Oyuncu Olmak Bu Kadar Kolay Mı?

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,970
Puanı
1,061

Son zamanlarda çok rahatsız olduğum bir konu var. Yarışma programları ile ilgili.

Geçtiğimiz haftalarda Acun Ilıcalı'nın bu sezon Star TV için hazırladığı Survivior yarışmasında büyük final oldu. ( Sezon )

Finalde kazanan taraf Hilmi Cem oldu ve büyük para ödülünün sahibi oldu büyük para ödülünün haricinde Hilmi Cem büyük bir şöhret kazandı şov programlarına çeşitli programlara çağırıldı medyanın bir anda en çok konuşulanlarından oldu.

Hal böyle olunca da yapımcılar peşine düştü ve sürpriz bir şekilde gelecek sezon için dizi teklif edildi.

Hiçbir oyunculuk tecrübesi olmayan ya da en ufak bir eğitim almadan bir anda büyük ve iddialı bir kanalda diziyi kaptı.

Tüm bunlar yaşanınca kendime sormadan edemiyorum.

Bir yarışmaya katılıp birinci olunca oyunculuk yapmak dizide oynamak bu kadar kolay mı oluyor onca sene yetenek sınavlarına girip eğitim alıp günde 10 liraya çalışan genç tiyatrocular , oyuncular boşta kalırken yarışma birincisi diziyi kapıyor.

Her şeyden önemlisi oyunculuk bir yetenektir sanattır bu işin eğitimlileri , yetenekli insanları dururken bu gibi durumlar olması gerçekten çok üzücü.

( NOT : Survivor bir örnektir yazım diğer tüm yarışmları kapsar )

mrt-06 köşe yazısı yazma ilkse :
Yukarıda belirtilen yazıda hiçbir kurumu karalama kötüleme gibi bir durum olmamakla birlikte gerekli araştırmalar ile yazılmıştır.

Yakışıklı biri. Bunun gibi bir fırsatı kaçırmaz yapımcılar.

Artık oyunculuğa değil kazandıracağı reytinge bakıyorlar maalesef.

Güzel bir konuya deginmissin.
Ama su da var böyle tiplerin isigi cabuk sönüyor. Yani mesela Atalay Demirci. Ismini kac aydir duyan var mi? Ilk basta ilk odagi oluyor sonra sönüyorlar. Dizi teklif edilmis ama yan rol falandir. Öyle basrol vermezler. Kendini gösterir. Olmazsa oda söner gider.

Başarabilirse olur zaten yetenek varsa alır başını gider yoksa sönüp gider.

Oyuncu olmak kolay bir iş değil. Mesela ben de film ve dizilerimde özenle seçiyorum oyuncuları.

Bu erkek veya bu kız çok güzelmiş bunu alayım diye yapmıyorum. Oyunculuk yetenek işidir motivasyon kaybetmeme işidir..

Bende onları yazdım okudun demi yazıyı Furkan.