2019 Pain & Glory / Acı ve Zafer - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
2773927.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


Pain & Glory

Yönetmen:
Pedro Almodóvar
Tür: Dram

Oyuncular:
Antonio Banderas
Asier Etxeandia
Leonardo Sbaraglia

Filmin Özeti:
Acı ve Zafer, yönetmen Salvador Mallo’nın geçmişten bugüne yaptığı seçimleri ve yaşamında iz bırakan olayları konu ediyor. Filmde, Mallo’nun çocukluğunu yaşadığı 60’lı yıllara, doğup çocukluğunu geçirdiği yerden ayrılıp ailesi ile birlikte Valencia’da bir köye göç etmesine, refah arayışına, 80’lerin Madrid’inde kalbinin hızla çarpmasına neden olan ilk aşkına, terapi aracı olan yazı ve sinema ile tanışmasına, kendisini tanımasına yol açan olaylara değiniliyor.

Filmin Fragmanı:
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Sevemediğim Almodovar filmlerinden bir tanesi oldu. Antonio Banderas çarpıcı performans sergilese de karakterine hiç ısınamadım. Onun aksine Penelope Cruz'lu flashback sahnelerini, oradaki doğallığı çok sevdim. Final de beklenmedik ve iyiydi. Fakat filmin çoğundan hiç keyif alamadığım gerçeğini değiştirmiyor.

Tam yorum: Pain and Glory

5/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Gerçekten çok iyi bir sinema yılı oluyor, 2019'un beğendiğim bir başka filmi...

Film açıkçası benim beklentilerimi karşıladı, aslında bu film için biyografik bir film de diyebiliriz. Antonio Banderas'ın canlandırdığı Salvador Mallo karakteri aslında filmin yönetmeni Pedro Almodovar'ın ta kendisinden yola çıkılarak yazılmış. Yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle sanatından uzaklaşan bir yönetmen, bu süreçte yaşadıkları, çektiği acılar, annesi ile olan ilişki süreci işleniyor filmde. Filmin kurgusunu beğendim, sonu da oldukça şaşırtıcı diyebiliriz.

Oyunculuk performansları, aslında performansı başarılı diyebiliriz. Antonio Banderas filmin tek başına yıldızı, filmin neredeyse başından sonuna kendisini görüyoruz ve oldukça başarılı bir oyunculuk performansı sunuyor. Çok gerçekçi ve abartısız bir oyunculuk sergilemiş.

Pain And Glory, yönetmenlik açısından da gayet başarılı; Pedro Almodovar iyi bir iş çıkartmış. Bazı çekim açıları çok iyiydi. Filmin en sevdiğim yönü ise görüntü yönetimi, gerçekten çok başarılı bir renk kullanımına sahip film. Onun dışında kullanılan mekanlar filmin hikayesine ve atmosferine çok uygun. Hemen hemen her sahnesi kartpostal kıvamında denilebilir hatta.

Puan: 8/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Antonio Banderas'ı en iyi erkek dalında görünce The skin i live in filminin etkisiyle hemen açtim filmi. O film kadar etkileyicidir diye düşünmüştüm ama :(

Film izlettiriyor kendini özellikle Penelope Cruz'lu sahneler ama günümüze gelince boş tantana dinliyoruz resmen. Hastayım da hstayım depresyondayım diye etrafta dolanan bi adam var. Yan karakterler de eh işte.

Filme tek şaşirdiğim şey
Penelope Cruz ile Antonio Banderas'ın hiç sahnesinin olmayışı
Banderas'ın erkek erkeğe öpüşmesi mi diyim yutuşması mı diyeyim bilemedim

ve filmin sonu. Belki filmin en güzel hareketi filmin sonuydu.

Sıkıcı festival filmleri olur ya ama yine de izlersin. İşte öyle bişeydi. Bomboş ama izlettiriyor. Filme genel olarak puanım düşük. Ama lobi iyi çalişmiş ki Banderası aday gösterebilmişler:A

Neyse şu şarkı için filme puanım +1 ile 5/10

 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Daha önce Pedro Almodovar'ın herhangi bir filmini izlemedim o yüzden tarzına pek hakim değilim ama yorumlardan gördüğüm kadarıyla kendi hayatından esinlenerek yazmış. Bu da filmin her anındaki kapalılık ve kişisellik sayesinde fazlasıyla belli oluyor.

Filme sıkıcı demek istemiyorum çünkü hikayesi gereği büyük olayların olmadığı, o buhranlı ruh halinin filmin geneline sindiği bir yapım ve izleyiciye büyük vaatleri de yok. Ama hedef kitleden olmadığım için maalesef pek hitap etmedi bana. Yönetmen kendini anlattığı için başrol karakter dahil hiçbiriyle bağ kurmamıza izin vermediği için bazı yerlerde koptum maalesef. Gerçi filmi izledikten sonra o sakinliğine de alıştım. İlk yarısı (Acı kısmı) daha sıkıcı gelirken ikinci yarısında (yani Zafer kısmında) hareketlendi ve daha olumlu şekilde bitirdim filmi. Bütün olarak değil de parça bazında çok iyi sahneler var Salvador'un çocukluğu gibi. Keşke geçmiş sahnelerini daha fazla görebilseydik.

