Oyunkolik Sayı 13

Cenation

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
21 Mayıs 2011
Mesajlar
10,566
Reaksiyon puanı
248
Puanı
454
Konum
Ankara
Epic:Gelmiş Geçmiş En İyi Sinematikler Bizde

Epic Games'in hazırlamakta olduğu Gears of War 3'ün sinematiklerinin neredeyse bir film gibi olduğunu ama tam olarak film gibi görünmesini engelleyen tek şeyin bir Xbox 360 oyunu olması olduğunu söyleyerek kafaları karıştırdı.

Ayrıca oyunun sinematiklerinin gerçekten oyun tarihinde görülen en iyi sinematikler olduğunu düşündüklerini belirten Epic Games'ten Mark Rein, "Gears of War 3'ü oynuyorum ama oyunun Xbox 360'da çalışması yüzünden film gibi görünemediğini söyleyebilirim. Çünkü bu oyunu hazırlarken 'render' aldığınız görüntüleri gerçek zamanlı olarak çalıştırmaya benzemiyor. Xbox 360 platformunda oyunu 30 FPS değerine sabitlemek zorunda kalıyoruz ve bu da biraz problem yaratıyor."
epicgamesaugust14.jpg


"Fakat yaptığımız iş oldukça mükemmel ve şu anda başka birinin bundan daha iyi sinematikler hazırladığını hiç görmedim." diyerek biraz fazla rahat bir açıklama yapmış gibi görünüyor. Gears of War 3 piyasaya sürülene kadar, Mark Rein'in sözlerine inanmamız gerekiyor.

Mass Effect 3'ün Nerede Geçeceği Belli Değil

BioWare dahileri yeni Mass Effect oyununun nerede geçeceğine dair henüz bir karar verememiş gibi görünüyor.

Greg Zeschuk konu hakkında Forbes dergisine verdiği röportajda "Bütün bu kurulumun, içerisindeki uzaylıların, insanların yaşayışının tüm oyuncular üzerinde etkiler oluşturduğu kesin" dedi.

"Dolayısı ile biz de ilk başta yeni oyuna bu etmenleri doğru şekilde monte etmek istiyoruz zaten ondan sonra önümüze çıkacak imkanların ucu bucağı yok."
Ray Muzyka'da ardından "Mükemmel olmasını sağlıyoruz. Mass Effect 3 bizim önceliğimiz" şeklinde ekledi.
mass-effect-2-logo.jpg

"Bunun ötesinde Mass Effect serisine devam etmek niyetindeyiz ve şimdiden detaylar üzerine çalışıyor ve oyunun hayranlarının neler istediğini anlamaya çalışıyoruz. Misal oyuncular için en önemli şeylerden bir tanesi kayıtlı oyunları yeni oyuna import edebilmek ve oyuncuların tecrübelerini birbirleri ile paylaşabilecekleri bir topluluk oluşturmak. Bunlar onlar için çok önemli. Çünkü karakterlerin onlar için önemleri, onları geliştirmek için verdikleri çabalar, hepsi onlar için çok önemli. Ama eğer insanların bir oyundan başka bir oyuna aktarmak istedikleri bir karakter konsepti oluşturamazsanız o zaman yeni oyun yapmanızın da mantığı olmaz. İnsanlar bizim oyunlarımızı önemsedikleri için hikayenin devamlılığını önemsiyorlar. Çünkü bunun için sebepleri var."

"Ve biz bundan heyecan duyuyoruz. Çünkü hayran kitlemizi çok seviyoruz. Onların, evrenimizde bu kadar vakit geçirmesi bizleri çok mutlu ediyor."

Mass Effect 3, 2012'nin mart ayında her üç platform için de raflarda olacak.

Crysis 2'nin Yepyeni DX 11 Videousu

CryTek firması Crysis 2 oyununun piyasaya sürülmesinin üzerinden aylar geçtikten sonra bugün DirectX 11 yamasını yayımladı. Peki bu bekleyişe ya da beklemeyişe değdi mi? Bunu ancak aşağıdaki videoyu izleyerek ve yamayı indirerek Ultra Upgrade ile DirectX 11 desteğine kavuşarak öğrenebilirsiniz.

Yamanın haricinde DX11 Tessellation paketi ve Yüksek Çözünürlük paketini de indirebilirsiniz.İşte DirectX 11 Ultra Upgrade tanıtım videosu:



Guild Wars 2'ye Su altı Savaşını Tanıtan Video

Guild Wars 2 merakla beklene dursun, yeni yayımlanan yirmi dakikalık su altı savaş videosuoyunla ilgili bizlere daha çok fikir vermeyi hedefliyor. Guild Wars 2 hakkında hiçbir fikri olmayanlar içinse, bu oyunun nasıl bir şey olduğunu anlamak için bir fırsat doğuyor. İşte "Underwater Combat" videosu:



Sony:Ürünlerimizi Koruduğumuz İçin Hacklendik

Sony'nin Playstation Network sisteminin hack'lenmesi ve milyonlarca kullanıcının kişisel bilgilerinin çalınması oyun dünyasında şok etkisi yaratmıştı. Bu olay sonrası güvenilirliği zedelenen Sony'nin yetkilileri ise nedne hack'lendiklerine yönelik açıklamalar yapmaya devam ediyorlar.
Sony_400.gif
Sony Ceo'su ve başkanı olan Sir Howard Stringer hissedarlara yaptığı konuşmasında "Kendi ürünlerimizi, içeriklerimizi ve bu bağlamda video oyunlarını korumaya çalıştığımız için hack'lendiğimize inanıyoruz. Bunlar bizim şirketimizin varlıkları, bu kişiler (hacker'lar) bizim onları korumamızı istemiyorlar ve herşeyin ücretsiz olmasını istiyorlar"


Her ne kadar Sony başkanının sözleri doğru olsa da kullanıcı bilgilerinin yeterince iyi korunmadığı da bir başka gerçek olarak karşımızda duruyor. Umarız bu saldırı Sony'nin yanı sıra diğer firmaların da daha sıkı önlemler almasını sağlar.

Ünlü Oyun Karakterleri Mortal Kombat'ı Tefe Koydu

Şiddeti ve Fatality'leriyle yıllardır oyuncuların gönüllerinde taht üzerine gökdelenler inşaa eden Mortal Kombat serisine, daha önce bu evrende görülmemiş yeni karakterler eklendi. Mega Man, Duck Hunt'daki minik köpek, Duke Nukem, Darth Vader (aslında bunu sadece oyun karakteri olarak sınırlandıramayız), Goomba (Super Mario'daki minik düşmanlarımız) ve diğerleri. Hepsi de ölümcül Fatality'leriyle yer alıyor oyunda. Evet, eğlenceli bir videodan bahsediyorum.

Mutlaka izlemelisiniz. İyi seyirler.



Crysis 2: DX 9 Vs DX 11

Crysis 2'nin aylar sonra yayımlanan DirectX 11 yaması oyunun grafiklerinde "Ultra" diye adlandırılan iyileştirmelere yol açarken, DirectX 9 versiyonu ile arasında ne kadar fark olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki video tam size göre demektir. Bakalım aralarında ne kadar fark var? Bunca ay bekleyişe değdi mi?



Anonymous Geri Döndü

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan hacker'ların bir araya gelerek eylemler düzenlediği ve grup derken şüpheye düşülen çünkü ismi Anonymous olan bu oluşumun daha önce Sony, PayPal, MasterCard, Visa gibi devleri oldukça zor durumlara soktuğunu biliyoruz.
anonymous2.jpg


Bu haftasonu kendini dağıtan LulzSec'in bayrağını devralmaya karar veren Anonymous, yaptığı açıklamayla, LulzSec'in yalnızca ismen dağıldığını ve o insanların Anonymous ile birlikte eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Oyun Karşıtı Yasalara Son

Yaklaşık altı yıldır süren büyük bir dava sona ermiş bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, oyunu video oyunları endüstrisi tarafına kullanndı ve EMA (Entertainment Merchants Association) bu davanın kazananı olarak duruşma salonundan çıktı.


Küçüklere oyun satışını engelleyen yasa 7'ye 2 oyla Kaliforniya yasalarını düşürdü. Bu yasa 2005 yılında, Kaliforniya senatörü Yeland Lee tarafından hazırlanmış ve o zamanki vali Arnold Schwarzenegger tarafından onay almıştı. Arnold Schwarzenegger'in ismi Jerry Brown yeni vali olunca silinmişti.

Activision'dan Yeni GoldenEye Oyunu Mu?

Activision firması, daha önce yaptığı açıklamada önemli serilerini yeni oyunlarla devam ettireceğini belirtmiş ve bunlardan bir tanesinin de James Bond olduğunu belirtmişti. Superannuation'ın verdiği bilgiye göre, Activision yeni bir GoldenEye oyunu üzerinde çalışıyor olabilir. Zira firma, konuyla alakalı tam 4 domain ismini satın almış:

* GoldeneEyeReloadedGame.com
* GoldenEye007GameReloaded.com
* GoldenEyeReloaded007.com
* GoldenEye007Reloaded.com
activision.jpg

Geçtiğimiz E3 fuarında Sony'nin konferansında, 007 logosu gözlerden kaçmamıştı. Belki de bu oyun, Sony'le alakalıdır. Beklemedeyiz.

Mortal Kombat'a Kenshi Tanıtım Videousu

Mortal Kombat'ın indirilebilir içerik olarak sunacağı karakterlerden Skarlet'i daha önce tanıtmıştık. Şimdi ise karşımızda Kenshi duruyor ve aşağıda izleyebileceğiniz tanıtım videosu ile Kenshi'nin neler yapabileceğine göz atabilirsiniz.

DLC'nin 5 Temmuz'da indirilebilir hale gelmesi bekleniyor...

İyi seyirler.


 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Cenation

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
21 Mayıs 2011
Mesajlar
10,566
Reaksiyon puanı
248
Puanı
454
Konum
Ankara
İncelememiz iptal oldu arkadaşlar kusura bakmayın ama bu hatamı daha fazla haberle kapatacam :)Ayrıca güzel yorumlarınız için çok çok teşekkürler :)