Okulda Hangi Öğrenci Kulübüne Gittiniz ?

Cervantes

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
7,844
Puanı
600
images (9).jpeg

• Okulda hangi öğrenci kulübüne gitmiştiniz ?
  • Gittiğiniz kulüp beklentinizi karşıladı mı ?
  • O kulübe giderken beklentiniz neydi / neyle karşılaştınız ?

EN ÇOK BİLİNEN VE POPÜLER OKUL KULÜPLERİ :
Bilim- Fen ve Teknoloji Kulübü🧑‍🔬
Çevre Koruma Kulübü 🌱🌲

Denizcilik Kulübü⚓🧭
Fotoğrafçılık Kulübü📸
Gezi , Tanıtma ve Turizm Kulübü🚶🧳
Görsel Sanatlar Kulübü🎨🖌️
Halk Oyunları Kulübü🕺💃
Havacılık Kulübü✈️
İzcilik Kulübü 🕵️

Kültür ve Edebiyat Kulübü📖
Kütüphanecilik Kulübü 📚
Müzik Kulübü 🎺🎸🎵
Satranç Kulübü ♟️
Spor Kulübü⚽🏀🏆
Tiyatro Kulübü 🎭
Trafik Güvenliği ve İlkyardım Kulübü🚦🩺
Yeşilay Kulübü
Yeşili Koruma Kulübü🌿

• Harika
Reactions: STAR and Dosi
Üniversite kulüpleri tamam da, öncesindeki kulüpler bence gereksiz ve tamamen zaman kaybıydı. O kulüpler de hiçbir amaca hizmet etmiyor gibi bir şeydi, tamamen zamanı doldurmak için ortaya konan şeylerdi.

Hiçbiri :A üniversite zamanı vardı bunlardan ama ben hem okuyup hemde çalıştığım için etkinliklere vakit ayırmıyordum o dönem.

• Güldürdün
Reactions: Cervantes
Üniversite kulüpleri tamam da, öncesindeki kulüpler bence gereksiz ve tamamen zaman kaybıydı. O kulüpler de hiçbir amaca hizmet etmiyor gibi bir şeydi, tamamen zamanı doldurmak için ortaya konan şeylerdi.
Her okulda, hatta aynı okuldaki farklı kulüplerde bile farklılık gösterebiliyor galiba. Bu da tamamen öğretmen ve koşullar ile ilgili diye düşünüyorum. Mesela ben Çevre Koruma Kulübüne giderken gayet verimli geçiyordu. Hem o bilincin öğrenciye aşılanması , hem de mıntıka temizliği , ağaç dikme , okulun çevresine çiçek ekme gibi etkinliklerle de desteklemişti hocamız. Başka bir sene Tiyatro Kulübüne gittiğim dönem ise sadece sohbet ediyorduk , kulübün amacına dair hiçbir etkinlik yapmadık. :A
Hiçbiri :A üniversite zamanı vardı bunlardan ama ben hem okuyup hemde çalıştığım için etkinliklere vakit ayırmıyordum o dönem.
İlkokul ve ortaokula giderken yok muydu böyle kulüpler ? :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi and Araf
Her okulda, hatta aynı okuldaki farklı kulüplerde bile farklılık gösterebiliyor galiba. Bu da tamamen öğretmen ve koşullar ile ilgili diye düşünüyorum. Mesela ben Çevre Koruma Kulübüne giderken gayet verimli geçiyordu. Hem o bilincin öğrenciye aşılanması , hem de mıntıka temizliği , ağaç dikme , okulun çevresine çiçek ekme gibi etkinliklerle de desteklemişti hocamız. Başka bir sene Tiyatro Kulübüne gittiğim dönem ise sadece sohbet ediyorduk , kulübün amacına dair hiçbir etkinlik yapmadık. :A

Aslında okul ve öğrenciyle de ilgili bir durum, sadece öğretmenle ilgili de değil. Çevre Koruma Kulübü gibi bir şeyi düşün, çöp toplar geçersin, yani böyle kafalar da var. :A

• Güldürdün
Kitaplık Kolu başkanlığı yaptım uzun yıllar. :A Sonra kulüplere dönüştüğü döneme de denk geldim. Kütüphanecilik Kulübü ve Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü üyeliklerim oldu. :A Tabii bunlar boş beleş şeylerdi. :A

• Güldürdün
Aslında okul ve öğrenciyle de ilgili bir durum, sadece öğretmenle ilgili de değil. Çevre Koruma Kulübü gibi bir şeyi düşün, çöp toplar geçersin, yani böyle kafalar da var. :A
Evet kesinlikle haklısın. Bir öğrenciye çevre bilinci aşılamadan sadece çöp toplatırsan o ona ceza gibi gelir , onun kendi sorumluluğu olduğunu bile anlamaz . :A Zaten o bilince sahip bir toplum olsak çöp toplamaya da gerek kalmaz , orası da ayrı bir konu. :A

Bizim burda spor aktivitelerine yazılmak yaygındır. Ben futbola giderdim :A
Okulda da en fazla sınıfta seçilen 2 kişiden biri olup okul toplantılarına katılırdık. Müdüre rapor vermeler falan :A büyüyünce ondan da kaçtım :A

• Güldürdün
Fen ve Teknoloji ile Edebiyat kulüplerine gitmiştim. Spor kulübü dışında işe yarar bir kulüp yoktu zaten. Sporda da belli kişiler her yıl seçilirdi, bunlar da futbol oynayanlar olurdu ve futbol oynarlardı. Rakip kalenin dibinde beleş gol için bekleyen tiplerdi.

• Beğendim
Yine muhteşem bir konu ve yine tutmadı. 😡
Hiçbir dizisi tutmayan Star Tv gibi oldum. :A
Fazla uğraşmaşı detaylı konuların kaderi bu oluyor genelde :A
Hem sabret. Sen etiket yapmadın diye. Ayrıca etiketsiz daha iyi yapma yani :A
Güncelliğini herzaman koruyacak bir konu bu. Yani çok sonrada millet uğrar :A

• Güldürdün
Fazla uğraşmaşı detaylı konuların kaderi bu oluyor genelde :A
Hem sabret. Sen etiket yapmadın diye. Ayrıca etiketsiz daha iyi yapma yani :A
Güncelliğini herzaman koruyacak bir konu bu. Yani çok sonrada millet uğrar :A
Bundan 5-10 sene sonra yeni üyelerin uğrak noktası olur belki de diyorsun yani . :A
Etiket etmedim , isteyen kişinin bulup yazması daha doğru olur diye düşündüm. :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Kütüphanecilik Kulübü
Gezi Tanıtma ve Turizm Kulübüne gitmiştim.😄

Ama pek de aktiviteler yapılmadığı için sıkıcı geçiyordu. Sırf yapılsın diye yapılmış bir uygulama , hiçbir amaç gütmüyor. Keşke amaçlı , hedefli bir şey olsaydı...

Eline sağlık @Cervantes 🤗

• Beğendim