Antonio Banderas performansıyla filmi sırtında taşımış. Annesine yaşattığı hayal kırıklığıyla, kendi içindeki boşlukla, peşini bırakmayan hastalıkları ve bunların sonucunda girdiği depresyonu çok iyi yansıtmış. Zaten film Salvador'un hikayesinden ibaret olduğu için diğer karakterlere doğru düzgün yer vermeyip ona yoğunlaşıyor ve alınabilecek maksimum verim de alınıyor.

Geçmiş sahnelerinin aslında adamın kendi hayatını anlattığı filmden olması da böyle bir yapımdan beklemediğim bir ters köşeydi.

Sonuçta kötü bir film değil ama bu türün alıcısı olmadığım için bende pek bir etki uyandıramadı. Sanatla uğraşan ve bu tarz bir boşluk içine düşen kesim için çok daha farklı şeyler ifade edecektir tabii. Yine de farklı bir deneyim yaşattığı için puanı çok düşük tutmayacağım.

6/10
 

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Nereden baksan 2 ay önce izlemiştim ama yorum yapmaya üşendiğim için şimdi yapıyorum. Öncelikle filme bir arkadaşımın ısrarıyla ve İspanyol yapımlarını sevmeye başlamamla gitmiştim ve çok büyük bir beklentim yoktu. Zaten filmi izlediğimiz salon ve ekran küçük olunca (Moda Sahnesi) hepten beklentimi düşürmüştüm ama film beklediğimden iyi çıktı. Neyse detay vermeyi sevdiğim için uzattım ama film yorumuma gelelim. :A

Antonio Banderas’ın oyunculuğunu çok beğendim. Kesinlikle karakterin o kapalı halini çok iyi yansıtıyordu. Filmin geçmiş sahnelerini çok beğendim. Penelope Cruz’un sahneleri keşke daha fazla olsaydı dedim. O küçücük mağarada yaşadıkları, o mağarayı güzelleştirmeleri, o zorlu hayatın olduğu sahneler çok iyiydi. Keşke daha çok geçmiş sahneler olsaydı dedirtti bana.

Filmin renk kullanımını ve görüntü yönetimini de çok beğendim. Özellikle Salvador’un evindeki renk kullanımı çok hoştu.
Filmin açılış sahnesi aşırı hoşuma gitti. Su kenarında çamaşır yıkayan kadınlar, o bembeyaz çamaşırlar, şarkı söylenmesi...

Son sahne şaşırttı ve hoşuma gitti. Filmde gördüğümüz o geçmiş sahnelerin bir film çekimiyle sonlandığını görmek güzel oldu.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga and Aserat

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Durağan ama izlerken sıkmayan bir filmdi. Keyif alarak izledim. Hikaye olarak tek bir kişiye odaklanıyoruz. Onun yaşadıkları üstünden geçmiş ve şimdi arasında ilgi çekici bir kurgu yapılmış. Filmde taze kalmayı bu sağlıyor aslında. Nereden nereye dedirtiyor. Ve Salvador'un nasıl bir adam olduğunu anlamamızı sağlıyor. Biraz biyografik biraz da dramatik bir film. Kendini izletiyor ve keyif veriyor.

Antonio Banderas filmi sürüklemiş ve şovunu yapmış. Karakterin yaşadıklarını ve başından geçenleri aslında filmin kurgusunun başarısının yanında oyunculuk başarısı olmasa bu kadar net hissedemezdik. O düşmüşlük hissi, kendini soktuğu o malum durum ve bundan kurtulma çabası. Banderas bu tabloyu çok iyi yediriyor. Adaylık hak eden bir performans. Evet bunu diyebiliriz ama aday olmayı hak eden daha iyi performanslar da yok değil tabi...

Vasatın üsütünde sıkmadan izleten bir biyografik drama. Bu hikayeden daha iyisi çıkar mıydı, pek sanmıyorum. O yüzden yönetmen de başarılı diyebiliriz.

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Filmi Pedro Almodovar kendi yaşamından yola çıkarak yazıp yönetmiş. Ben daha önce kendisinin başka bir filmini izlememiştim. Belki filmografisine, yaşamına hakim olunsa biraz daha etkili hale gelebilirdi. Bu haliyle çok içine çekemedi beni, pek keyif alamadım filmden. Zaten ağır da bir temposu olduğundan yer yer sıkıldım diyebilirim.

Fakat Antonio Banderas'ı es geçmemek lazım. Gerçekten başarılı bir oyunculuk performansı ortaya koymuş kendisi. Salvador'un duygularını çok iyi yansıtmış. Hiçbir şeyi beğenmesen bile Banderas bir noktaya kadar izletir hale getiriyor filmi. Ayrıca geçmiş, günümüz sahnelerinin iyi bir kurguyla hazırlanıp sonunun ilginç bir şekilde bitirilmesi de filmin bir diğer artı noktası oldu benim için.

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga