Netflix Türkiye Top 10 (5 - 11 Mayıs 2025): Ne İzledik, Ne Sevdik?

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,277
Puanı
860
1747221008905.png

Netflix Türkiye'nin 5-11 Mayıs haftası Top 10 listesi açıklandı. Listede hem yepyeni yapımlar hem de nostaljik dönüşler var. Gelin birlikte değerlendirelim, neleri sevdik, hangileri hayal kırıklığıydı, tartışalım!

Top 10 Diziler

1. The Eternaut: Season 1 Distopik atmosferiyle “The Last of Us” havası estiren bu Arjantin yapımı dizi haftaya damga vurdu. Latin Amerika bilim-kurgusu sevenler için adeta bir nimet!
  2. Istanbul Encyclopedia: Limited Series İstanbul’un sokaklarını tarihle harmanlayan bu belgesel-dizi karışımı yapım, şehirli nostaljiye doyuruyor. Özellikle görselliğiyle büyülüyor.
  3. Kral Kaybederse: Season 1 Psikolojik çözümlemeleri ve karakter çatışmalarıyla izleyiciyi ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Halit Ergenç'in performansı ayrı bir seviye!
  4. Asterix & Obelix: The Big Fight: Limited Series Çocukluk kahramanlarımız geri döndü! Hem çocuklar hem nostalji seven yetişkinler için nefis bir eğlence.
  5. The Four Seasons: Season 1 Aşk, melankoli ve dört mevsim temasıyla içimizi titreten bir romantik drama. Yavaş temposuna rağmen duygusal olarak tatmin edici.
  6. You: Season 5 Joe Goldberg’in son numaraları artık biraz baymaya başlasa da hâlâ gizli bir cazibesi var. Kapanış sezonu mu olacak, meraktayız...
  7. Unseen: Season 1 Sürükleyici temposu ve karanlık atmosferiyle bu Güney Afrika yapımı gizem dizisi, beklenmedik bir şekilde listeye girmeyi başardı.
  8. Bet Your Life: Season 1 Gerilim ve psikolojik oyunlar sevenler için birebir. Ama tempo yer yer düşüyor.
  9. Black Mirror: Season 7 Yeni sezonla geri dönen kült dizi bu kez teknoloji kadar insan doğasına da sert dalıyor.
  10. Thank You, Next: Season 1 Aşkı, ayrılığı ve yeni başlangıçları anlatan bu sıcak dizi, “Emily in Paris” havasında ama biraz daha Türk işi.

Top 10 Filmler

1. Exterritorial Politik bilim-kurgu türünde sert bir yapım. Sınır ötesi çatışmaları ve uluslararası hukuk temalarını sevenler için adeta bir zihin egzersizi.
  2. Obsessions Psikolojik gerilim severler için nefes kesici bir deneyim. Saplantıların ne kadar ileri gidebileceğini rahatsız edici biçimde gözler önüne seriyor.
  3. Lady Di Prenses Diana’nın hayatına dair bu biyografik film hem duygusal hem politik yönüyle dikkat çekiyor. Royal family meraklılarına tavsiye edilir.
  4. Chords of Change Müzik, tutku ve aktivizmi bir araya getiren etkileyici bir bağımsız film. Özellikle soundtrack albümü dinlemeye değer!
  5. Inside Man: Most Wanted Gerilim temposunu hiç düşürmeyen klasik bir banka soygunu hikayesi. Aksiyon severleri memnun edecek türden.
  6. Barda Türk sinemasının en sarsıcı yapımlarından biri olan “Barda” yıllar sonra yeniden gündemde. İzlemek cesaret istiyor, ama unutulmaz bir deneyim.
  7. Last Bullet Eski tarz aksiyon filmlerine selam duran bu yapım, klişe senaryosuna rağmen temposuyla sürüklüyor.
  8. Bad Influence “Yanlış arkadaş tüm hayatını mahvedebilir” temasını işleyen bu yapım, genç yetişkin dramalarının karanlık tarafını kurcalıyor.
  9. Geniş Aile 4 - Cevahir & Ulvi Efsane ikili geri döndü! Komedi dozu bol, nostalji hissi yüksek. Gülmek isteyenler için birebir.
  10. The Mask Jim Carrey'nin kült filmi yine listede! Mizah ve absürtlük isteyenler için hâlâ taze, hâlâ çok eğlenceli.

Bu haftaki listede senin favorin hangisi oldu?

YOU izledim son sezonunu. Harika idi. Çok özleyeceğim. :( Geçenlerde yorumumu paylaşmıştım zaten sayfada.
Geniş Aile 4'ü en kısa sürede izlerim inşallah. :D

• Beğendim
Reactions: RüzgarGülü
Takıntılar filmini izledim geçenlerde begenemedim. Kadrosu iyi olmasına rağmen türü benlik değildi.

Maske filmini de daha önceden izlemiştim :)