TV Obsessive Compulsive Cleaners

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,623
Puanı
1,061
Obsesif kompülsif bozukluğu yaşayan ve temizlik takıntısı olan insanlar evlerini yıllardır temizlememiş ve bu dağınıklıktan kurtulmak isteyen, kısacası istifçi insanların evlerini, kimi zaman da kamu alanlarını temizlediği bir reality-show programı. Ülkemizde TRT HD'de salı, perşembe ve pazar günleri, "Temizlik Hastaları" adıyla yayınlanıyor.

Yatağı süpürenler ve kırışmaması için dolapta veya kirişte yatanlar, günde 7 saat çamaşır suyu kullananlar, tabloların düz durması için su terazisi kullananlar, mikrop ölçer ile gezenler, yıllardır her türlü eşyayı biriktirenler, hatta yer kalmadığı için karavanda kalan çocuklar, evini pislik götürenler... Kısacası her türlü insan var. Bu takıntılarının sosyal hayatlarını etkilediğini gösteriyor olması da dikkat çeken bir diğer nokta.

Bir bölümünü bugün izledim ve çok sevdim, öyle ki Türkiye'de de tutabilecek bir yapıya sahip. Dediğim gibi sadece bir bölüm izlediğim için tam anlamıyla programa vakıf değilim, ama bakmanızı tavsiye ederim.

Bu arada İngiltere'de 3 milyondan fazla istifçi varmış, bu da küçük bir bilgi olsun.

Nasıl bir şey olduğunu görmeniz için işte bir bölümü:

Son düzenleme:
Bende kimsenin bardağından su içmiyorum.
Yani en yakınım bile olsa asla içmem. Bana da ailem sen askerde ne yapacaksın diyor sürekli.
Forumda da benimle aynı durumu yaşayan vardı unuttum şimdi.ss

Son düzenleme:
Bende kimsenin bardağından su içmiyorum. Yani en yakınım bile olsa asla içmem. Bana da ailem sen askerde ne yapacaksın diyor sürekli.
Bende içmem
Ama sadece su
Enterasan insanım vesselam.

Bende kimsenin bardağından su içmiyorum. Yani en yakınım bile olsa asla içmem. Bana da ailem sen askerde ne yapacaksın diyor sürekli.
Bende içmem
Ama sadece su
Ben de bir kere kullandığım bardağı bir daha kullanmam. Ama bu programda OKB nedeniyle çok daha farklı huyları olan insanlar var, yani bizim bahsettiğimiz şeyler çok hafif kalıyor.

Bende içmem
Ama sadece su
Yani tuhaf bir şey aslında.
Ama işte küçüklükten alışınca öyle gidiyor. Okulda da benden su istiyorlardı bende zoraki veriyordum sonra onu çöpe atıyordum.

Temizlikten zarar gelmez boşver.

Ben de bir kere kullandığım bardağı bir daha kullanmam. Ama bu programda OKB nedeniyle çok daha farklı huyları olan insanlar var, yani bizim bahsettiğimiz şeyler çok hafif kalıyor.
Yok ya büyüten insanlar var misafirlikte sorun oluyor bu durumlar.

Ben lisede hala yapıyorum bunu
'Ağzına deydirmedan iğğğğğğğçççççç' desem de tabii itlik yapıyolar

Ben lisede hala yapıyorum bunu
'Ağzına deydirmedan iğğğğğğğçççççç' desem de tabii itlik yapıyolar
İzlemediyseniz bakmanızı tavsiye ederim, bu konudaki tüm fikirleriniz değişecek. Salı 10.25, 16.15 ve 20.35'te var, perşembe ve pazar günü de yayında.

Bende de var böyle temizlikle ilgili takıntılar