Osman Sınav: "90 Dakikalık Dizilerin Mimarı Benim"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,475
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği "Sakarya Fırat" adlı diziyle ödüle layık görülen Osman Sınav, törenin ardından yaptığı sohbette Gazeteci Ali Eyüboğlu'na Türkiye'de dizi sürelerini 90 dakikaya çıkaranın da, 50 dakikalık özet bölümmucidinin de kendisi olduğunu itiraf etti. Sınav, bunları neden yaptığını da şöyle açıkladı: "Show TV?de Kurtlar Vadisi dizisine başladığımda atv'nin yayınladığı iki diziden Zerda birinci, Bir İstanbul Masalı ikinci oluyordu. Zerda'yı geçmem için süremin ondan daha uzun olması gerekiyordu. Nitekim bu taktikle 'Zerda'yı geçtim, ama 'Bir İstanbul Masalı'nı geçemedim. O dönemde Show TV'nin Genel Müdürü olan Saner Ayar'a, haberlerden sonra 'Zerda'nın karşısına 40-50 dakikalık bir program koy ki, ben ikisini de geçip, birinci olayım dedim. Nitekim Show TV, 'Zerda'nın karşısına 'Tatlı Hayat'ı koyunca 'Kurtlar Vadisi', 'Bir İstanbul Masalı'nı da geçip, birinci oldu. Medyapım itiraz edip Show TV diziyi eski gününe çekince mecburen 'Kurtlar Vadisi'ne 50 dakikalık özet yapıp, dizinin önüne koydum. Bu yöntem sayesinde aylarca 'Kurtlar Vadisi' birinci, 'özet bölümü' de ikinci oldu."