Nurgül Yeşilçay'dan Komedi Dizisi İsyanı!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,509
Puanı
1,061
Nurgul-Yesilcay-FUG-1.jpg

Başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay'dan komedi dizisi isyanı!

Geçmişte 'Belalı Baldız', 'Bebek İşi', 'Galip Derviş' gibi dizilerde komedi rollerine hayat veren, uzun süredir ekranlardan uzak olan ve sosyal medya hesabındaki eğlenceli videolarıyla adından söz ettiren Nurgül Yeşilçay, uzman psikolog Gökhan Çınar'ın sunduğu FÜG programına konuk oldu ve neden televizyona iş yapmadığını açıklarken ekranlardaki komedi dizisi eksikiğine değindi:
“Her şey çok karışık; kriz, haberler ve biraz düşüğüm... Sıkışık ve her şeyin üstüme geldiği zamanlarda komedi programları izliyorum. Gülmeye çok ihtiyacımız var. Kabarelerin çıktığı dönem 2. Dünya Savaşı’ydı mesela, bu sıkıntılı dönemler gerçekten insanların en çok gülmeye ihtiyacı olan dönemlerdir. İnsanların komediye ihtiyacı olması gereken zamanda biz komedi dizisi yapmıyoruz. Bizim yapımcılar erkektir, izleyenler kadındır. İnsanlar bana neden dizilerde oynamıyorsun diyor çünkü dizi yok.”

Kanallar ve yapımcılar yurt dışı satışlarının olmaması, uzun süreler ve sansür gibi gerekçeler neticesinde televizyona komedi dizisi yapmaktan kaçınıyor ve son dönemde ekrana gelen az sayıda örnek reytinglerde aradığını bulamıyor.

Geçtiğimiz yıl söyleşide Mehmet Yiğit Alp'e aynı sitemde bulunmuştum. Kendisi 2 saatlik komedinin zor olduğunu ve yeterli reklamı alamadığını söyledi. O yüzden komedi işlerinin bundan sonra dijitalde olması daha olası gözüküyor. Zaten başka türlü verimli olamaz.

• Beğendim
Reactions: RüzgarGülü
Hak veriyorum. Reytinglerin komedi dizilerinde düşük olma sebebi de genellikle internetten izlemek.

En son Kardeş Payı hatırlıyorum TV de izlediğim :)
------

Geçtiğimiz yıl söyleşide Mehmet Yiğit Alp'e aynı sitemde bulunmuştum. Kendisi 2 saatlik komedinin zor olduğunu ve yeterli reklamı alamadığını söyledi. O yüzden komedi işlerinin bundan sonra dijitalde olması daha olası gözüküyor. Zaten başka türlü verimli olamaz.
Sen söyleşi mi veriyorsun?

2 saatlik komedi yapmasınlar zaten. Komedinin yeri dijital artık bu saatten sonra. Dijitalde tutan çoğu iş de komedi. Sayılarının artması lazım ama dijital için bile...

2 saatlik komedi yapmasınlar zaten. Komedinin yeri dijital artık bu saatten sonra. Dijitalde tutan çoğu iş de komedi. Sayılarının artması lazım ama dijital için bile...
Komedi illaki küfür olmak zorunda değil bipsiz olursa TV de de çok izlenir önemli olan onu TV ye uygun yapıp tutmasi :)

Komedi illaki küfür olmak zorunda değil bipsiz olursa TV de de çok izlenir önemli olan onu TV ye uygun yapıp tutmasi :)
Her hafta 2 saat komedi yazmak zor asıl sıkıntılı kısım o. Komedi zeka işi, her hafta 20 dakika bile üst seviye yazmak çok kolay bir şey değil. Dramada kolayca uydurursun bir şeyler müziği dayarsın geçirirsin süreyi de komedide yemiyor o. :A

• Aynen
Reactions: RüzgarGülü
Her hafta 2 saat komedi yazmak zor asıl sıkıntılı kısım o. Komedi zeka işi, her hafta 20 dakika bile üst seviye yazmak çok kolay bir şey değil. Dramada kolayca uydurursun bir şeyler müziği dayarsın geçirirsin süreyi de komedide yemiyor o. :A
2 saatlik zaten iyi olmuyor. O konuda katılıyorum ama kısaltmiyorlar :)

Haklı ama yapımcılar da haklı çünkü yeterli reklam alamıyormuş komedi işleri. :(