Netflix'ten Nükhet Duru Belgeseli İçin Şok Karar!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,509
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
60238a354e3fe0007493e822.jpg


19 Şubat'ta Netflix'te yayınlanan 'Duru Olmak' belgeseli için şok karar!

Nükhet Duru'nun 'Hikayesi Var' adlı albümünün hazırlık sürecini konu alan belgeselin yönetmeni Mu Tunç, geçtiğimiz günlerde Hürriyet'e yaptığı röpörtajda çekimler sırasında yaşadığı zorlukları anlatmış, üstelik belgeselin Netflix'e kendi bilgisi dışında satıldığını iddia etmişti:
"Benden izin almadılar. İzinsiz, eser işletmesi alınmadan ve imzalı muvafakatname veya sözleşme yapılmadan film yayına girmiştir. Eser sahibinin yazılı imzasını taşıyan hakların devri sözleşmesi olmadan bir film yayına girerse bu otomatikman izinsiz olarak adlandırılır. Son dakikaya kadar karşı taraf sözleşmeye imza atmak istemedi. Film hakkındaki basın bülteni ise eser hak sahiplerinin haberi olmadan basına dağıtıldı. Film yayına girer girmez yasal süreci başlattık.
Bu film hiçbir zaman bir Nükhet Duru biyografisi veya bir albüm belgeseli olsun diye yapılmadı. Fakat konu öyle bir hale geldi ki filmin kendi ruhundan saparak bir PR ve sosyal medya oyununa döndü. 2 senedir gece gündüz demeden, tamamen kendi imkânlarımızla ve çok zor şartlarda bu projeyi yarattık. Karşılığında haklarımı almayı beklerken yapımcının bütün projenin mimarı ve başarısı kendilerininmiş gibi lanse etmesi, tüm telif haklarımıza göz göre göre tecavüz etmesi hiçbir insanın kaldırabileceği yük değildir. Herkesi bu hukuki süreçte duyarlı olmaları yolunda bilgilendirmek isterim.”

Nükhet Duru ise bunun üzerine kendisine yöneltilen iddiaları reddetmiş, Tunç'un belgesel satışından elde edilen paranın tamamını isteyerek kendisini tehdit ettiğini öne sürmüştü:
"Belgeselin yayını için yapımcımızın dijital platform ile anlaşması sonrasında Tunç’un tutumu şantaja dönüşmüştür. Önce telefonlara cevap vermemiş, sonra da taleplerini yükseltip, yapımcımıza baskı kurmaya çalışmıştır. Kişi hızını alamamış, ‘Dijital platform gelirinin tamamını istiyorum, yoksa basında Nükhet Duru aleyhine konuşacağım’ diyerek tehdit etmiştir. Belgeselin (Dijital platforma yüklenen dışında) bir kopyası dahi elimizde yoktur, Mustafa Tunç kayıtlara el koymuştur. Belgeselin tüm masraflarını ve maliyetini yapımcı firma ödemiştir, Mustafa Tunç’a da ücretleri ödenmiştir. Tüm bunlar belgelidir, mahkemeye ibraz edilecektir."

Bu gelişmelerin ardından Netflix, yapımcı Evren Ercan ve Mustafa Tunç arasındaki telif tartışmasında uzlaşma sağlanana kadar belgeselin yayınını dün itibariyle durdu. Netflix sözcüsünden gelen resmi açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Netflix olarak, birlikte çalıştığımız tüm oyuncu ve yapım ekibinin haklarını korumak her zaman bizim önceliğimiz. Bahsi geçen durumu derinlemesine inceledikten sonra, taraflar arasındaki anlaşmazlık çözülene kadar belgeselin yayınını durdurma kararı aldık."
 

slhttnmtl

Favori Üye
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
27,107
Reaksiyon puanı
24,021
Puanı
1,060
Konum
Denizli
Yani verilen karar doğru da aradaki anlaşmazlıklar bitecek gibi durmuyor.

Bu arada bu belgesel yayına girmiş ve neredeyse 1 ay olacak. Yuh be. :A