2020 Palm Springs - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

Palm Springs.jpg


Palm Springs

Tür:
Komedi, Romantik
Süre: 90 dakika

Yönetmen: Max Barbakow
Senaryo: Andy Siara, Andy Siara (story by), Max Barbakow (story by)

Oyuncular:
Andy Samberg
Cristin Milioti
J.K. Simmons
Peter Gallagher

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.2/10
Metacritic: 83/100

Filmin Fragmanı:


Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,078
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Günlerdir başlığını açmaya üşendiğim için yorum yapamamıştım iyi oldu başlığının açılması :D

Tam yorum: palm-springs-2020

Yılın şu ana kadarki en iyi filmi. En sevdiğim filmlerden olan Groundhog Day'in farklı bir versiyonu, onun anlattıklarını pekiştiren ve farklı yönlerden yaklaşan çok eğlenceli bir film.

Başrollerdeki ikiliyi zaten seviyordum, bu filmde de çok sevdim. J.K. Simmons da tam kendine yakışan bir karakterdeydi, harikaydı.

Ömür yeterse birkaç yılda bir döndürüp döndürüp izleyeceğim filmler arasına girdi. :Z

9/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Kaliteli mizahın her türlüsüne varız.

Tabii sadece mizahı ile ön plana çıkan bir film değil. Groundhog Day benim de en sevdiğim filmlerden, çıktığı yıl ve dönemin sonrasına bakıldığı zaman birçok filme ilham kaynağı olmuş bir film. "Zaman", "zamanda yolculuk" gibi temaları içerisinde barındıran iyi kötü birçok film izledik. Bu film kesinlikle iyi, hatta çok iyi klasmanında yer alıyor.

"Zaman" temasını çok güzel işlemesi, romantik komedinin dozajını çok iyi ayarlaması, birçok yerde kahkaha attırması, kaliteli oyunculuk performansları ve tam ayarında olan süresi ile hiç sıkmadan kendini izlettirmeyi başarıyor. 2020 yılının şimdilik kesinlikle en iyilerinden, muhtemelen yılı tamamladığımız zaman da bu konumunu koruyacaktır.

Başrol ikilimiz olan Andy Samberg ve Cristin Milioti'nin performansları ayrı ayrı çok iyiydi, birçok yerde hem güldüm hem de üzüldüm. Özellikle Cristin Milioti çok tatlı değil mi ya... J.K. Simmons'ın karakterini çok görmüyoruz ancak hikayeye baktığımız zaman oldukça önemli bir karakteri canlandırıyor aslında, özellikle de Nyles'ın karakter gelişimi açısından. Onun karakterinin yer aldığı her sahneye güldüm zaten, filmin kadrosunda yer alıyor olması bile çok kıymetli.

Hem çok iyi bir film olması, hem de süresinin oldukça makul olması sebebiyetiyle tekrar tekrar izlenebilecek bir film gerçekten. Unutmadan, müzik ve şarkıların kullanımı da çok başarılı...

8.5 da verilebilir aslında ama küsuratlı puan veresim gelmedi. :A

Puan: 9/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,219
Reaksiyon puanı
107,925
Puanı
1,060
Film bildiğin Groundhog Day'in yeni versiyonu olmuş.
Başı sevmediğim tarzda başladı ve sırf orda da puan kırabilirdim ama yapmayacağım :A
Eğlenceli ve yer yer güldüren bir film oldu. adam ok ile vurulup kaçtığı kısımlarda ne oluyoruz dedim :A sonra uyandığından itibaren bizlerde ne olduğunu anlamaya başlıyoruz.Filmin en etkileyici kısmı adamın mağara önünde söylediği sözler ve aşkı uğruna, sevdiği kadın olmadan yaşamaktansa onunla ölüme gitmesiydi

Aslında filme puanım biraz daha yüksek olacaktı ama Groundhog Day'in bir alt modeli olduğu için ve ona zamanında 8.5 verdiğim için bu filme puanımı biraz kırmıştım ama daha sonra diğer filmleri izleyince puanımı biraz daha kırmaya karar verdim.

Edit: yeni puanım 7.2
 
Son düzenleme:

soo

Favori Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
1,742
Reaksiyon puanı
1,318
Puanı
264
Çok sevdiğim bir tür olmamasına rağmen bu sene en keyif aldığım film olabilir. Alışılmışın aksine ana karakterin döngüden kurtulmak istememesi hatta aşık olduktan sonra o döngüde kalmayı istemesi ilginçti. Çok iyi kurgulanmış, diyalogları, müzikleri çok hoş bir film olmuş.

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat and bazinga

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,607
Reaksiyon puanı
62,926
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Taa geçen yaz ilk çıktığı zamanlarda izlemiştim ama Oscar Takımı'na dahilse kısa bir şeyler yazayım bari. Hem Andy Samberg hem de Cristin Milloti çok güzel oynamış ayrıca çift olarak da çok tatlıylardı. Whiplash'in manyak hocası J.K. Simmons da karakteriyle renk katmış. :A Groundhog Day'i de geçen sene izlediğim için yine benzer bir konu üzerinden farklı bir hikaye izlemek eğlenceliydi. Öyle çok derin bir senaryosu yok ama olmasına gerek de yok zaten. Amacı belli ki izleyicilerine düzgün bir senaryoyla keyifli vakit geçirtmek ve bunu da fazlasıyla başarıyor. Kolay sevilecek bir film olduğu için herkese tavsiye ederim. :Z

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi and bazinga

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,267
Reaksiyon puanı
62,902
Puanı
1,060
Çok renkli ve eğlenceli bir filmdi. İkilinin birbirlerinden vazgeçmeyip sonuna kadar birlikte hareket etmeleri çok hoştu.

