Nebahat Çehre'ye Zehir Zemberek Eleştiri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan *Dream*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

*Dream*

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
5,517
Puanı
710
timthumb.php

Ünlü oyuncu Nebahat Çehre'nin bir televizyon programında Tuba Büyüküstün ve Beren Saat'i karşılaştırması ve Tuba Büyüküstün'ün vücut dilini iyi kullanamadığını söylemesinin ardından Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Öncel Öziçer Ses'siz Oyuncu olur mu? başlıklı bir yazı kaleme aldı.Yazıda şu satırlara yer verdi.Kendi sesi ile oynamayı beceremeyen,ancak başkasının sesi ve ruhu ile kamera karşısına geçen biri hangi hakla başkasının oyunculuğunu eleştirebilir ki sorsan bu ülkede Nebahat Çehre tam bir efsane yahu çok pardonda ne efsanesi? İnsan olarak iyidir hoştur zariftir tamam ama Çehre bir sanatçı kesinlikle değildir oyuncu tamam ama sanat aman diyeyim orda duralım
Tuba Büyüküstün ve Beren Saat'in oyunculuğunu değerlendirmiş kendisi
Takdir mercii o mu yani Beren iyimişde Tuba'yı beğenmiyormuş güzelmiş iyimiş hoşmuş ama vücut dilini iyi kullanamıyormuş en azından sesini kullanabiliyor ama değil mi sayın çehre el sesi ile gerdeğe girmiyor
Yatsın kalksın kendisine son yıllarda sesiyle hayat veren seslendirme sanatçısı Gülen Karaman'a dua etsin

Son düzenleme:
Sert bir elestiri olmus bence yazarin..

Çok haklı bir eleştiri adeta benim içimden geçenleri yazmış :)
Helal olsun

Kadına dublaj yapılıyor diye yılların emeğini silmiş.Nebahat Çehre gerçek bir Sanatçıdır!

tuğbaya haksızlık yapmış ama bereni övcem diye nebahet çehreye yakıştıramadım

Çok saçma bir eleştiri olmuş. Zaten Nebehat Çehre de Tubanın sesine bir şey dememiş, vucudunu kullanamıyor demiş.-öyle zaten- Eeee o zaman ses ne alaka? Gündem yaratmak için, Nebahat Çehreye tutunmuş.

Çok saçma bir eleştiri olmuş. Zaten Nebehat Çehre de Tubanın sesine bir şey dememiş, vucudunu kullanamıyor demiş.-öyle zaten- Eeee o zaman ses ne alaka? Gündem yaratmak için, Nebahat Çehreye tutunmuş.

Eleştirmek için önce kusursuz bir oyuncu olmanız gerekiyor demeye getirmiş sesini bile kullanamayan biri eleştiri yapamaz demiş ki oyunculukda ses çok önemli ben katılıyorum eleştirilerini
Nebahat Çehre birçok film çekmiş olabilir ama bu onu kusursuz bir oyuncu sanatçı yapmaz bence

Günümüz de söylentiler ile kaynaksız haber niteliği olmayan bir haber yazmak çok moda oldu. Öncel Öziçer isimli köşe yazarını daha önce ben hiç duymadım. Onun ismini bugün duymamın nedeni Zerrin Özer'i kötülemesi. Zerrin Özer'i kötüleyerek kendini tanıtması. Köşe yazısını baştan sona okudum ve içim cız etti. Köşe yazarının yazdığı yazı zehir gibi. Yaralanmamak imkansız.

Öncelikli olarak bu linkten Öncel Öziçer'in yazdığı yazısını okumanızı istiyorum:
Uçan tekmeci Zerrin, dedikodu sever Nihat - ÖNCEL ÖZİÇER - Sabah - 07 Ocak 2013

Bu yazıyı okuduktan kendimi hiç iyi hissetmedim. Tepkisiz kalmamam gerektiğini hissettim.

Zerrin Özer yıllarını TRT adamış bir sanatçıdır. Zerrin Özer TRT ile bir çok ortak çalışma yaptı. Bir çok müzik programına katıldı. Özel günler için müzikal programlar yaptı. Zaman zaman müzik yarışmalarında juri lik yaptı. Zerrin Özer özel kanallar yerine genelde hep TRT ile çalışmıştır genelde. Öncel Öziçer galiba Zerrin Özer'in "Anılarınla Gel" programını ilk defa izliyor.

Zerrin Özer çok doğal bir sanatçıdır. İçinden geldiği gibi davranır. O an ki ruh hali nasılsa öyle davranır. Üzgün ise üzgündür. Mutlu ise mutludur. O hayatı doğal yaşıyor. Yapmacık sanatçılar gibi değildir. İçten biridir. Zerrin Özer çok dobra bir kadındır. Haksızlıklara boyun eğmez. Haksızlıklara susmaz. Kızdı mı o an kızar. Kızarsa terlikte fırlatır sana ne ? İstediğini yapar. Gülmek istedi mi güler. İçi dışı bir olan bir insandır. Çoğu sanatçı yapmacık olduğu için her halde Öncel Öziçer, Zerrin Özer'in doğal halini anlayamadı.

