Oscar 2014 - En İyi Film (Favoriniz ve Son Tahminler)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Siz olsanız ödülü hangi aday filme verirdiniz?

• 12 Years a Slave

Oy: 1 14.3%
  • American Hustle

Oy: 0 0.0%
  • Captain Phillips

• Dallas Buyers Club

• Gravity

• Her

Oy: 2 28.6%
  • Nebraska

• Philomena

• The Wolf of Wall Street

• Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Sinema dünyasının merakla beklediği büyük geceye sadece bir gün kaldı.

Artık adaylarımızın hemen hepsini izleme şansı yakaladık. Peki sizce ödülü en çok hakeden hangi film? Hangisi kazanacak? Hangileri adaylığı haketti hangileri haketmedi? Hangileri aday olmalıydı?

Önemli Not: Kendi en iyi filmlerinizi sıralamanız için ayrıca bir konu açılacaktır o nedenle bu konuda sadece bu Oscar kategorisi açısından değerlendirmeniz yeterli. (Aday filmleri kendi aralarında sıralayabilirsiniz mesela)

Adaylarımızı hatırlayalım:

@destere @cevaa @sürgünüm @legolas9@berkann @gundix123 @sokak sanati @Forumdash

American Hustle bu gece izleyecem inş:X Keşke Wolf of wall Street'ide izlyebilseydim:(
Şimdilik benim en çok sevdiğim film Captain Philips.

Kendi en iyi listemizi yapacaksak burada sadece Oscar için sıralama yapacağım.

1- 12 YAS: Neredeyse 0 çektiği BAFTA'dan bile En İyi Film'le ayrıldı. Amerika kendini affettirmek amacıyla Oscar'ı verecektir. Yoksa film gerçekten buraları hak etmiyor.
2- Gravity: En başından beri En İyi Film'i kazanacak türde bir film olmadığını düşünüyorum. Ama geldiğimiz noktada 12 YAS'ın yerini almaya en büyük aday konumunda. 12 YAS'ın almasından iyidir.
3- Dallas Buyers Club: Ödüle ulaşması uzak ancak, aday olduğu kategorilerde favori konumda. Bu sebepten kendisini 3.lüğe koyuyorum ama dediğim gibi uzak ihtimal.
4- Captain Phillips: Kazanırsa sevineceğim bir film. Ama almasını beklediğim adayları kaçırmasından dolayı güvenim azaldı. Yine de en azından bir ödülle ayrılmasını isterim ama kurgu ödülü... neyse o konular açılınca yazarım. :D
5- American Hustle: Sezonun başında favoriler arasında gösteriliyordu ki bu çok normal ama ilerleyen zamanlarda düşüşe geçtiğini düşünüyorum. Ya da sevmediğimden dolayı öyle geliyor olabilir.
6- The Wolf of Wall Street:
7- Her: Gönül isterdi ki ilk sıraya koyaydım bu filmi. Maalesef alamayacak, aldığını düşünmek bile çok güzel bir hayal. :(
8- Nebraska:
9- Philomena:

Kazancak: 12 YAS
Hak eden: Her
Aday olmalıydı: The Hunt, The Past, The Best Offer.
Adaylığı hak etmeyenler: 12 YAS, DBC, TWOWF. (Ama çok da aday almayacak filmler değillerdi. İkisinin konusu, diğerinin yönetmeni sebebiyle aday olmaları farzdı.)

Not: Rush, Philomena, Saving Mr. Banks, All is Lost, Inside Llewyn Davis filmlerini izlemedim.

izlediğim filmler arasında birbirine yakın bulduğum üç film var aralarında pek öyle çok büyük farklılıklar olmasada biraz daha öne çıkan film benim açımdan nebraskadır .. almasını isterim en iyi film olursa mutlu olurum bu filmle aynı ayarda diyebileceğim diğer filmler ise 12 yıllık esaret ve gravity dir bu üçlüden hiç biri olmasa diğerlerinin en iyi film ödülünü alması beni rahatsız edecektir ama kimseninde umrunda olmayacaktır benim rahatsız olmam :)

o açıdan sürpriz gelirse bari her veya dallas buyers den gelsin diğerleri olursa hayal kırıklığı olur :)

bir kaptan philips i philomena yı izlemedim .. en iyi film kategorisindeki adayların içinde izlediğim filmler arasında en nefret ettiğim the wolf of wall street oldu :) buna rağmen en iyi erkek oyuncu dalında di caprionun ödül alma ihtimali var .. almasa daha iyi olur..:)

oyumu nebraskaya verdim ..

