Yaşam Namazda Ayaklarını Yersiz Yere Açmak

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
Cemaatle kılınan namazlarda ortaya çıkan durum. Sırf hayaları olduğunu göstermek için, ben daha çok erkeğim demek için mi yapıyorlar anlamıyorum. Yoksa milletçe Ronaldo'ya mı özeniyoruz?

Hiç anlamadım ama anladığım kadarını yorumlayacak olursak ayaktayken 5 parmak açmak şart zaten daha fazlasıda olur ama evet bende bazen görüyorum çok açanlar oluyor ama dediğin gibi bir şey değildir sebebi. Daha rahat olmak içindir.:D

bizim dayılar sağolsun 2 kişilik yere 5 kişi sığdırmaya çalıştığından zar zor kılıyoruz bir de açan kimse olmuyor :F

Ayaklar namzda omuzlar kadar açılır. . ama buna namaz kılarken birinin dikkat etmesini ilk defa görüyorum. neden namazda buna dikkat ediliyor ilginç))) normalde namaz kılan biri Allaha odaklandığı için çevresine bakmamasi lazim

Ayaklar namzda omuzlar kadar açılır. . ama buna namaz kılarken birinin dikkat etmesini ilk defa görüyorum. neden namazda buna dikkat ediliyor ilginç))) normalde namaz kılan biri Allaha odaklandığı için çevresine bakmamasi lazim
Sen hiç namazını bitirip önündeki adamların ne yaptığını görmedin mi? Ya da en basitinden ayağa kalkıp hoca Allahuekber demeden önce kimin ne kadar açtığı rahatlıkla görülebilir.

Sen hiç namazını bitirip önündeki adamların ne yaptığını görmedin mi? Ya da en basitinden ayağa kalkıp hoca Allahuekber demeden önce kimin ne kadar açtığı rahatlıkla görülebilir.
ben en fazla yer dar olunca rahatsız olursam yanındakinin ne kadar açtığına bakarım o da namazdan önce .. Yoksa kim nasıl namaz kılıyor beni ilgilendirmez eğer bakarsam ve hatasını bulursam egosal olarak üstün hissi bana yaşatır bu da kendi ibadetinin ihlasini bozar ve sevabını azaltir.. Bence sen de bakma başkalarının ne yaptığı değil senin ne yaptığın önemli

ben en fazla yer dar olunca rahatsız olursam yanındakinin ne kadar açtığına bakarım o da namazdan önce .. Yoksa kim nasıl namaz kılıyor beni ilgilendirmez eğer bakarsam ve hatasını bulursam egosal olarak üstün hissi bana yaşatır bu da kendi ibadetinin ihlasini bozar ve sevabını azaltir.. Bence sen de bakma başkalarının ne yaptığı değil senin ne yaptığın önemli
Elbette başkalarının ne yaptığı değil, kendi yaptığım önemli ancak bunu orta yaşlı dindar görünümlü kimselerin yapması dikkatimi çekiyor. Egosal üstünlükle alakası yok sadece görüntü olarak hoş durmadığını düşünüyorum. Yani sonuçta namaz Allah'a karşı yapılan bir ibadetse biraz derli toplu olunması gerek. :)