sevindirdi, insanlar biraz da olsa bu oyunların keyfini ve değerini anlamış oldular en azından.
Ehhh boşa Mühendis olmadın; olsun okadar zeka ...Aferin leee.. O zaman @dreamy senden daha tembel olduğunun kanıtı :A:Z

Yanlış bir şey mi dedim diye düşündüm bildirim gelince. :A
Görmedim yazdın gibi algıladım da ... 😛

Eline sağlık @The_Erinch
Bizim burada değişen bir şey olmadı :A
Ezelden beri kutu oyunları buralarda yaygın ve her kreş, artı okulda bol bol bulunmakta. Oyun saatleri diye adlandırılan derslerde de bu oyunlar oynanır.
Evlerde de bulunmakta
Ahhh ahhhh birgün bizde level atlamış ülkeler gibi olacağız...ömrüm el verir görürsek.

Monopoly çocukluğumun heyecanla oynadığım keyifli oyunlarından biriydi. Onun dışında Kızma Birader gibi oyunları da çok severdim tam kutulu oyun formatında sayılmasa da...

Satranç ise zaten vazgeçilmezim ama dijital, online olarak tabi.

Ama şu bir acı gerçek, internet ve sosyal medya çağı ve streaming servisler, diziler filmler ve konsol oyunları derken bu tarz kutulu oyunların da devri kapandı. Pandemi döneminde dahi, full evde kalındığı dönemde dahi bu saydığım unsurlar çok daha baskın geliyor artık insanların hayatında. Kutulu oyunlar 1 artmışsa internet kullanımı Netflix vb 10 artmıştır, doğal olarak mesela 2005 senesine göre 2020 pandemi çağında bile kutulu oyun son demlerini yaşıyor.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24