Nokta veya Virgülden Sonra Boşluk Bırakmamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,350
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
İnternette ve maalesef forumda da sık yapılan yazım yanlışlarından biri. Gözü çok rahatsız eden bir yanlıştır.

İşin doğrusu nokta veya virgül kullanıldıktan sonra her zaman bir adet boşluk bırakılmasıdır.

Daha da kötüsü ise virgülden sonra yerine virgülden önce boşluk bırakılmasıdır...

Doğru örnek: Elma, armut, portakal
Yanlış örnek: Elma,armut,portakal
Çok yanlış örnek: Elma ,armut ,portakal

Hangi densiz yapıyor onu.:F Ben genelde dikkat ediyorum hatta noktalama konusunda tek dikkat ettiğim bu bile denir çünkü çok karman çorman görünüyor::X

Bazı kişiler ilk aklından geçenleri hızla yazıp gönderdikleri için öyle hatalara pek dikkat etmiyor, o yüzden ben fazla büyütmem bu hataları. Ama tabii kendim yapmam ve yapmamaya gayret ederim.

Technopat Sosyal'de direk cezaya sebebiyet veren hatadır. FF Yöneticisine de tavsiye edilir.

Hiç dikkat etmedim şu ana kadar ne yazarken ne de okurken :(
Pazardan elma, armut, portakal aldim :A

Ben bu hatayı çok yapıyorum sanırım :D ama ben bunun hata olduğunu bilmiyordum yapmamaya gayret edeceğim bundan sonra :)

Sanırım en çok dikkat ettiğim noktadır. :X Kelimeyle virgül arasında boşluk bırakan arkadaşlarıma yanlış olduğunu söylüyorum ama hala yapıyorlar. :F

Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Göz var, izan var; insan, bu yazı garip duruyo sanki der en azından, sonra düzeltir falan..

Bir zamanlar @mrt-06 :A
Yine nefret saçmaya başladın! :T:

Ahahah :D Tabii noktalama işaretleri kadar imla da önemli :A
Aha Emre&Melih şer ittifakı yine başladı. Birde gülmüş koca kafalı çocuk. :T:

Yok artık ben ne zaman öyle yaptığımı gördün asıl bunlar sende dersini al işte. :A

elma , armut , portakal daha beter :(
hele "vsvs !"
Aynen bunu yazmaya gelmiştim. :((

Yine nefret saçmaya başladın! :T:

Aha Emre&Melih şer ittifakı yine başladı. Birde gülmüş koca kafalı çocuk. :T:

Yok artık ben ne zaman öyle yaptığımı gördün asıl bunlar sende dersini al işte. :A

Aynen bunu yazmaya gelmiştim. :((
şer ittifakı mı..... orada seni eleştirirken onun yaptığı imla yanlışlığına dikkat çekmiştim ama anladım ki sana böylesi lazım!!!