Sosyolojik imgelem diye bir şey var. Olayı o zamanın şartlarına göre değerlendirmek. Savaş varken kadınlar sahipsiz kalmasın diye çok eş almak veya büyük küçük fark etmeden evlilikler yapmak kötü karşılanmamıştır. O zaman amaç kadına kıza sahip çıkmak. Peygamber Efendimizin zamanı ile şimdiki zaman bir değil olayda eş bir olay değil.
Şimdi bir yerde babası yaşında adamla gezen kızı görünce terbiyesiz deriz para yemek için birlikte utan kendinden deriz ama Necati Şaşmaz yaptı diye demeyecek miyiz? Neresi doğru bunun Allah aşkına..
biz hiçbir ülkeye bağlı değiliz.ediyorum azerice konuşamazsın sürekli
ayrıca azeriler bize bağlıdır abd ye değil sen türkçe bilmek zorundasın ama hiçbi türk azerice bilmek zorunda değildir ayrıca ne gücü ya ne göstermiş merak ediyorum![]()
İslama uygun evli değil, kanuna uygun 18'den küçük değil ama toplumun ahlak kuralları? Toplumun ahlak kurallarında buna çok yer yok işte.
Bu da onu namussuz yapıyor zaten.
Bu durum kanunen uygun. Kanunlardan daha önemli olan İslam'a göre de uygun. Sorgulamak bize düşmez. Ben de pek memnun olmasam da bu durumdan saygı duydum. Bu onun "ünlenmesine rağmen dini anlamda bozulmayan" kimliğini zedelemez.
Bu adam, gerçek hayatta da İsrail'e laf atabilen birisi; başkaları gibi korkudan yağ çeken değil.
Bu bu adamın bendeki imajını zedelemez. Üç beş ergenin dalga geçmesi Necati Şaşmaz'ın adamlığını bozmaz.
İslami açıdan sorun yoksa yoktur zaten...Sen soruma cevap ver
Islami acidan bir sorun var mi ?
Babası gibiyse yan gözle bakmak olmuyor mu bu durum?
tmm sosyoloji okuyosun havaya gerek yok
peygamberimizin bile yapmış olduğu bişey bu necati şaşmaz ın yaptığının dini açıdan bi sorunu yok kanuni açıdan bi sorunu yok ee daha ne onu anlamadım ayrıca o evlendiği kız sıradan bi kız değil ömer lütfi mete nin yeğenidir o insan şaşmaz ailesinin babası gibidir![]()
İslama uygun evli değil, kanuna uygun 18'den küçük değil ama toplumun ahlak kuralları? Toplumun ahlak kurallarında buna çok yer yok işte.
İslami açıdan sorun yoksa yoktur zaten...
Bizlerde kafamıza göre yorumlamıyoruz zaten merak etme. Dersini görüyoruz bunun onlarda kafalarından kitap yazmamışlardır.
Bi de bu çıktı. İslam'ın kanunlarını "çağa göre uyarlama" adı altında kendince değiştirme. İslam kanunları çağa göre yorumlanır, evet. Ama bunu herkes yapamaz. Müfessirlere bırak bu işi lütfen.
iyi de bu konuşma önceden muhtemelen kardeşi tarfından hazırlanmış bir konuşma
ALLAH tan korkmayandan korkumuz yoktur
Polat Alemdar...
İslami açıdan sorun yoksa yoktur zaten...
yahu o tarz konuşmalar önceden hazırlanır.o nerden çıktı
adam harika konuşmuş ne denir daha
başbakan bile öyle yapıyorBen zaten bunu oğru bulduğumu söylemedim. Ben de pek memnun değilim dedim. İnsanlar tepkisini gösterdi zaten zamanında. Dalgasını geçen de oldu, aşağılayan da, küfür eden de. Sadece bu durum mu Necat Şaşmaz'ın adamlığını bozuyor? Necati Şaşmaz'ı bu yüzden mi sevmiyorsun?- - - Ekleme - - -Bu dizi değil. Gerçek bir röportaj![]()
Bizlerde kafamıza göre yorumlamıyoruz zaten merak etme. Dersini görüyoruz bunun onlarda kafalarından kitap yazmamışlardır.
başbakan bile öyle yapıyor
Necati Şaşmaz'ı sevmiyorum diye bir lafım yok benim. Zamanında Kurtlar Vadisi dizisini de izlemiş birisiyim. Tanımadığım kişinin 2 - 3 haberiyle sevmeyecek birisi değilim veya sevecek birisi değilim. Bu yaptığını doğru bulmuyorum dahası yok.
Ben zaten bunu oğru bulduğumu söylemedim. Ben de pek memnun değilim dedim. İnsanlar tepkisini gösterdi zaten zamanında. Dalgasını geçen de oldu, aşağılayan da, küfür eden de. Sadece bu durum mu Necat Şaşmaz'ın adamlığını bozuyor? Necati Şaşmaz'ı bu yüzden mi sevmiyorsun?
- - - Ekleme - - -
Bu dizi değil. Gerçek bir röportaj![]()
dediğin gibi belki
Lafı döndürdün dolaştırdın, İslam'dakinin tam zıttına getirdin. Bunun mu dersini görüyosunuz?
- - - Ekleme - - -
Herkes öyle yapıyor.
Belki bunu doğaçlama söyledi o anda. Ki gayet doğaçlama duruyor.
Her olayı o zamanın şartıyla değerlendireceksin. Tabi bunun dersini görüyoruz.
Lafı döndürdün dolaştırdın, İslam'dakinin tam zıttına getirdin. Bunun mu dersini görüyosunuz?
- - - Ekleme - - -
Herkes öyle yapıyor.
Belki bunu doğaçlama söyledi o anda. Ki gayet doğaçlama duruyor.
Necati Şaşmaz'ı sevmiyorum diye bir lafım yok benim. Zamanında Kurtlar Vadisi dizisini de izlemiş birisiyim. Tanımadığım kişinin 2 - 3 haberiyle sevmeyecek birisi değilim veya sevecek birisi değilim. Bu yaptığını doğru bulmuyorum dahası yok.
Her olayı o zamanın şartıyla değerlendireceksin. Tabi bunun dersini görüyoruz.