Nuri Bilge Ceylan Yeni Filminin Çekimlerine Başladı!

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,597
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
21894-wxW9a.jpg

Dünyaca ünlü yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan son filmi Kuru Otlar Üstüne'nin çekimlerine Erzurum'da başladı!

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 4 yıllık aranın ardından setlere geri döndü. Akın Aksu ve Ebru Ceylan ile birlikte kaleme aldıkları son filmi Kuru Otlar Üstünde'nin çekimleri Erzurum'un Karayazı ilçesinde başladı. Birçok filminde çalıştığı yapımcı Zeynep Atakan ile yollarını ayıran Ceylan'a bu filmde ortak yapımcı olarak Kış Uykusu ve Ahlat Ağacı'nda birlikte çalıştığı Alexandre Mallet-Guy eşlik ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığından 2 milyon TL ve Eurimages Fonu'ndan 470 bin Euro destek alan yapımın baş rollerinde Merve Dizdar ve Deniz Celiloğlu yer alıyor. Film ise Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmet görevinde olan genç öğretmen Samet'in, İstanbul'a atama beklediği sıkıntılı günlerde Nuray ile tanışması sonrası geçen olayları konu alıyor.

Her filminin prömiyerini Cannes'da yapmayı alışkanlık haline getiren deneyimli yönetmenin bu filmi de 2022 Cannes Film Festivali'ne yetiştirmek istediği düşünülüyor.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Merakla bekliyoruz da konu fazla Ahlat Ağacı kokuyor. Üstat bu projeyi bir an önce çeker bitirir de ters köşe bir şeyler yapar inşallah. 🙏