2020 On the Rocks - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
47,949
Puanı
1,060

On the Rocks.jpg

On the Rocks

Tür:
Macera, Komedi, Dram
Süre: 96 dakika

Yönetmen: Sofia Coppola
Senaryo: Sofia Coppola

Oyuncular:
Bill Murray
Rashida Jones
Marlon Wayans
Jessica Henwick

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 6.5/10
Metacritic: 73/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Tam yorumum: on-the-rocks-2020

Çok samimi, izlemesi keyifli bir filmdi. Başroldeki Rashida Jones ve Bill Murray çok iyi ikili olmuşlar. Görüntü yönetmenliği çok iyi, her kareyi izlemesi ayrı bir zevkti.

Konunun, olay anlamındaki senaryonun muhteşem ya da çok özgün olduğu söylenemez. Zaten o da tam olsa yılın en iyi filmlerinden biri olarak nitelendirilebilirmiş. Gerçi bu yıl o kadar boş ki yine de yılın en iyileri arasında anılabilir...

7.5/10

Bayadır film yorumu yapmaya üşeniyordum ve salmıştım yine, orucumu bu filmle bozayım. :A

İzlemesi baştan sona keyifli bir filmdi.

Öncelikle yüksek beklentilerle izlenmemesi gereken bir film, zaten konusu ve süresine bakıldığı zaman bile bu anlaşılabilir. Abartıdan uzak, fazla dallanıp budaklanmayan ve daha çok karakterler ve bu karakterler arasındaki ilişkilere odaklanan bir film. Tabii oldukça olumlu yönleri de vardı. Her şeyden önce görüntü yönetimini ben de çok sevdim, renk tonları, şehir atmosferi, mekanlar... Hepsi insanı filmin içine içine çekiyordu.

Bill Murray ve Rashida Jones çok iyi bir ikili, çok iyi bir baba-kız olmuşlar. İkisi de hemen herkesin çok sevdiği isimlerdir zaten, özellikle de Bill Murray. İki isim de yazılan karakterlere uygun olmakla birlikte, başarılı ve abartıdan uzak performanslar sergilemişler. Bill Murray'nin canlandırdığı karakteri 'yaşlı bir playboy' diye tanımlayabiliriz herhalde, onun olduğu sahneler ekstra eğlenceliydi. :A

Laura bir yazar ve kitap yazması gerekiyor ancak yazamıyor, babası Felix'in de etkisiyle kocası Dean'in onu aldattığını düşünüyor. Buraya kadar güzel. Filmin sonunda baba-kızın düşündüğü gibi bir şeyin olmadığı, Dean'in yalnızca işkolik bir adam olduğunu görüyoruz. Yani Felix, kişi kendinden bilir işi misali Dean'in de kendisi gibi olduğunu düşünüyor ama yanılıyor. Sıkıntılarını çözen Laura da yeniden yazmaya geri dönüyor. Ancak bu durumun anlaşıldığı son kısım hem biraz hızlı işlenmiş, hem de tam anlamıyla tatmin edici değil.

Son kısım biraz daha tatmin edici olsa daha iyi bir film ortaya çıkabilirdi bence, film mesajını tam anlamıyla veremiyor gibi hissettirdi bana. Gidişat da biraz klişe ama kabul edilebilir bir şey bu, sonuçta en başta dediğim gibi daha çok karakterler ve bu karakterler arasındaki ilişkiler üzerinden yürüyen bir film.

Baba-kız spor araba sürdükleri sahne ve devamında yaşanan polis çevirmesi, Bill Murray'nin canlandırdığı karakterin polisin babasını tanıdığını söylediği sahneler bence en filmin en güzel kısımlarıydı.

• Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga
Bütün Sofia Coppola filmleri gibi fazla beklenti içine girmeden izlendiğinde keyif veren, tatlı bir film. İlginç, yer yer üzen, eğlenceli bir Baba kız hikayesi.

7/10

• Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga
Sade ve gündelik bir senaryoya sahip olsa da sıkmadan, keyifle izlettiren bir iş olmuş.

