Oscar 2015 Yabancı Film Kısa Listesi Açıklandı!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,382
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

Merakla beklediğimiz Oscar'ın 9 filmlik yabancı film kısa listesi açıklandı ve Altın Palmiye kazanan temsilcimiz Kış Uykusu ne yazık ki ilk 9'a kalma başarısını gösteremedi.

En büyük favori olan Ida adaylığı kaçırmazken Two Days, One Night ve Mommy gibi çok iddialı diğer filmler de Kış Uykusu ile aynı kaderi paylaştı.

Öte yandan İlyas Salman'ın başrolünde yer aldığı Gürcistan filmi "Corn Island" ilk 9 arasına adını yazdırmayı başardı.

İşte dokuz filmlik kısa liste:

Accused (Hollanda)
Corn Island (Gürcistan)
Force Majeure (İsveç)
Ida (Polonya)
Leviathan (Rusya)
Tangerines (Estonya)
Timbuktu (Moritanya)
The Liberator (Venezuela)
Wild Tales (Arjantin)

Son düzenleme:
Çok üzüldüm ya geçen sene The Past, bu sene Kış Uykusu. Lanet olsun Akademi'ye.

İş lobide bitiyor maalesef ve biz onu hiçbir alanda beceremiyoruz...

kış uykusunu izlemedim ama dikkatimide çekmedi herhangi bir yönüyle? ama corn island her açıdan dikkatimi çekmişti

bir türlü listelerde corn island a ulaşamadım ama sürpriz yapacakmış demekki ?
boşuna bir filme ilgi göstermem sebebi vardır demiştim ?
doğru demişim işte huzurlarınızda corn island umarım oscar ıda alır

Kış Uykusu bile ilk 9'a giremediyse daha bir şey söylenemez bence. Akademi, kaliteden anlamıyor mu bilmiyorum, ama kısa listeye kalabilmesi için çoğu şey vardı. Yine de sırf lobide yetersiz olmamız yüzünden aday olma şansını kaçırdık. Neyse, alıştık buna...

Two Days, One Night, Mommy ve White God gibi filmlerin olmaması da üzdü açıkçası. Ayrıca Corn Island'a da biraz şaşırdım. İlyas Salman, Türkiye'de görmediği değeri Akademi huzurunda gördü resmen...

Büyük ihtimalle beşliyi Force Majeure, Ida, Leviathan, Timbuktu ve Wild Tales oluşturacak gibi. Hayırlısı olsun herkes için...

Kış Uykusu yoksa takip etmiyorum bu sene. Juriye gerçekten yazıklar olsun.

Tek diyeceğim yazıklar olsun. Öyle şahane bir filmi nasıl aday yapmazlar. Çok sinirlendim. İlk büyük haksızlığı hyaptı akademi. Umarım İlyas Salman'lı film iş çıkarır. İlyas Salman'ı orada görmek iyi olacaktır.

Çok sürprizli.

Mommy, Two Days One Night, Kış Uykusu, The Way He Looks. 4'ü de yok. Oscar'ın yabancı film kategorisiyle hiç uyuşamıyorum. Muhtemelen Ida alır ödülü de.

Türkiye'de eski dönemlere nazaran alamadığı değeri Oscar'da alacak galiba İlyas Salman, Kış Uykusu olmadı umarım İlyas Salman ile yüzümüz güler.

Bence filmi suçu Akademi'de aramak yanlış.Kış Uykusu Amerika'da çok az gösterime girdi iyi reklam yapamadılar.

Bence filmi suçu Akademi'de aramak yanlış.Kış Uykusu Amerika'da çok az gösterime girdi iyi reklam yapamadılar.
Yok ya reklam sıkıntısı olduğunu sanmıyorum film Amerika'da da çok iyi tanınıyor. Nuri Bilge Ceylan'la ilgili bir sürü haber çıktı, pek çok ünlü film sitesinde ilk sayfada fragmanı falan yayınlandı. Oscar'a aday olamadı belki ama yılın en çok konuşulan 5-10 yabancı filminden biri oldu. Bu da çok önemli bir başarı tabii. Takipçi kitlesini giderek arttırıyor Nuri Bilge Ceylan. Böyle giderse Haneke gibi efsane olacak ve Oscar'a da bir şekilde dahil olur.

Fakat sorun lobide herhalde. Galiba Akademi'de yabancı film kategorisinde oy kullanan kalabalık bir grup yok. Onlara oynamak lazım herhalde ama Nuri Bilge Ceylan da ödül almak için koşturacak lobi falan yapacak bir adam değil.

Hem lobi işi hem de mesela Kelebeğin Rüyası geçen sene daha iyi reklam yapmıştı.Gerçi Two Days One Night Marion Cotillard'tan dolayı baya biliniyordur ama o da giremedi listeye.Onun gibi birkaç sürpriz daha var anlaşılan sürpriz oldu bu yıl biraz.

Nuri bilgeye amerikalılar ödül verir mi ya. En iyi (amerikalilarca anlasilabilecek) filmi uç maymun o da anca ilk 9 a girebildi sıkıcı filimler ustası anca @destere beğenir)))

Yok ya Kelebeğin Rüyası'nın reklamı Türkiye'ye oldu. Sözde rekor para harcadılar falan ama Amerika'da filmi bilen yoktu.
Yabancı sitelerde tek tük bir şeyler görebiliyordum.

İki senedir yakından takip ediyorum bu kategoriyi ikisinde de büyük sürprizler oldu. Geçen sene de The Past, Gloria, Wadjda gibi favori gözüken filmler erken havlu attı.

Nuri bilgeye amerikalılar ödül verir mi ya. En iyi (amerikalilarca anlasilabilecek) filmi uç maymun o da anca ilk 9 a girebildi sıkıcı filimler ustası anca @destere beğenir)))
Gün gelecek verecekler. Prestijli yerlerden aldığı adaylıkları, ikincilikleri üçüncülükleri var.

Onlar bağımsız sıkıcı film yarışmaları)) o öyle yerlerden çok filmimiz ödül alıyor tek nbg degil. Oscar için ilk şart sıkıcı olmamak nuri israrla sıkıcı film yapıyor. Amerikalılar zaten en iyi oyuncuları izliyor sadece iyi oyunculuklarla aday yapmaz ne de odul verir

Oscar'da yabancı film kategorisinde son üç yıldır senin sıkıcı dediğin tarzdaki filmler kazanıyor.
(Biri daha kazanmadı ama kesin kazanacak)

İzle kendin karar ver.

Amour, The Great Beauty, Ida filmler.

Üstüne Kış Uykusu'nu izlersen haksızlık yaptığını net bir şekilde görürsün.
Ödülü kim alacak ona bak sen. Vallahi şuana kadar nbg filmlerin hepsini izledim lakin artik hic bir güç nbg izletemez bana)))

benim adayım corn island, ilyas salman ödülü götürecek ( torunu rolündeki kızıda sevdim bayağı
) ama film gerçekten güzel izlemedim ama kokusu buram buram tütüyor kokusundan anladım