NBC'nin Rakipleri Kimler? - FF Özel Yazı / berkann

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
thumbnail_1403377880.jpg

Bu yıl Kış Uykusu filmiyle, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazanan Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan şimdiden bu senenin en beğenilen filmlerinden birine imza atmış durumda. Oscar’da Yabancı Dilde En İyi Film dalında olası Oscar adaylığı bulunanan filmin olası rakiplerini sizler için bu yazımda derledim.

Mommy – Xavier Dolan (Fransa)
25 yaşındaki genç yönetmen Xavier Dolan’ın yeni filmi Mommy bu yılın en iddialı yabancı filmlerinden biri olarak gösteriliyor.

Samba – Olivier Nakache & Eric Toledano (Fransa)
Son olarak 2011 senesinde The Intouchables ile sinemaseverlerin karşısına ikilinin yeni filmleri Samba bu sene içerisinde vizyona girecek. Her ne kadar bazı durumlardan dolayı The Intouchables ile Oscar’da adaylık dahi alamamış olsalar da, film IMDb Top 250’de 37. sırada bulunuyor.

thumbnail_1403378086.jpg

The Way He Looks – Daniel Riberio (Brezilya)
Yönetmen Daniel Riberio’nun ilk uzun metraj çalışması The Way He Looks, görme engelli bir erkek çocuğunun cinsel isteği konusunda kendini bulma sürecini ele alıyor. Yani bir nevi geçtiğimiz senenin Blue is the Warmest Colour’u.

Black Coal Thin Ice – Yi’nan Diao (Çin)
Bu yılki Berlin Film Festivali’nde büyük ödül Altın Ayı’ya layık görülen film de bu senenin iddialı yabancı filmlerinde olarak gösteriliyor.

thumbnail_1403378206.jpg

The Search – Michael Hazanavicius (Fransa)
2011 yılında The Artsit filmi ile kazandığı En İyi Film Oscar’ıyla zirvesini yakalayan yönetmen Hazanavicius’un 2014 yılında vizyona yeni filmi The Search girecek. Her ne kadar beklentilerin altında kaldığı söylentileri yayılsa da yönetmenin kariyerini göz ardı edemeyiz.

Leviethan –Andrey Zvyagintsev (Rusya)
Bu seneki Cannes Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü kazanan filmin yönetmeni Zvyagintsev 2003’te çektiği ilk filmi Vozvrashchenie filmiyle ünlü.

Son olarak şunu da eklemek istiyorum. Ülkeler geçmiş yıllarda vizyona girmiş olan filmleri kendi Oscar adayları olarak gösterebiliyor. Ben bu listede sadece dikkat çeken 2014 yapımı filmleri ele aldım. Adaylar bu filmlerden çok farklı filmler de olabilir.

Başka yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşçakalın.

İyi araştırma olmuş işimiz zor olacak beğenilen çok film var gibi.

Fransa'nın hangi filmi seçeceği önemli. Oscar'da bence "En İyi Fransız Filmi" diye ayrı bölüm açsınlar diğer ülkelere haksızlık. :):)

Samba'yı merak ettim. The Past'te çok başarılı bulduğum isimlerden Tahar Rahim de varmış kadroda. Muhtemelen yine sağlam iş çıkar ama Fransa aday göstermeyebilir bile The Search'ü hiç beğenilmemesine rağmen göndereceklerdir...

Şimdi biraz ben de baktım ek olarak bulduğum iddialı filmler:

Ida (Poland)
Mommy (Canada)
Two Days, One Night (Belgium)
We Are The Best (Sweden)
Wild Tales (Argentina)

İyi araştırma olmuş işimiz zor olacak beğenilen çok film var gibi.

Fransa'nın hangi filmi seçeceği önemli. Oscar'da bence "En İyi Fransız Filmi" diye ayrı bölüm açsınlar diğer ülkelere haksızlık. :):)

Samba'yı merak ettim. The Past'te çok başarılı bulduğum isimlerden Tahar Rahim de varmış kadroda. Muhtemelen yine sağlam iş çıkar ama Fransa aday göstermeyebilir bile The Search'ü hiç beğenilmemesine rağmen göndereceklerdir...

