2013 Out of the Furnace / Kardeşim İçin (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,731
Puanı
1,060
1206543.jpg


Kardeşim İçin - Out of the Furnace (2013)

Türü: Suç, Dram, Gerilim
Yönetmen: Scott Cooper
Senaryo: Brad Ingelsby, Scott Cooper

Oyuncular:
Christian Bale
Zoe Saldana
Woody Harrelson
Willem Dafoe
Casey Affleck

IMDb Puanı: 7.1 (7,872 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Russell (Christian Bale) ve genç kardeşi (Casey Affleck) ekonomik olarak çökmüş Rust Belt’de yaşarlar ve hep kaçıp daha bir hayat kurmanın hayalini kurarlar. Ancak kaderin ağları Russell’ı hapishaneye gönderir, kardeşi ise Kuzeydoğudaki en vahşi ve acımasız suç zincirine sürüklenir – bir hatası her şeyinin gitmesine neden olabilri. Russell hapishaneden çıkınca kendi özgülüğü ve kardeşi için adaleti arama riski arasında kalır.

Filmin Fragmanı

 
Son düzenleme:
Oscar yarışında olması beklenen filmlerdendi ama benim tahmin ettiğim gibi çok erken havlu attı ve adından pek söz ettiremedi. Yine de Christian Bale'i kariyerinin en iyilerinden olduğu söylenen performanslarından birini izlemek için İngilizce altyazı kuşağında kendisine yer ayırdım. :)

Film bence zayıf bir filmdi. Bunda temel etken senaryo. Senaryoda hiçbir etkileyicilik, orijinallik yok. Tamamen sıradan, 3. sınıf aksiyon filmi senaryosu. Süresi aslında çok uzun olmamasına rağmen iyi konu olmadığı için yer yer sıkıcı hale geldi film. Az replikli, çok durağan ve karamsar bir havanın hakim olduğu bir film olduğunu söyleyebilirim. Hal böyle olunca da sıkıcı hale geldi zaman zaman.

Filmin en iyi yanı oyunculuklardı herhalde.

Abartılı rolleriyle tanıdığımız Bale, bu kez daha sade bir oyunculuk sergilemiş. İyi oynamış ama ödülle ilişkilendirilecek kadar değil. American Hustle'daki performansı bence daha iyiydi, orada öne çıkması normal.

Casey Affleck'in yer aldığı filmlerden birkaçını izlemişim daha önceden ama aklımda yer edinememiş yeterince. Bu filmde de sevmeyi başaramadım kendisini ama rolünün hakkını vermiş.

Filmdeki en beğendiğim oyunculuklardan biri şu günlerde True Detective'de izlediğimiz Woody Harrelson'a aitti. Kötü adam rolü gerçekten yakışmış, kolayca nefret edebiliyorsunuz kendisinden. :)

Filmin benim açımdan sürprizlerinden biri Forest Whitaker oldu. Bu filmde yer aldığını bilmiyordum. Bu filmde izleyince The Butler ile sevdiğim oyuncular arasına girdiğini farkettim. Onun sahnelerini izlemek ayrı bir zevk verdi. :)

Sonuç olarak kötü senaryo, iyi oyunculuklar, vasat bir film...

5/10
 
Film beklediğimden daha durgundu. Açıkcası bazı yerlerinde sıkıldım ama genel olarak beğendim.

Bale reyiz süper oynamış yine. Oyunculuğu sade ve bi o kadar da büyüleyiciydi, böyle bi reyizi izlemek büyük keyif veriyor bana :D