Öncel Öziçer diyor ki :

" Şimdi bu yazılanlardan sonra yine başlayacak, 'yok bilmem kaç yıllık sanatçıyım, ustaya saygı gösterin,benim söyle güçlü, benim gırtlağım böyle zenci' falan demeye. Amaaan geçsin artık bunları. İyi, tamam; çok şahane avaz avaz bağırabiliyor. Anladık !

1. Öncel Öziçer : Zerrin Özer 37 yıllık büyük bir sanatçı.
2. Öncel Öziçer : Zerrin Özer'in sesi çok güçlü. Sesinin güçlü olduğunu tüm sanatçılar ve müzik adamları dile getiriyor. Saygı ile büyük yorumcu derler kraliçe ye...
3. Öncel Öziçer : Zerrin Özer zenci gırtlağına sahip bir beyaz. Dünyada çok az kişide vardır böyle bir ses.
4. Zerrin Özer Drama Soprano olduğu için çok şahane güçlü tiz ve pes seslere çıkış ve iniş yapabiliyor.

Öncel Öziçer diyor ki : " Albümler satmıyor. Konserler yapılmıyor. Kimse peşinden koşmuyor.

1. Zerrin Özer 37 yıllık kariyeri boyunca 20 den fazla stüdyo albüm çıkardı. Single ları saymıyorum bile. Zerrin Özer sevenleri için müzik adına yapılmış en iyi albümü üretir. Para kazanmak için gündelik albüm yapmaz.

2. Zerrin Özer son 2-3 yıldır çok fazla konser yapmıyor. Zaman zaman belediyelerin özel günlerde düzenlemiş olduğu büyük festival şenliklerde sevenleri ile buluşuyor. Zerrin Özer'i takip etmediğin için söyleyeyim. Eylül ayında İzmir'in Kurtuluşunun 90. Yılı Kutlama Programı kapsamında Zerrin Özer dün Gündoğdu meydanında konser vermişti. Bu konser 100.000 kişi katıldı. Bu ayda özel bir mekanda sahne çıktı.

3. Zerrin Özer halk ile iç içedir. Medya dan ve fanlarından kendini saklamaz. O yüzden medya Zerrin Özer'in peşinden koşmaz. Çoğu sanatçı kendini bir şey sanıp ulaşılamaz bir varlığa dönüştürür. Genelde o varlıkların peşinden koşar medya.

öncel öziçer adlı şahsın gündeme gelmek için her türlü karaktersizliği yaptığını ortaya koyan bir yazıdır bu

o açıdan nebahatı eleştirmek ne olduğu belli olmayan bir vatandaş için kolaydır ama kimin ne değerde olduğunu aklı başında insanlar biliyor ..

aklınca tubayı savunmuş gözüküyor ve eleştirdiği kişi nebahat çehre tuba hakkında hiçde kötü söz söylemediği halde, üçer kendi küçük beyniyle ağzına geleni söylemiş, maksat gündeme gelmek ..

Eleştirmek için önce kusursuz bir oyuncu olmanız gerekiyor demeye getirmiş sesini bile kullanamayan biri eleştiri yapamaz demiş ki oyunculukda ses çok önemli ben katılıyorum eleştirilerini
Nebahat Çehre birçok film çekmiş olabilir ama bu onu kusursuz bir oyuncu sanatçı yapmaz bence

Ama zaten Nebehat Çehre Tubanın sesini eleştirmemiş. Vucudunu iyi kullanamıyor demiş. Yani kendisinin iyi yaptığı bir şeyi Tubada eksik gördüğü için eleştirmiş.
Elbette ses oyunculuk için çok önemli. Ama Nebehat Çehre sesini kullanamıyor demek saçmalık. Çünkü Nebahat Çehre kaç kere dublajsız film yapmış da bu köşe yazarı(!) izlemiş.
Not: Burdaki sesi kullanmak konuşmalarda vurgu olarak düşünülmelidir.
Diğer taraftan düşünülürse yani Nebehat Çehrenin dizilerde kendi sesini kullanmıyor demeye getiriyorsa; Nebehat Çehrenin ses tonu gerçekten de kötü. Bu da kendisinin suçu değildir her halde.

Ayrica Nebahat Çehre, dizilere baslamadan önce de bir Nebahat Çehre'ydi. Herkes herkesi elestirilebilir ama uygun bir dille. Nebahat Hanim da programda açiklamak istemiyordu ama Cengiz Semercioglu üsteleyince söyledi Nebahat Çehre.

Ayrica Nebahat Çehre, dizilere baslamadan önce de bir Nebahat Çehre'ydi. Herkes herkesi elestirilebilir ama uygun bir dille. Nebahat Hanim da programda açiklamak istemiyordu ama Cengiz Semercioglu üsteleyince söyledi Nebahat Çehre.

nebahat çehrenin insanlığının yüzde biri yok eleştiren üçer üçkağıtçısında .. insanlar gündeme gelmek için eleştiri altında her türlü çirkefliği yapıyor ..