Şimdi biraz ben de baktım ek olarak bulduğum iddialı filmler:

Ida (Poland)
Mommy (Canada)
Two Days, One Night (Belgium)
We Are The Best (Sweden)
Wild Tales (Argentina)
Kaç saattir araştırıyorum, nasıl iki dakikada buldun? :( Mommy'ler muhtemelen aynıdır.

Ben buradaki filmlerden The Way He Looks'un adaylığa en yakın film olduğunu düşünüyorum. Hem ülkesinden seçilmesi kolay, hem de konu olarak dikkat çekiyor hemen.

Kaç saattir araştırıyorum, nasıl iki dakikada buldun? :( Mommy'ler muhtemelen aynıdır.

Ben buradaki filmlerden The Way He Looks'un adaylığa en yakın film olduğunu düşünüyorum. Hem ülkesinden seçilmesi kolay, hem de konu olarak dikkat çekiyor hemen.
Yabancı bir forumda biri tahmin listesinde o filmleri yazmış oradan yürüttüm zor olmadı. :D

Evet Mommy aynı film. :)

The Way He Looks ilgi çekici bir konu gibi duruyor ama benzer konuda filmler çıkıyor son yıllarda. Film çok iyiyse ses getirir ama sade konusu çok büyük avantaj sağlamaz gibi. :)

Yabancı bir forumda biri tahmin listesinde o filmleri yazmış oradan yürüttüm zor olmadı. :D

Evet Mommy aynı film. :)

The Way He Looks ilgi çekici bir konu gibi duruyor ama benzer konuda filmler çıkıyor son yıllarda. Film çok iyiyse ses getirir ama sade konusu çok büyük avantaj sağlamaz gibi. :)
Cannes'ın sitesi çok karmaşık olduğundan tam olarak bakamamıştım. Orada birçok film var ama çoğu Fransız yapımı. :(

Aklıma direk Blue is the Warmest Colour'u getirdi. O filmin erkekli olanı gibi duruyor. :D Sadece gay temasına sahip olması bile ses getirecektir bence. :)

Cannes'ın sitesi çok karmaşık olduğundan tam olarak bakamamıştım. Orada birçok film var ama çoğu Fransız yapımı. :(

Aklıma direk Blue is the Warmest Colour'u getirdi. O filmin erkekli olanı gibi duruyor. :D Sadece gay temasına sahip olması bile ses getirecektir bence. :)
Görme engelli biri eşcinsele mi aşık oluyor? :(

İnşallah film ses getirmez de izlemek zorunda kalmam. :D

Görme engelli biri eşcinsele mi aşık oluyor? :(

İnşallah film ses getirmez de izlemek zorunda kalmam. :D
Görme engelli, eçcinsel bir erkeğin, -ya da öyle hisleri var- okullarına bir kız geliyor. Bu kıza aşık oluyor. Sonra en yakın arkadaşlarından olan bir erkeğe gönlünü kaptırıyor. :D Böyle bir şeyler işte. :D

Uzun uzun sevişme sahneleri görmezsek iyi. :D

Görme engelli, eçcinsel bir erkeğin, -ya da öyle hisleri var- okullarına bir kız geliyor. Bu kıza aşık oluyor. Sonra en yakın arkadaşlarından olan bir erkeğe gönlünü kaptırıyor. :D Böyle bir şeyler işte. :D

Uzun uzun sevişme sahneleri görmezsek iyi. :D
Neyse süresi 95 dakikaymış izlenir gerekirse, 9500 dakikalık Blue Is the Warmest Color'ı izlemiş insanım nihayetinde. :D

Ahaha. :F Sahneler o kadar uzundu ki, ilk kez bir filmi hızlandırarak izlemiştim. :D

Nuri Bilge Ceylan'ın rakipleri. Yani umarız aday olur da rakipleri olmuş olur. :D
Aklım kanal NBC olana gitti:F:F Oscar orda mı yayınlanacaksa ne alak diyorum ben de:F Güzelmiş kısaltması:X

Aklım kanal NBC olana gitti:F:F Oscar orda mı yayınlanacaksa ne alak diyorum ben de:F Güzelmiş kısaltması:X
Başlığa NBC diye yazarsam belki yabancı dizilerle ilgilenenleri de konuya çekebilirim mantığım vardı açıkçası. :D Özellikle senden bekliyordum böyle bir yorumu. :D

Forum İstatistikleri

Konular
176,594
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy