2014 Need for Speed / Hız Tutkusu (2014) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060

Hız Tutkusu - Need for Speed (2014)

Türü: Aksiyon, Suç, Dram, Gerilim
Yönetmen: Scott Waugh
Senaryo: George Gatins, John Gatins

Oyuncular:
Aaron Paul
Dominic Cooper
Imogen Poots
Scott Mescudi
Rami Malek

IMDb Sayfası

Filmin Özeti

Filmin Fragmanı

Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece izlemiştim. Çarşamba gecesi yorumlamıştım.

Yorumumu bu konuya da yazayım.

Bilgisayar oyunu olan Need For Speed'ten esinlenme bir film. Çok iyi olmuş, beğendim. Kendimi kimi zaman oyun oynuyormuş gibi hissettim.

Senaryo biraz hızlı gelişiyor ama yine de konuya hakim olmak mümkün. Bilindik geç-git tarzında bir film değil. İşin içine polisler de giriyor ve hapise girmeler de ekleniyor. Filmin farkı da burada.

Beğendiğim sahneler;
Özellikle arabayla uçuş, ardından helikopterle arabanın taşınışı çok iyiydi. Tobey'nin, Dino'yu sonda mağlup etmesi de çok iyiydi. Tobey ile Julia'nın sahneleri de çok iyiydi.

İşin ilginç tarafı;
Need For Speed'te, Need For Speed oynamakta ayrı bir ilginçlik.

Filmde Aaron Paul başrol. Dominic Cooper, Imogen Poots gibi isimler de var. Aaron Paul'un performansını başarılı buldum.

Senaryo hızlı gelişti ama işin içine sıkıcılık katmadılar. Bazı abartılı sahneler de oldu ama onlar bile iyiydi. Beğendim sonuç olarak. Başarılı bir iş çıkmış ortaya. Yorumlara baktığımda genel olarak olumlu. Devam filmleri çekilebilir. Final sahnesi bile devam edeceğini gösteriyor.

8.5/10

Kötü film olduğunu tahmin ediyordum da bu kadarını beklemiyordum. Maalesef yılın en kötü filmlerinden biri olmuş...

Hangi akla hizmet bu filmi 130 dakika yapmışlar anlayamadım. Taş çatlasa 110 dakikalık bir film çıkarmış bu konudan ama zorlayınca iyice bozulmuş.

Senaryo diye bir şey yok filmde iki kaçış sahnesi, iki yarış o kadar. Bir de bu konusuzluğu 130 dakikaya uzatınca bomboş bir film olmuş...

İyi olan yönlerinden bahsedecek olursak yarış ortamı başarılı. Need For Speed oyunlarını andırıyor cidden.

Oyuncular iyiydi. Evet öyle çok üst düzey performans sergilediklerini zor ama tanıdık isimler olmasa hiç çekilmezdi. Keşke Dakota Johnson'ın rolü daha fazla olsaymış.

Maalesef şu ana kadar benim için yılın en kötü iki filminden biri oldu Godzilla ile birlikte. Ne yazık ki ikisi de Breaking Bad'den çok sevdiğim oyuncuların filmleri.

4/10