Sen hiç namazını bitirip önündeki adamların ne yaptığını görmedin mi? Ya da en basitinden ayağa kalkıp hoca Allahuekber demeden önce kimin ne kadar açtığı rahatlıkla görülebilir.Ayaklar namzda omuzlar kadar açılır. . ama buna namaz kılarken birinin dikkat etmesini ilk defa görüyorum. neden namazda buna dikkat ediliyor ilginç))) normalde namaz kılan biri Allaha odaklandığı için çevresine bakmamasi lazim
ben en fazla yer dar olunca rahatsız olursam yanındakinin ne kadar açtığına bakarım o da namazdan önce .. Yoksa kim nasıl namaz kılıyor beni ilgilendirmez eğer bakarsam ve hatasını bulursam egosal olarak üstün hissi bana yaşatır bu da kendi ibadetinin ihlasini bozar ve sevabını azaltir.. Bence sen de bakma başkalarının ne yaptığı değil senin ne yaptığın önemliSen hiç namazını bitirip önündeki adamların ne yaptığını görmedin mi? Ya da en basitinden ayağa kalkıp hoca Allahuekber demeden önce kimin ne kadar açtığı rahatlıkla görülebilir.
Elbette başkalarının ne yaptığı değil, kendi yaptığım önemli ancak bunu orta yaşlı dindar görünümlü kimselerin yapması dikkatimi çekiyor. Egosal üstünlükle alakası yok sadece görüntü olarak hoş durmadığını düşünüyorum. Yani sonuçta namaz Allah'a karşı yapılan bir ibadetse biraz derli toplu olunması gerek.ben en fazla yer dar olunca rahatsız olursam yanındakinin ne kadar açtığına bakarım o da namazdan önce .. Yoksa kim nasıl namaz kılıyor beni ilgilendirmez eğer bakarsam ve hatasını bulursam egosal olarak üstün hissi bana yaşatır bu da kendi ibadetinin ihlasini bozar ve sevabını azaltir.. Bence sen de bakma başkalarının ne yaptığı değil senin ne yaptığın önemli