Oscar 2014 - En İyi Özgün Senaryo (Favoriniz ve Son Tahminler)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

En iyi özgün senaryo ödülünü hangisine verirdin?

• American Hustle

Oy: 0 0.0%
  • Blue Jasmine

• Dallas Buyers Club

• Her

Oy: 6 100.0%
  • Nebraska

• Kullanılan toplam oy
    6
  • Anket kapatılmış .

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
En iyi özgün (bir kitaptan veya başka bir filmden uyarlama olmayan) senaryoya sahip film adayları arasından sizce kazanan kim olmalı? Peki kazanan kim olur? Kimler adaylığı haketti, kimler haketmedi? Kimler aday olmalıydı ama olamadı?

Yorumlarınızı bekliyoruz...

Not: Kendi en iyi listenizi yapacağınız ayrı bir konu açılacaktır. O nedenle bu konuda Oscar için ve Oscar adayları üzerinden yorum yapmanız önerilmektedir.

Adayları hatırlayalım...

• American Hustle (Eric Warren Singer & David O. Russell)
  • Blue Jasmine (Woody Allen)
  • Dallas Buyers Club (Craig Borten & Melisa Wallack)
  • Her (Spike Jonze)
  • Nebraska (Bob Nelson)

@berkann @cevaa @gundix123 @destere @sürgünüm @Forumdash @sokak sanati @legolas9900

1- Her: Oscar'a aday olan filmler arasında en beğendiğim film olan Her, en azından bir ödülle uğurlanacaktır. Hak edilmiş bir ödül olacak.
2- Nebraska: Nebraska'nın en iddialı olduğu kategori. Her ile yarışacak kadar iyi olmasa da senaryosu güzeldi. Şansı var.
3- American Hustle: Sezonun başında ödülü alır diye düşünüyordum ama filmleri izleyince bu görüşüm değişti.
4- Dallas Buyers Club:
5- Blue Jasmine:

Aday olmalıydı: The Past, The Hunt. (uyarlama mı özgün mü bilmiyorum.)
Adaylığı hak etmeyen: DBC, American Hustle.

Ben de Herkesle hem fikirim.

Her, diğerlerine göre bariz bir şekilde önde ve inşallah bir sürpriz olmaz da ödülü kazanır.

Diğerleri arasında çok büyük farklar yok.

American Hustle'ın senaryosu çok iyi değildi. İnşallah filmin fanatikleri ödülü bu kategoride alma ihtimali var diye yüklenmezler.

Dallas Buyers Club farklı bir şey vaat etmeyen senaryoya sahip bir başka filmdi.

Nebraska ve Blue Jasmine diğer ikisine göre daha iyiydi.

Benim senaryolarına göre sıralamam:
  1. Her
  2. Nebraska
  3. Blue Jasmine
  4. American Hustle
  5. Dallas Buyers Club

Ödülü kazanan kesin değil. Her ve American Hustle yakın yakına olacakmış gibi ama umarım Her kazanır ve kazanma ihtimali biraz daha yüksek...

Her'dü elbetti.Hatta %97 civarında.Diğerlerinde pek özdünlük yoktu.
Hatta bu kategoride Dallas Buyer Clup'ün olması komik.:FAlıntı değilmiydi zaten bu.:D

ilginçtir herkesin hemfikir olduğu tek isim Her..

bencede her olmalı izlerken bazen sıkıldığımı hissettiğim ama konu olarak en ilginç en farklı konuya sahip film bu konu tartışılmaz bencede ..

ikincisi nebraska dır .. iki şıktan biri olmalı hakedene gitmiş olması için ..

Her kesinlikle kazanmalı. Çok akıcı ve sıkmayan bir senaryosu vardı. Aranılan cinsten. :D