Netflix Büyümeye Devam Ediyor!

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,590
Reaksiyon puanı
31,740
Puanı
1,060
Konum
Manisa
1697731914964.png


Son dönemlerde arka arkaya yaptığı abonelik ücreti zamları ile gündeme gelen küresel digital içerik sağlayıcısı olan Netflix;

Abone sayısını, bu yılın üçüncü çeyreğinde 8,8 milyon arttırdı. Şirketin net kârı da üçüncü çeyrekte yüzde 20 artarak 1,68 milyar dolara ulaştı.

Abone sayısı ve kardaki artış,şirketin hisselerininde olumlu yönde etkiledi.Netflix son açıkladığı sayılar doğrultusunda küresel olarak 247 milyon aboneye ulaştı.

Ülkemizde ise yaklaşık 3.5 milyon abonesi bulunan platformun ülkemizde ki ücretleri temel paket aylık 99,99 Türk lirası olurken, standart paket 149,99 Türk lirası, özel paket ise 199,99 Türk lirası olarak devam etmektedir.Yakın zamanda Netflix yaptığı açıklamaya göre;

ABD, İngiltere ve Fransa'da bazı üyelik planlarının ücretinde artışa gidildiği bildirildi.

Buna göre, ABD'de temel planının fiyatı 9,99 dolardan 11,99 dolara, premium planın ücreti ise 19,99 dolardan 22,99 dolara çıkarıldı.
 
Diğer platformların çoğalması, sürekli zam yapıyor olması görüldüğü üzere hiçbir olumsuz etki yaratmamış.

Aldığı ücretin bana göre hakkını veren bir platform...

Ben herzaman kendime izleyecek dizi, film be yarışma bulabiliyorum ve çok memnunum.
 
  • Beğendim
Reactions: AhmetBayram
Bizde zam olmayacakmış. Medyamızda Fiyat artışının sebebinin; grev yapan oyunculardan dolayı Hollywood”un etkilenmesi olduğu yazılmış.
Buranın içeriğine hakim değilim. Okuduğum yorumlara göre içeriği pek zengin değilmiş ve İsveç yapımı çok azmış.
 
Doğru düzgün içerik sunmamalarına rağmen 3.5 milyon kullanıcılarının olması iyi bir başarı.
 
Yıllar sonra ilk kez iptal ettim. İçerik açısından büyük düşüşteler. Buna karşın fiyatlar sürekli katlanıyor. Arada sırada beklediğim film vs gelince alırım. Diğer platformlar yetiyor, zaten hepsine verdiğim paranın toplamı Netflix'e anca denk geliyor. :) (Gain ve Exxen'i saymıyorum tabii, onlar fiyat/performans açısından daha da rezalet durumdalar. :A)

Üyelik sayısı ve kar artışı ortak üyelik kullanımını yasaklamalarından. Fakat bu etki de geçici olacaktır. İçerik zayıflığı böyle devam ederse düşüş kaçınılmaz.
 
  • Beğendim
Reactions: Sherlock
Film bakımından iyi değil ben seçici olduğum için kendime göre bir film bulamıyorum maalesef. :A
 
Kendime izleyecek birşey bulamıyorum diye yazıyorsunuz yaa. Gerçekten hayretler içindeyim... Herkesin zevkine saygı duyuyorum ama asla ve asla buna katılmıyorum..

Şuan Japonyadan Bilimkurgu dizisi, Hindistantan gizemli, salgın hastalık temalı bir dizi, Amerikadan eğlenceli fantastik bir dizi ve dikkat çeken bir yarışmaya başladım..

Çok seçici olup, çok kaliteli yapımlar izlemek istediğiniz için galiba dut gibi ortada kalıyorsunuz..

Herneyse... Verdiğim paranın karşılığını aldığıma inandığım ve keyifle izlediğim bir platform.
 
Nicelik olarak rakipsiz olabilirler ancak nitelik olarak uzun zamandır devam eden, sürekli bir düşüş söz konusu. Burada bahsedilen büyümenin ana sebebi de yeni güncellemelerinden kaynaklı.

Zaten pandemi sonrası dijital platformların tamamı pek iyi durumda değiller. Genel olarak hepsinde bir düşüş söz konusu.