2020 News Of The World / Dünyadan Haberler - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com



6878306.jpg



News of the World


Tür:
Aksiyon, Macera, Dram, Western
Süre: N/A

Yönetmen: Paul Greengrass
Senaryo: Paul Greengrass, Luke Davies, Paulette Jiles (based on the novel by)

Oyuncular:
Tom Hanks
Elizabeth Marvel
Ray McKinnon
Mare Winningham

IMDb Linki


Puanlar:

Filmin Fragmanı:



Filmin Konusu:


Paulette Jiles’in aynı isimli romanında uyarlanan News of the World,
Amerikan İç Savaşı’nın ardından kimsesiz kalan bir kızı, yaşayan son akrabalarının yanına götürmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor



Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Captain Phillips'i çok seven biri olarak ikilinin ikinci buluşmasın merakla bekliyordum. Tabii Tom Hanks'in ilk western filmi olması da başlı başına heyecan vericiydi. Beklediğimi bulduğum, çok kaliteli bir film olmuş. Hem o dönemin zorluklarını, o dönemin açtığı yaraları iyi ele almış, hem iç ısıtan bir dostluğu anlatmış, hem de sayıca az olsa da çok iyi, kaliteli aksiyon sahnelerine yer vermiş...

Teknik açıdan film muazzamdı, görüntü yönetmenliği müthişti. Paul Greengrass Oscar adaylığını hak ediyor, Tom Hanks'in kariyerinin en güçlü performanslarından biri olmasa da filmin ve performansının kariyerinde çok özel bir yer edineceği kesin. Helena Zengel de küçücük yaşına rağmen şahane bir yetenek...

Tam yorum: news-of-the-world-2020

9/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Film oldukça güzeldi. Küçük kızın performansını beğendim. İzlediğim diğer Western filmlerinden farklıydı. İçinde duygusal sahnelerde bol bol vardı. Kaliteli bir film ve müziklerini de beğendim. Bana 'Dances with Wolves' filmini anımsattı.

Kızın yüzbaşı ile zamanla bağ kurması ve o süreç güzel bir şekilde aktarılmış. Sonu beni fazlasıyla memnun etti. Kızı teyzeye bırakınca artık karşılaşmayacaklarını düşündüm. Neyseki geri gelip onu aldı. Kıza kötü davranmışlar.
Filmin başında yüzbaşı ata binip yanında boş at ile giderken, Johanna'nın yürüdüğü sahne bana istemsizce Nasrettin Hoca'nın bir hikayesini hatırlattı :A
News-of-the-World.jpg

 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Teknik olarak kesinlikle çok iyi bir film. Görüntüler, müzikler, setler harika ama Oscar'da en iyi film adaylığı alabilecek kadar harika bir yapım olduğunu düşünmüyorum. Evet Jeffrey ve Johanna arasındaki ilişkinin gelişimini izlemek belli bir çapta güzel ama senaryo klişelerle dolu. Tom Hanks-Helena Zengel uyumu filmi taşısa da sırtını sadece başrollere dayayıp gerisini koyveren tüm filmlerde olduğu gibi bir eksiklik hissiyle kalkıyorsun filmin başından. Yine de acımasız olmak istemiyorum çünkü kendi çapında eli yüzü düzgün ve hedeflediğini de az çok başarmış. Daha iyisi de çıkabilirmiş diyerek:

(6.5 da olabilir ama şimdilik) 6/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Sade, basit ve hikayesi güzel bir film olmuş. Gerilimli, aksiyonlu ve duygusal sahneleri güzel harmanlanmış bir filmdi. Tom Hanks ve western tarzının birlikteliği güzel olmuş. Geç oldu ama devam etmesini isterim.

Filmde oyunculuklar harikaydı. Ufak tefek rollerden atlara kadar herkes profesyonel çalışmış. Dönemin atmosferi çok iyi yansıtılmış. Netflix'in en iyi filmlerinden biri olabilir. Film doğal hiç bir efekt yok. Doğa manzalarının tadını güzel çıkartıyorsun.

8/10
 

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
96,955
Reaksiyon puanı
62,545
Puanı
1,060
Yine Tom Hanks ve yine harika bir film.

Film çok akıcı ve duygusaldı, kahramanımızın küçük kıza sahip çıkması, canı pahasına onu koruması epey dokunaklıydı. Küçük kız da rolün üstesinden gelmiş ve güzel bir performans sergilemiş.

