Necati Şaşmaz Nöbet'i Anlattı

ömer karataş

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
24 Mart 2015
Mesajlar
2,571
Reaksiyon puanı
2,482
Puanı
280
2412529_1920x1080.jpg


Show TV'nin fenomen dizisi 'Nöbet'in yapımcısı Necati Şaşmaz, Habertürk için yaptığı röportajda 'Bizler vatan toprağında, ay yıldızlı bayrağımızın altında her daim nöbetteyiz' dedi.

Necati Şaşmaz...
Oyuncu, senarist ve yapımcı.
Nam-ı diğer 'Polat Alemdar'...

Yıl 2001...
Kaderi, 11 Eylül 2001'de ABD'de düzenlenen uçaklı terör saldırısıyla değişti.
Üniversiteden mezun olduktan sonra ABD'de yaşamaya başladı.
Tatil için geldiği Türkiye'den ABD'ye dönmek için uçak biletini 11 Eylül 2001'e aldı.
Saldırının gerçekleşmesiyle uçağı İstanbul'a geri döndü.
Ailesi, daha sonra ABD'ye gitmesini istemedi.
Ailesinin sözünü dinleyerek Türkiye'de kalmaya ikna olup Ankara'da sigorta acentesi kurdu.

Yıl 2003...
Bir iş için Osman Sınav ile görüştüğü zaman kariyeri değişti.
Osman Sınav'ın 'Bir dizi çekeceğim, seni de başrolde düşünüyorum' sözlerinin ardından 2003'te başlayan oyunculuk kariyerine daha sonraki yıllarda senaristlik ve kurduğu Pana Film ile yapımcılığı da ekledi.

'Nöbet'i özel kılan özellikleri nelerdir?
Bizler vatan toprağında, ay yıldızlı bayrağımızın altında her daim nöbetteyiz. Nöbet sevdası memleket olan tüm ülke vatandaşlarımızın bitmesini istemeyeceği vatan nöbetini ve o nöbeti tutan tüm memleket sevdalılarını özetleyen bir isim aslında... Dizimizde jandarmamızı anlatıyoruz. Jandarmamızla ilgili gözlemlediğimiz diğerleri gibi sırf aksiyonel bir TİM olmadıkları... Evet, bugün dağlarda mücadele eden de jandarmamız ancak kasabanın tüm idari işleriyle, hayvanların kaybolmasından, kız kaçırmalara, trafik kontrolünden, her türlü soruna koşturan bir tarafı da var. Bu ikisini birlikte yürüttüğü için hem halkın içerisinde, hem dağlarda... Sloganımız gibi... En ücra köşede bile Türk Jandarması bugün görev yapıyor. En çok şehidimiz bugün jandarmamızdan veriliyor. Bunları öğrendiğimden beri projeyi yapmayı, hayata geçirmeyi ve değerli jandarmamızı halkımıza anlatmayı istedim. Devlet, milletin güvencesidir. Bizler evimizde rahatsak, huzur içindeysek, bu devletin bizim güvenliğimiz için çalışan mekanizmaları sayesindedir. Jandarmamız da bunu en çok yapan, en çok şehidi veren, anlatılması gereken bir gurur kaynağımız.


Nöbet'in yakın tarihimize ve günümüze hangi unsurları için ışık tutacağını söyleyebiliriz?

Her projenin bir altyapısı olmasını istemekteyim. Hatay gibi güzide bir şehrimizi anlatmayı tercih etmemizin sebebi oranın güzelliklerini anlatabilmek elbette... Hatay bence, birçok özelliğiyle Türkiye'nin adeta bir minyatürü... Ve altyapısal olarak da Atatürk'ün çalışmaları sonucunda 1939'da ülkemize katılması söz konusu olmuş bir toprağımız. Bununla beraber Türkiye'yi bölmek isteyenlere de, bu vatan toprağının bir karışının bile verilemeyeceğini anlatabileceğimiz bir iş yapmak istedim. Hatay, ülkemizin bir minyatürü demiştim. Hatay'ı örneklendirerek aslında 'tüm ülke olarak bir karış toprağımızı bile vermeyiz'i anlatmak derdindeyim.

'Nöbet'in çekimleri için TSK'den hangi unsurlar için destek aldınız?
TSK bize gerçekten çok destek oluyor. Hem manevi olarak destekleri çok kıymetli, hem de teçhizat ve eğitim anlamında bizi yalnız bırakmadılar. Jandarma Özel Harekat timimizi tam teçhizat operasyona gidiş için çalıştırdılar. Kaya tırmanışı, helikopter atlayışı gibi aksiyonu yüksek ve zor sahnelerde yine kendilerinden destek aldık. Teknolojik destek noktasında yine TSK'nın kullandığı ve hepimizi gururlandıran son teknolojilerin ne olduğu ve nasıl kullanıldığı noktasında bilgilendirildik. Ejder, Kobra gibi
Kaynak: https://www.showtv.com.tr/dizi/haber/2412529-her-daim-nobet-teyiz
 
  • Harika
Reactions: Angelica