2020 One Night in Miami - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com



Ekran görüntüsü 2021-01-14 224358.jpg



One Night in Miami


Tür:
Dram
Süre: 114 dakika

Yönetmen: Regina King
Senaryo: Kemp Powers (screenplay by), Kemp Powers (based on the stage play "One Night In Miami..." by)

Oyuncular:
Kingsley Ben-Adir
Eli Goree
Aldis Hodge
Leslie Odom Jr.

IMDb Linki


Puanlar:
IMDb: 6.1/10
Metacritic: 81/100

Filmin Fragmanı:



Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Beklentim fazla yüksek değildi, beklediğim gibi bir film çıktı. Yer yer iyi diyalogları olsa da bütün olarak çok bir özelliği olmayan, fazla yavaş bir girişe sahip olan ortalama bir film. Muhtemelen yılın en çok abartılan filmi olacak ödül anlamında. Fakat yönetmeni kutlamak gerek en azından Ma Rainey's Black Bottom gibi tamamen tiyatro gibi hissettiren bir film değildi. Filmin filme benzemesine bile sevinir olduk bu sezon. :) (Yanlış anlaşılmasın güzel filmler de çok ama ödül açısından iddialı tiyatro uyarlamalarının sayısı bir anda çok artmaya başladı :A)

Tam yorum: one-night-in-miami-2020

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso and Aserat

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,585
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Her sene Oscar'da illa ki izlediğimiz ırkçılık temalı filmlerden biri. Yer yer tiyatro uyarlaması olduğunu hissettirse de (üstte de söylendiği gibi) Ma Rainey's Black Bottom'un aksine daha dinamik bir reji kullanıldığı için genel olarak pek sıkmadan kendini izlettiriyor. En azından arada otelden çıkıp biraz dolaşıyorlar ve iki saat boyunca dört duvar arasında daralmıyoruz. Açıkçası başlarda biraz sıkılmıştım ve ancak sonradan karakterler arasındaki dinamiklerin ve artan gerilimin de etkisiyle o zaman içine girebildim.

Başrol oyuncularından en çok Malcolm X ve Muhammed Ali'yi oynayanları beğendim. Biri ciddiyeti ve otoriterliğiyle, diğeri de enerjisiyle filmi güzel dengelemiş. Sam Cooke'u canlandıran (Oscar'a aday olan tek isim) beyefendi de özellikle 2. yarıda öne çıkıyor ama çok Oscar'lık olduğu söylenemez. Hem senaryonun kendisine verdiği ağırlığın nispeten az olması hem de oyunculuk olarak öne çıkan bir tarafın olmaması nedeniyle Jim Brown en zayıf halka olmuş. Tabii zayıf halka dediysem dört oyuncu da gayet güzel iş çıkarmış. Ayrıca beyazların siyahlara karşı ayrımcılığının yanı sıra bazı siyahilerin mevcut harekete yeterince destek verip vermediğinin ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışının sorgulanması da güzel bir detaydı. Zaten en çok bu konu üzerinden Malcolm X ve Sam Cooke'un tartıştığı anlar filmin kalibresini üste çıkarmış.

Sonuç olarak pek iz bırakmasa da siyahiler için önemli olan dört figürü aynı yerde bir araya getirme fikrinin hoşluğu, ekibin uyumu ve ders verir bir tonda değil de daha sakin bir şekilde mesajlarını aktarması sayesinde eli yüzü düzgün bir yapım olmuş.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,598
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Dört kişinin bir odada karşılıklı olarak konuşmalarını izlediğimiz sıkıcı bir film. Film çok ağır. Son yarım saat biraz kıpırdanma var.

Oyunculuklar güzeldi. Filmin diyalogları çok iyiydi. Sırf siyahi içerikli bir film olduğu için adaylık almış demek istemiyorum ama durum onu gösteriyor.

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,202
Reaksiyon puanı
62,830
Puanı
1,060
Filmin başları iyiydi sonradan otel odasına geçtiler ve sıkmaya başladı.

