NTV'den Yepyeni Yarışma!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,614
Reaksiyon puanı
62,937
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
thumbnail_1434534787.jpg

Türkiye'nin önde gelen haber kanallarından biri olan NTV'den yepyeni bir yarışma geliyor!

Sunuculuğunu Dilara Gönder'in üstleneceği Lingo, Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün ekranda olacak. Kelime bilgisi, şans ve eğlencenin bir araya geleceği yarışmanın kuralları ise şöyle:
Lingo'da ikişer kişiden oluşan iki takım karşı karşıya geliyor ve karşılarına çıkan kelimeleri ilk harflerine bakarak tahmin etmeye çalışıyor.

Birinci turda 5 harfli 5 kelime, ikinci turda 6 harfli 5 kelime, üçüncü turda 7 harfli 1 kelime yer alıyor. İki takımın da önlerinde sayılardan oluşan kendi lingo kartları yer alıyor. Her doğru tahmin ettikleri kelime için önlerinde duran top kavanozundan 2 top çekme hakkına sahip oluyorlar. Çekilen topların üzerinde yazan rakamlar, lingo kartında kapatılıyor. Yatay, dikey veya çapraz olarak bir sıradaki tüm rakamları kapatmayı başaran takım ‘’LINGO’’ yapıyor ve daha fazla puan kazanarak finale bir adım daha yaklaşıyor.

İki takım da üç tur boyunca mümkün olduğu kadar çok kelime bilip puan kazanmaya çalışıyor. Yüksek puanı toplayan takım finale çıkmaya hak kazanıyor.
Lingo, Ramazan boyunca hafta içi her gün 19.20'da NTV'de!