Bill Murray'ın canlandırdığı baba karakteri en hoşuma giden karakter oldu. Rashida Jones ile birlikte çok iyi bir ikili olmuşlar. Baba-kız enerjisini, aralarındaki uyumu seyirciye en iyi şekilde yansıtmışlar.

Başlarda Dean'ın bir haltlar karıştırdığına ikna olmuştum ama neyse ki aldatmıyormuş.

8/10

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: bazinga and mesmeso
Bir babanın kızına duyduğu sevgiden dolayı kocasından ufak bir şüphe duymasıyla ortaya çıkan komik olayların anlatıldığı güzel ve tatlı bir film olmuş. Baba kız ikilisinin sahnelerindeki sıcaklık beni bile ısıttı.

Bill Murray'in performansına bayıldım. Yaşlı playboy rolü üstüne çok oturmuş. Ben başta kızı ona karşı nefret duyacak sandım ama aksi oldu muhteşem sahneler ve diyaloglar izledik. Sanırım sondaki hediyeyi de herkes tahmin etmişti.

8/10

• Beğendim
Reactions: bazinga
Tadımlık, keyifli ve kısa süreyisle bir çırpıda biten hoş bir film olmuş. Baba kız ilişkisi üzerine yoğunlaşan, evlilikle ve ilişkiyle ilgili dertleri olanlara bir şeyler gösteren hoş bir film. Monotonluğu ve çocuk bakan kadınları resmedişleri güzel olmuş. Her gün aynı şeyleri görmemiz ve Laura'nın yüzündeki bitmişlik ifadesi bunu çok güzel yansıtmış. Film böyle başlayıp bir yerde sonra garip yerlere gitmiş...

Baba Felix'in devreye girişi olayları çok başka noktalara taşıyor filmde... Bill Murray'nin de etkisiyle Felix çok değişik bir karakter olmuş. Kızın eşiyle ilgili duyduğu bir şüpheyi babasına açması, babasının da kızına olan düşkünlüğünün çok garip boyutlarda olması, yaşanacak olaylara kapıyı açtı ve bir noktadan sonra önü alınamadı. Film o kısımlarda izlemesi çok keyifliydi. İki oyuncu da bu sahnelerde ve ikili sahnelerde çok sempatik oynamışlar.

Muhteşem görüntüler ve kartpostal gibi manzaralarla gözlerimiz hoş oldu bazı sahnelerde. Film boyu kullanılan renk tonu da çok başarılıydı. Filme kattığı sıcaklığı hissedebiliyorsunuz izlerken. Finalde de film boyu verilen acaba sorusuna minik bir twistle karşılık verdiler diyebilirim... Ben tam tersini bekliyordum sanki ama bu hali de çok yavan durmadı. Soffia Coppola'dan Lost in Translation vari daha büyük filmler de bekliyoruz...

7/10

• Beğendim
Bana oldukça samimi, tatlı geldi film. Öyle büyük, muhteşem değil ama ağızda tat bırakan filmlerden oldu bende. Oyunculuklar ve yönetmenlik çok iyiydi. Samim hikayeleri izlemeyi de sevdiğim için hikaye de güzeldi benim açımdan. Sofia Coppola filmlerini daha önce hiç izlememiştim, ama rejisini beğendiğimi söyleyebilirim. Öyle çok büyük olaylar olmadan, diyaloglar ve karakterlerin ilişkilerini güzel yansıtan bir film olmuş.

Bill Murray'ı çok iyi buldum filmde. Yaşlı ama çapkın, fırlama baba karakterini çok iyi canlandırmış. Rashida Jones'u da ilk defa izledim ama o da oldukça başarılıydı.

Dean gerçekten aldatıyor mu aldatmıyor mu diye düşündüm durdum, aldatmamasına da sevindim açıkçası. :A

7.5/10

• Beğendim
İlişkiler üzerine kurulan çerezlik bir film olmuş. Beklentimin bir miktar altında kaldı, beni iyi hissettirecek türden daha hoş ve eğlenceli bir film beklerdim. Çok eğlenemesem de ortalama bir filmdi yine de. :)

6.5/10