2015 No Escape / Kaçış Yok - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,251
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

Kaçış Yok - No Escape (2015)

Türü: Aksiyon, Gerilim
Yönetmen: John Erick Dowdle
Senaryo: John Erick Dowdle, Drew Dowdle

Oyuncular:
Lake Bell
Pierce Brosnan
Sterling Jerins
Owen Wilson
Thanawut Ketsaro

IMDb Sayfası

Filmin Özeti

Filmin Fragmanı

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlıktan paylaşabilirsiniz...

Ne zamandır böyle gerilim dolu, güzel senaryosu olan, ikinci (B) sınıf ama sınıfının kaliteli örneklerinden biri olan bir film izlemek istiyordum, bu filmi seçtim ve bekledim tadı aldım.

Kendi yapılış amacına gayet uygun bir film. Öyle şaşalı, lüks, A düzeyinde bir yapıtın ortaya çıkması hedeflenmemiş, bu bütçe ve ekip ile böyle bir film yapabiliriz demişler ve yapmışlar. O yüzden detaylara fazla takılmayacağım.

Filmi beğenmiş olmamın en büyük unsuru kendi çapında gayet özgün bir işe imza atmış olmaları. Klişe hollywood filmi nedir? Böyle gerilim, aksiyon türünden yapılan ve az buz siyasi olan filmlerde hiç şüphesiz ABD 'yı övmek ve kahramanlık hikayesi ortaya çıkarmaktır. Bunda öyle bir şeye rastlayamazsanız şaşırmayın. Çok ilginç ve hoş detaylar var.

Her şeyden önce ABD'li çiftin Vietnam'a sığınması çok hoş bir göndermeydi, kendi çapplarında özür niyetine.

Ve tabi ki ender görülecek bir itirafı görmüş olduk, Barbarlar gibi önüne gelen yabancıyı öldüren Asyalılara filmde nefret gütmediler ve bir itirafta bulunarak bu ülkeleri ABD ve onun gibi büyük devletlerin karıştırdığını, sömürdüğünü ve bunun sorumlusunun onlar olduğunu söylediler. Geri ödeyemeyeceklerini bildiği halde kredi vermeleri olayından bahsetmeleri de filmi daha gerçekçi kıldı.

Büyük taşların sömürgeleştirdiği piyon devletlerin durumunu ve o devlerin halklarının nasıl ve niye tepki verdiğini bence gayet başarılı bir şekilde aktardılar.

Elbette esas kahramanımız ve ailesinin biraz fantastiğe kaçan aksiyona girmesi, çatıda herkesin tek tek öldürüldüğü sırada aileden hiçbirine bir şey olmaması, motosiklet sahnesi filan tamam kabul etmek gerekir ki filmin eksi yönlerinden ama başta da dediğim gibi zaten bunlar olmasa filmin yapılış amacı aksardı. Bunlar filmin yapılış amacına gölge düşürmüyor, amaç siyasi bir eleştirydi ve bunu da öyle ya da böyle yaptılar. O aksiyon sahneleri de filmin tuzu biberi oldu, biraz zorlama olsa bile mantık ilkelerine aykırı değildi öyle fizik kurallarını ihlal eden bir sahne yoktu. O motosiklet sahnesinde gerilmemek ne mümkün? Gerilim sahneleri sayesinde film ayakta kaldı ve izleyene zevk verdi.

Bu, başından sonuna kadar tek sahne olsun sıkmayan kaliteli gerilim filmini tavsiye ederim.
@OzaN @Danger UA!

• 7.5/10

Ben olsam ne yapardım düşüncesiyle geçen iyi oyucular, iyi hikaye, iyi aksiyon ve gerilimle bezenmiş merakla izlenebilecek bir film.

İşin içinde çocuklarda olunca bir ailenin hayatta kalma mücadelesi acayip etkileyici olmuş. Uzun süredir seyrederken beni bu kadar gerim gerim geren bir film seyretmemiştim.

Ayrıca filmde batılı ülkelerin siyasi hareketlerini apaçık bir şekilde oyunlarını sürdürmek pahasına katliamlarda doğrudan ya da dolaylı olarak yer aldıklarını gördük. Ülkemizde de 60,70 ve 80'lerde yapılan buydu zaten. Amerika'nın izni olmasa Adnan Menderes asılmazdı. Daha sonra ülke sağ sol kavgalarıyla birbirine düştü ve geldiğimiz nokta İMF'ye muhtaç kaldık. Bu oyun her geri kalmış ülkede oynanıyor.

Oyunculuklara gelirsek, Owen Wilson ve Lake Bell çok iyi bir oyunculuk çıkarmış. Hal ve tavırlarıyla gerçekten ortamın gerginliğini çok iyi yansıtmışlar. Pierce Brosnan da ayrı bir hava katmış. Ayrıca filmin arka planında sürekli çalan gerilim müziği de çok güzeldi.

Her dakikası heyecan dolu, @cevaa sen kesin seversin.

8/10