Oscar 2015 Görsel Efekt Kısa Listesi Açıklandı!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,382
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

22 Şubat'taki Oscar gecesi yaklaşırken bu ay bazı kategorilerde kısa listeler duyurulacak. Bizim asıl beklediğimiz kısa liste elbette 2-3 hafta içinde açıklanmasını beklediğimiz yabancı film kısa listesi...

Büyük favorilerin es geçilmediği kısa listede son Night at the Museum filminin varlığı dikkat çekti. Noah, Exodus, Edge of Tomorrow, Snowpiercer kısa listeye giremeyen filmler arasında yer aldılar...

“Captain America: The Winter Soldier”
“Dawn of the Planet of the Apes”
“Godzilla”
“Guardians of the Galaxy”
“The Hobbit: The Battle of the Five Armies”
“Interstellar”
“Maleficent”
“Night at the Museum: Secret of the Tomb”
“Transformers: Age of Extinction”
“X-Men: Days of Future Past”

Aralarından 3 tanesini izledim, genel itibariyle görseller çok gelişti neye göre karar verecekler bilmiyorum.
Teknoloji götürdü işi.

Edge of Tomorrow umarım en azından başka bir dalda adaylık alır, harika bir bilim-kurguydu. Adaylar böyleyse Hobbit almalı ama gönlümden geçen Interstellar -ya da hala filmin etkisindeyim-

Bence beşli;
Godzilla, Guardians of the Galaxy, Interstellar, The Winter Soldier ve X-Men'dan oluşmalı...

Liste genel olarak güzel, ama bazı favorilerin olmaması dikkat çekiyor. Hadi hayırlısı...

Galaksinin Koruyucuları ya da Hobbit alır. Bence bu ödülü Hobbit alacak çünkü ilk 2 filmde olmayan patlama bu filmde olacak büyük ihtimalle. Hatta Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü kalitesinde olacak diyenler bile var ne kadar doğru ne kadar yanlış 2 hafta sonra göreceğiz.

Tek dileğim izlediğim filmler ilk beşe girsin de Oscar adayı olup izlemediğim film pek kalmasın. Özellikle Captain America'nın devam serisini izlemeyi hiç ama hiç istemediğimden onun ilk beşe girmemesini isterim.

Benim şu ana kadar izlediklerime göre görsel efekt sıralaması: (Sadece efekte göre)
  1. Interstellar (açık ara)
  2. X-Men: Days of Future Past
  3. Guardians of the Galaxy
  4. Godzilla
  5. Maleficent
Hobbit ve Dawn of the Planet of the Apes'in de iyi olduğunu ve ilk beşe gireceklerini tahmin ediyorum.

Sadece Interstellar'ı izledim ama şu ana gördüğüm en iyi görsel efektler bu filmdeydi.

Interstellar rahatlıkla ödülü alacak gibi. Büyük kategorilerde etkili olamayacak bari burada ödüllendirsinler.

Son zamanlarda film izlemiyorum pek biraz dizilere kaymış durumdayım dönem dönem kafayı sadece filme ya da sadece diziye takıyorum.

İsmini duyduklarım arasından ve izlemeyi düşündüklerim arasında yer alıyor "Interstellar" ve burada ki yorumlara bakarak da çok rahat alacağa benziyor.

Interstellar ve Hobbit arasında geçeceğini düşünüyorum.