7 filmi izlemişim. Benim favorim The Wolf of Wall Street.

Ama Captain Philips, 12 Years Slave ödüle daha yakınlar gibi.

Çok şahibeli bir konu anket sonucunu görünce şaşırdım.:D

En iyi film bana göre Gravity'ydi.Baştan beri değişmedi.
Eğer o olmazsa 12 Years A Sleve alacak gibi ama yetersizdi.Daha iyileri vardı.

Şimdi benim sıramdan devam edelim ve benim 3. sıramda Captian Phlips var.Gravity kazanmasa kazanmasını isteyeceğim film Captian Phlips.
4. Adayım Dallas Buyers Clup.Filmin çok az şansı var ama ödül için yeterli bir filmdi.

American Hustle hayal kırıklığıydı.Kazanma şansı çok düşük gibi.
Her bu kategori için yeterli değildi.Başrol ve Yönetmen çok iddialı olmalı bu kategori için ama iddialı değildi.:(
The Wol of Wall Street ihtimali düşük olanlardan.

Hakeden Kesinlikle Gravity.Kazanacak olan Gravity.:(
Gravity dururken verilecek olan 12 years A Sleve.:(

Güzel bir Oscar sezonu oldu. İzlediğim filmlerden birisi hariç hepsini sevdim. Bu kategoride 12 Years a Slave'in kazanacağını düşünüyorum. Akademi sever bu tip filmleri. Ayrıca ödüllerin çoğunda da bu film ödülü kazandı. Bu yüzden net bir favori bence. Ben şahsen filmin bu ödülü hak ettiğini düşünüyorum.

Gerçekten iyi filmlerin olduğu bir yıl oldu. Adayların 6 tanesine 8.0 ve üzeri puan verdim. :) (Diğerleri de 7.5 7.0 ve 6.5)

Benim için Captain Phillips, Her ve The Wolf of Wall Street en öne çıkanlar oldu. Fakat 12 Years a Slave ve Gravity'nin çoğunluk tarafından beğenilmesini anlayabiliyorum. İkisi de üst düzey kaliteli filmler ama ben biraz daha az kişinin sevdiği, Oscar'ı alması daha düşük olan filmlere daha çok sempati duyuyorum galiba. :):)

Dallas Buyers Club ve Philomena dışındakilerin adaylığı çok normal bence. O iki filmin de haketmediğini söyleyemem ama yerlerine başka filmler de olabilirdi.

Kendi en iyi filmlerimin sıralamasını konu geldiğinde yapacağım ama aday filmler arasından:

1. Captain Phillips
  2. Her
  3. The Wolf of Wall Street
  4. 12 Years a Slave
  5. Nebraska
  6. Gravity
  7. American Hustle
  8. Philomena
  9. Dallas Buyers Club

Aday olabilirdi: Rush, Saving Mr. Banks,The Butler (Aday olma ihtimali olanlardan yoksa The Past vb uçuk ihtimalleri yazmadım :()

Ödülü alacak film ise 12 Years a Slave olacak ve bu konuda itirazım yok. :) Yine de sürpriz sevdiğimden dolayı Gravity veya American Hustle kazanırsa daha çok sevineceğim. :D

Güzel bir Oscar sezonu oldu. İzlediğim filmlerden birisi hariç hepsini sevdim. Bu kategoride 12 Years a Slave'in kazanacağını düşünüyorum. Akademi sever bu tip filmleri. Ayrıca ödüllerin çoğunda da bu film ödülü kazandı. Bu yüzden net bir favori bence. Ben şahsen filmin bu ödülü hak ettiğini düşünüyorum.

kölelik amerikan toplumunun geçmişinde bulunan bir konu derin bir yara, kendilerini aklamak için en azından bu tarz filmleri ödüllere boğup bir nebze olsun vicdanlarını rahatlatıyorlar o açıdan dediğin doğru en güçlü aday :) amerikalılar en çok ezdikleri halklarlla ilgili vicdan muhasebesini filmlerle yapmaya çalışıyor, kurtlarla dans da bir dönem tüm ödülleri silip süpürmüş :)
ama 12 yıllık esaret filmi startı çok iyi yapmış ancak öyle bir konunun hafızalara kazınması için çok daha iyi işlenmiş olması lazımdı bence...filmin şansı bu yıl gerçekten süper muhteşem ötesi olmuş diyebileceğimiz bir filmin ortaya çıkmamış olmasıdır :)