Pandemi Bittiğinde Yapılacaklar Listesi

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
33,429
Puanı
1,060
2662410_582740e246293d1ea89fd733fb5980d8.png

1 yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı etkisi alan bir pandemi kabusu ile yaşamaya devam ediyoruz.
Son dönemde gerek alınan tedbirler,gerekse aşının yaygınlaşmaya başlamasıyla,hayatımızın ufak ufak eskiye dönebilmesi konusunda adımlar atılmaktadır.

Pandemi nedeniyle hayatımızda birçok olaya ara verdik,yaşam koşullarımız,hayat şartlarımızı değişti.
Sürekli yaptığımız birçok olay,hareket,davranış,eylem,etkinlik askıya kaldırıldı.

Salgın bittiğinde yapılacaklar listesinde yapılan ufak anketerde aşağıdaki cevaplar göze batıyor.

2662410_cfb8f8b6d09773074489be453dc4fa38.png

Aynı şekilde yapılan başka araşırmada ise

neleri-özlediniz.jpg

Gene yapılan başka nabız tutmalarda ortaya çıkan daha detaylı sonuçlarda ise;

Başlıksız-1-1-768x993.jpg

Peki siz değerli Fav10 ailesi siz neleri özlediniz? Siz neler yapmak istiyorsunuz?

Değerli görüşlerinizi heyecanla bekliyorum.

İyi Haftasonları Diliyorum.

Pandeminden önce gezerdim ama pek sevmezdim. Pandemi de bol bol dedim "keşke gitseydim" diye, biterse gideceğim yerler kesinlikle var hem İstanbul'da hem şehir dışında.

• Harika
Reactions: The_Erinch
Yaz mevsimini nasıl değerlendireceksiniz anket konumda yazdığım gibi, yavaş yavaş sosyalleşip gezmeyi planlıyorum.
Ben zaten 1-2 haftaya mahalle dışına çıkıp toplu taşımaya da bindiğim an artık pandeminin bitmesini beklemeden normal hayatıma dönerim. Burada hiç kısıtlama yoktu ama ben buna rağmen evde kalıp mahalle dışına zor çıktım. Artık işe dönüp sosyal hayata dönme zamanı.

Pek özlediğim bir şey yok. Alıştım bu duruma ama Hava yolu yolculuğunda kısıtlamalar kalkarsa ilk tatilde Türkiye yolculuğu yapmak olacak.

Açıkçası öncelikle Aileme sarılmayı çok özledim.
İnsanın kanından geldiği kişilere sarılamaması....

Ekim 2020 den beri ailemi görmüyorum...

Sonra Sinemayı çok ama çok özledim. Her hafta 1-2 filme kesin giderdim.

Elbette özgürce dışarıda gezmek,biryerler oturmak,arkadaşlarımla doyasıya sohbet,eğlence... Hepsini gerçekten özledim.

Elbette özgürce dışarıda gezmek,biryerler oturmak,arkadaşlarımla doyasıya sohbet,eğlence... Hepsini gerçekten özledim.
Farklı şehirlerde mi yaşıyordunuz? Manisa - Kocaeli sanırım?

Farklı şehirlerde mi yaşıyordunuz? Manisa - Kocaeli sanırım?
Evet dostum. En son Ekim ayında yazlıkta gördüm. Sonra bir daha görüşemedim. Hiçbir zaman riske edemedim yanlarına gidip..ikisindede yaş var çünkü.
Çok şükür ikiside 2 doz aşı oldu,umarım şifa olur.
Tekrar yazlığa döndüler,yakın zamanda göreceğim, az kaldı :love1:

Sağol bu arada sorduğun için :bhr:

Bende memleketimi özledim ya iki senedir gidemedim ,arada çocuklarla Alanya'ya gidiyorduk liman da dolaşıyorduk uzun zamandır bir yere gidemedik.
Onun dışında çok gezen bir insan değildim ama arada çocuklarla lokantaya gider yemek yerdik uzun zamandır o da yok gerçi bugün itibariyle yasaklar kalkmış olsa da bu fırsatı kaçırdık😊

• Beğendim
Benim hayatımda çok da bir şey değişmeyecek gibi. Pandemi sayesinde zamanı çok daha verimli kullanmayı öğrendim. Pek çok yeni yararlı alışkanlık kazandım. En büyük kazancı da ev-iş arası zaman kaybının sıfırlanması oldu. Eğer işte eski düzene dönersek işe yakın yerde ev tutarım kısa zaman içinde...

Bunun dışında sinemayı özledim. Fakat eskisine göre çok daha az giderim diye tahmin ediyorum. Her sinemaya gittiğimde İstanbul'un görmediğim bir yerini gezip görme gibi bir hedefim var. Bunun dışında da yurtdışı gezileri yapmak istiyorum mümkün olduğunca...

• Beğendim
Herşeyin eski haline dönmesini istiyorum parklarda rahatça korkmadan banklara, oturmayı özledim, açık alanda çay içmeyi özledim, Manisa da her yıl yapılan ve ne yazik ki son 3 senedir yapılamayan mesir şenliklerini, kurulan fuarlara sergilere gitmeyi özledim, Ramazanda sahura kadar hemen hemen her yerin açık olmasını, sahurda çıkan davulcuyu özledim, herşeyden önemlisi dostlarımı, akrabalarımi onlara korkmadan sarılmayı özledim. Anneme kocaman sarılmayı özledim .. Sinemaya gitmeyi özledim saymakla bitmeyecek ki özlemler herseyi özledim🤷

Herşeyin eski haline dönmesini istiyorum parklarda rahatça korkmadan banklara, oturmayı özledim, açık alanda çay içmeyi özledim, Manisa da her yıl yapılan ve ne yazik ki son 3 senedir yapılamayan mesir şenliklerini, kurulan fuarlara sergilere gitmeyi özledim, Ramazanda sahura kadar hemen hemen her yerin açık olmasını, sahurda çıkan davulcuyu özledim, herşeyden önemlisi dostlarımı, akrabalarımi onlara korkmadan sarılmayı özledim. Anneme kocaman sarılmayı özledim .. Sinemaya gitmeyi özledim saymakla bitmeyecek ki özlemler herseyi özledim🤷
Çok paralel ruh halindeyiz kurdiyecim :Z

• Güldürdün
Reactions: Zeyno