Bir an mutlu sonla bitmeyecek diye korktum ama neyse ki küçük kızı yeniden himayesine aldı,ve haberleri artık birlikte okumaya başladılar. :bhr:

9/10
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Kaliteli bir modern çekim Western hikayesi. Taşra filmlerine ve yol filmerine ayrı bir ilgiyle başlarım. Merak ederim o yolda yaşananları. Burada da öyle bir başlangıç var filmde. Captain Kidd'in hikayesini görüyoruz ve tanıyarak başlıyoruz. Dönemin şartları iç savaş sonrası ve tabi ki yine karışıklık var. O dönemde yaptığı işi hakkıyla yapmaya çalışan idealist bir insan görüntüsü veriyor. Sonra küçük bir kızla tanışıyor ve hikayenin çehresi değişiyor. Bu gidişattan ise keyif aldım, filmi izlerken ikili arasındaki tatlı ilişkiyi çok sevdim. Hikayenin sonunu da yine beğendim ve tebessümle bitirdim filmi...

Teknik olarak Paul Grengrass'ın da filme etkisini görebiliyoruz. Prodüksiyonu başarılı ve çekimleri oldukça kaliteli. Geniş açılı, bol bol çöl manzaralı bir dönem filmi... Breaking Bad vibes hiç yok olmuyor... Müzikleri de western hakkını veren dramatik olarak da başarısını hissettiren müziklerdi.

Küçük kızı oynayan Helena Zengel gerçekten muazzam bir iş çıkarıyor... İleride Oscar adaylığı alacak olan küçük çocukların böyle filmlerine şahit olduk geçmişte. Saoirse Ronan buna bir örnek, JLaw keza... Bu kızımız ilerde öyle bir kariyere gidebilir mi bilinmez ama o potansiyeli veren bir performans sergiliyor. Daha şimdiden ulusal filmlere giriş yaptıysa Hollywood'da gözüken Avrupalı bir oyuncu olarak tanıyabiliriz kendisini ileride. Tom Hanks de iyi iş çıkarıyor ama adaylık alacak kadar da büyük bir performans değildi.

Tüm bu olumlu yanlarına rağmen filmin çok da büyük bir film olduğunu düşünmüyorum. Hikaye belirli bir dramatik altyapıya sahip ve bunu iyi yapsa da işleyişin yetersiz kaldığı kısımlar da oluyor. Filmin hikayesinin etkisi çok büyük olmuyor ve çıkabilecek maksimum potansiyele çıkıyor zaten.

7.5/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Gerek western filmlerini, gerek Tom Hanks ustamızı, gerekse filmin yönetmeni Paul Greengrass'ın geçmiş filmlerini izlemiş olmamın etkisiyle filmden beklentilerim en azından düşük değildi. Bu saydığım faktörlerin yan yana gelmesinden dolayı izlediğim filmden çok daha iyisini bekliyordum fakat ortaya çıkan eseri de beğendiğimi söyleyebilirim.

Her şeyden önce teknik açıdan film gerçekten çok başarılıydı. Özellikle görüntü yönetmenliğini çok beğendiğimi söylemem gerek. Paul Greengrass başta da dediğim gibi sevdiğim bir yönetmen, burada da bunu kanıtlamış bence. Dönemin atmosferi iyi yansıtılmış.

Filmi farklı kılan en önemli unsur, geçmişte izlediğimiz western filmlerinin aksine dönemin koşullarına odaklanıyor olması sanırım. Alıştığımız western filmleri daha çok çatışma, savaş, düello odaklı. Burada ise bu yok, daha doğrusu abartılı değil. Özellikle insanların yaşanan gelişmelerden nasıl haberdar olduğunu görmek güzeldi. Captain ile Johanna arasındaki ilişki de güzel işlenmiş, bağlandığı noktayı da sevdim diyebilirim.

Tom Hanks bildiğimiz gibi, oyunculuğu ile alakalı yorum yapmama gerek yok sanırım. Yine gayet iyi, yine gayet olması gerektiği gibi canlandırmış karakterini. Tom Hanks'e rağmen ön plana çıkmayı başarabilen, küçük yaşına rağmen etkileyici bir performans sunmayı başarabilen Helena Zengel'e ise gerçekten ayrı bir parantez açmamız gerekiyor sanırım. Geleceği gerçekten çok parlak, umarım çok daha iyi filmlerde izleyebiliriz kendisini ilerleyen yıllarda...

Puan: 7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga and Dosi