Süresi çok uzundu, otel odası sahnelerini, diyalogları fazla tutmuşlar. Süre kısa olsa daha akıcı ve akılda kalıcı şeyler izleyebilirdik. Pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

4/10
 
Son düzenleme:

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Yine yeniden siyahi tema üzerine çekilmiş bol diyaloglu ve bol bol bu temanın ekmeğini yemeye çalışan bir film. Filmin tek farklı noktası odaklandığı konu oldu. İslam ve Müslümanlık üzerine ilk defa bir Hollywood filminde bu kadar yoğun şekilde bir hikaye anlatıldığını gördüm. Tabi işlenilen karakterlerin de bunda etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Film bu konuya yoğunlaşarak hem siyahi tema hem de dini tema üzerine bir harman yapıp tek mekanda bol diyalog üzerinden vereceği mesajı verip hikayesini noktalıyor. Kısmen başarılı da yaptığını söyleyebilirim ama bir yere kadar tabi...

Malcolm X ve Muhammed Ali ve diğer ünlü simalar dönemine etki etmiş ve kitleleri peşinden sürüklemiş insanlar elbette. Onlar üzerinden anlatılan mesele de aslında önemli bir mesele. Filmde geçen bir diyalog bunu iyi gözler önüne seriyor. Malcolm X ünlü şarkıcı Sam Cook'a sözlerinle bir çok şeye etki edebilirsin diyor. Tarafsız kalamazsın diyor. Yani ünlüler gerçekten normal halka bir çok yerde etki edebilip onları kendi istediği davaya çekebilir. Ve bu dava eğer sorunlu bir dava ise bunun sonuçları da kötü olabilir...

Malcolm'un davası üzerine filmde bir çekişme dönüyor. Tam çözemedim ve konuyu da araştırmadım ama İslam Birliği diye bir parti var sanırım o dönem Abd'de. Resmi bir kuruluş mu değil mi onu da bilmiyorum ama o birlik ile Müslümanlık üzerine çeşitli diyaloglar dönüyor. O diyaloglar filmde bir noktada pik yapıyor ve o sahneleri izlemek benim için keyifliydi. Oyuncular gerçekten büyük oynuyor. Malcolm X'i oynayan Kingsley Ben Adir de büyük oynamış, adaylık alabilirmiş ama yıl güçlü olduğu için arka planda kalmış gibi. Sam Cooke'u oynayan Leslie Odom ise adaylığı hak etmiş gerçekten de.

Tek mekanda bol diyaloglu yer yer anlamlı sahnelere sahip vasatın bir tık üstünde bir filmdi. Tabi ki bazen mesaj verme kaygısı üzerine fazla göze çarpan sahneler ve diyaloglar olsa da genel olarak fena olmayan bir filmdi.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Birbirinden ünlü oyuncuları bir araya getirmek yerine birbirinden ünlü, gerçek kişilikleri bir araya getirme fikri oldukça mantıklı. Buna ek olarak Hollywood sinemasında bu kadar yoğun işlendiğini görmediğimiz İslamiyet ve Müslümanlık konularını ele alması bakımından da filmi türdeşlerinden ayırabiliriz ama gel gelelim kağıt üzerinde harika duran bu iki fikrin uygulanışı maalesef çok da başarılı değildi.

Özellikle film bir süre sonra çok tekrara düşüyordu ve bunu net bir şekilde hissettiriyordu. Örnek vermek gerekirse filmin ortalarından itibaren Malcolm X'in söyleyeceği replikler, kuracağı cümleler aşırı tahmin edilebilir hal almıştı. Sürekli kendini tekrar ediyor ve açıkçası bu durum izleyiciyi de yoruyordu. Aynı durum diğer karakterlerimiz için de geçerliydi, zaten hepsi hikayenin belli gerekliliklerini karşılıyordu. Keşke bu kadar tekdüze, tahmin edilebilir ve her diyaloğu ile mesaj vermeye çalışan bir film olmak yerine bu dörtlünün aralarında daha doğal diyaloglar geçen, daha basit, sade ama izleyiciyi yormayan bir film izleyebilseydik...

Sam Cooke'u canlandıran Leslie Odom Jr. ekibin geri kalanından sıyrılmayı ve ön plana çıkmayı başarmış, tabii bunda dört karakter arasında en iyi yazılmış karakter olmasının da etkisi büyük bence. Onun dışında The Wire'dan Lance Reddick ve The Sopranos'tan Michael Imperioli'yi görmek güzeldi. Christopher reis yaşlanmış. :A

Puan: 6/10