Bir ara kısır döngüden hiç kurtulamayacaklarını sandım, neyse ki yanıldım. Çekim yerleri ve müzikleri de epey kaliteliydi. Bilim kurgu ile romantik komedi güzel harmanlanmış.

8/10
 
Son düzenleme:

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,866
Reaksiyon puanı
5,789
Puanı
559
Sevenleri kusura bakmasın ama ben çok sevemedim filmi. :A Buradaki 9 puanları görünce beklentiye girip izlemiştim ama benim için Groundhog Day'in çok da başarılı olamayan bir kopyasından öteye gidemedi. Baştan sona çok tahmin edilebilir ve klişe bir senaryoyla ilerleyen, türevlerinden hiçbir detayıyla ayrılamayan, çerezlik bir film olmuş. Belki izlerkenki ruh halimin de etkisi vardır ama ben çok eğlenemedim.

6/10
 
  • Üzücü
Reactions: bazinga

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Evet yine yorum konusunda üşenip, unutup son günlerde aklıma geldi. :A Aylardır etkinlikteki çoğu filmi izledim ama bir ara yorumlarım deyip üşendim. :A Perşembe sınavlarım bitince yorum yapayım dedim ama o da olmadı onun yerine Perşembe'den beri 3 gündür izleyebildiğim kadar film izledim. :A Şimdi tamamlayabildiğim tüm filmlerin yorumlamasını yapacağım bu gece. Önce en yakın zamanda izlediklerimden başlamak istedim. :Z

B99'dan sonra Andy Samberg hayranı biri olarak filmi çok beğendim. Her ne kadar aynı günü tekrar yaşayan film ve dizileri pek sevemesem de Russian Doll ve bu film benim için istisna oldu. Burada hem Andy Samberg'in etkisi var hem de diğer filmlerden ayıran özelliği bu döngüyü yalnız yaşamak zorunda olmaması. Yanına Sarah'ı da alıyor ve çok keyifli bir film ortaya çıkıyor. Filmin biraz daha soft, biraz daha rom-com havasında olması da farklı bir diğer yanı ve beni de en çok bu kısımlar cezbetti.

9/10
 
  • Harika
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Oldukça eğlenceli ve akıcı bir filmdi. Konu olarak daha önce anlatılmamış bir şey anlatmıyor ancak bunu romantik komedi ile çok güzel harmanlayıp çok keyifli bir zaman geçirmemizi sağlayan bir şeye dönüşmüş film. İki oyuncunun aralarındaki kimyanın bunda etkisi büyük. Senaryodaki absürtlüklerin bunda etkisi büyük. Başarılı ve bol bol tebeessüm ettiren sahnelere sahip.

Döngüyü işlemek ve döngü sırasında yaşananların tek düzeliğini alt etmek için gittikleri yok bence oldukça başarılıydı. Tek başına bu döngüde uzun bir vakit geçiren Nyles istemeden de olsa Sarah'ın da döngüye dahil olmasıyla çok farklı şeyler yaşamak zorunda kalıyor. Ve bu yaşananlar ikili ilişki açısından hem komik hem de dramatik yollara ilerliyor. Bu yolculuk epey keyifli bir yolculuktu denilebilir. Final kısmındaki dramatik sekans da hoşuma gitti ve olayın çözüldüğünde bırakıldığı nokta tebessüm ettiren cinsten... Yılın ilk kısmında çıkmasına rağmen en başarılı filmlerinden kesinlikle...

8.5/10
 
  • Harika
Reactions: bazinga

dreamy

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
21 Temmuz 2016
Mesajlar
14,129
Reaksiyon puanı
11,729
Puanı
710
İzlemesi keyifli bir filmdi. Daha önce hiç zaman döngüsünü konu alan bir film izlemediğim için yeterince zevk aldım diyebilirim. Alttan altan mesaj vermeye çalışmasını da beğendim. Döngüdeyken bile hayattan zevk almayı bilmek, anı yaşamak...

Oyunculuklar da iyiydi, her şeyden önce başrollerin uyuşan kimyası seyir zevkini yükseltmiş. Andy Samberg zaten ekrana yakışan bir isim. Film boyunca sempatik halleri izlenmeye değerdi.

Onun dışında konunun bilim kurgu tarafının tatmin etmemesi, oralarının geçiştirilmesi ve hikayenin klişe bir sona bağlanması filmin olumsuz yönleriydi...

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

slhttnmtl

Favori Üye
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
27,107
Reaksiyon puanı
24,020
Puanı
1,060
Konum
Denizli
İzlerken bir garip oldum hatta başlarında filmi hiç anlayamadan film bitecek diyordum ama devamı çok güzel geldi. Döngüden çıkmaları iyi oldu ayrıca ucunda ölüm de olsa birlikte olmaları çok hoştu, hatta döngüden çıktıklarından sonra biraz siyah bir ekran gösterilince öldüler sandım. Çıktıktan sonra da şöyle birkaç yıl geçer demiştim ama sadece 1 gün geçmiş.

Bu arada başlarda biraz yavaş ilerler gibiydi ama sonradan öyle bir açıldı ki film hangi ara bitti, o son yarım saat nasıl geçti anlayamadım. :A

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga