Nadide Sultan ÇITIR SULTAN Oldu!

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
143,272
Puanı
1,061
NADİDE SULTAN "NADİDE" OLDU-ÇOK DA SÜPER OLDU

Nadide Sultan diyesimiz geliyor. Ancak artık "Sultan" yok. Gerçi yeni imajınız, çıtı pıtı haliniz "Nadide" ismiyle bütünleşmiş, çok da yakışmış ama sormadan edemeyeceğim. Neden artık "Sultan" yok?

Çünkü, benim üç tane ismim var Nadide Sultan Türkoğlu. Bir de Zeynep Kamil doğumluyum, Zeynep de göbek adım, hangisini kullansam hatırı kalır. Bu yüzden Zeyneb'i attık Sultan'ı attık, artık Nadide.

Sultan ismi takma isim zannediliyordu, gerçekmiş meğer?

Evet, evet ailemin bana doğduğum zaman taktığı isimdir.

Yeni dönem, yeni imajla beraber isimde de bir yeniliğe mi gidildi?

Sadeleşmeye gidildi diyelim.Genel olarak özel hayatımda da Nadide denildiği için kulağıma o daha hoş geliyor, tabi.

Peki, halen Nadide Sultan diyenler oluyordur muhakkak, nasıl karşılıyorsunuz, kızıyor musunuz?

Yo, hayır kızmıyorum, normal bir süreç, zamanla gidecektir diye düşünüyorum ama bir etiket olduğu için de unutulmayacaktır.

GERÇEKTEN KONYALIYMIŞ...

Herkes sizi Konyalım şarkısıyla tanıdı ve Konyalı olduğunuz düşünüldü, gerçekten Konyalı mısınız?

Aslen İstanbul doğumluyum ama annem, babam Konyalı. Ben çocukluğumdan beri Konyalıyım dedim. Çocukluğumda tatil demek Konya demekti benim için.

Tatillerde Konya'ya giderdiniz yani?

Evet tabi

"KONYALIM"I KUBAT TAVSİYE ETMİŞ

O zaman Konyalım şarkısı tesadüf değil. İsabet olmuş sanki

Değil. 90 ların sonlarında o zamanlar pop şarkıcılarda şöyle bir moda vardı, albümlerinde mutlaka türkü söylenirdi. Ben de Konyalım'ı kendi kendime söylerdim hatta cici annem bunu albüme al demiştir, ben olmaz herhalde diye düşündüm. Bir gün stüdyoda Kubat'la karşılaştım. Fikrini sordum, ne okuyayım diye o da "sen Konyalı değil misin, söyle Konyalımı gitsin" dedi... Hem cici annem diyor hem de Kubat öyle söyleyince kararımı verdim ikinci albüme aldım ama ben her zaman pop şarkıcısıydım.

YENİ ALBÜMDEKİ BÜYÜK SÜRPRİZ

Yeni albümünüz piyasada. Çok da mükemmel bir iş çıkmış ortaya.

Albümdeki bütün şarkılar bir öykünün bir parçası aslında. TMC plakla birlikte yazdık bu öyküyü. Albümün kayıt sıralamasına göre anlattığı öykü şöyle;

Taşındım yüreğinden: Ayrılık sonrası bir kadın, taşındım yüreğinden diyerek vazgeçiyor. Ama güçlü ayrılıkların hemen arkasından büyük pişmanlıklar da olur ve İçimin İstanbul Yanı'nda bana yine yar olurmusun diyerek pişmanlığını dile getiriyor. Arkasından hani arkadaşlarınız hala görüşler... ortak arkadaşlarınız, onunla ve ister istemez sorarsınız Beni Sordu mu? diye... içiniz acır ya hani.

Sıralama da harika...

Kafi zulmün, yeter artık diyor sonra Kimsesiz Biriyim ve Dön Bana diye yalvarıyor yeniden. Yeter ey aşk, Sensiz yaşar mıyım onu düşünüyor. Sonrasında hareketli bir parçayla Hayat Aşktan yana diyor
Sonunda da o kadın kendine geliyor son kez daha güçlü bir versiyonuyla Taşındım Yüreğinden diyor, ama bu kez fıkır fıkır...

Harika olmuş bu albüm çok da hoş anlattınız, Nadide hanım

Sağolun (gülüşmeler)

KÜÇÜKSÜN DİYE KOROYA ALMAK İSTEMEDİLER, O KORONUN SOLİSTİ OLDU

Nasıl başladınız müzik yolculuğuna? Lisedeyken bir müzik grubunuz varmış bildiğim kadarıyla...

Tabi ama onun da öncesi var. Orta okuldayken keşfedilme hikayem var. Liselilerin müzik korosunda Gündoğdu Duran eğitim veriyordu ve ben de katılmayı çok istedim. Ve ısrarcı oldum... "Küçüklere göre değil bu yarışma" dediler ancak başardım ve sesimi dinlettim ve oranın solisti ben oldum. Sonrasında da Gündoğdu Duran hoca benim güzel sanatlar lisesine gitmemi ve bu yeteneğimi ilerletmemi söylemişti. Bana müzik dersleri vermek istediğini söyledi. Ancak ailem pek sıcak bakmadı başlangıçta. Sonra bir gün babam beni Türk sanat müziğinden bir parça söylerken duydu ve "ah ben ne yazık etmişim" dedi böylece destek verdiler. Ortaokulda özel dersler almaya başladım böylece. İlkokulda da korodaydım ve grup kurmuştum.

BÜYÜYÜNCE NE OLACAKSIN?

Çocukluğunuz müzikle geçmiş; ne olacaksın dediklerinde çok fazla düşünmediniz herhalde, "sanatçı olacağım" dediniz sanırım?

Tabi benim amacım hep oydu ama aileler altın bileziğin olsun, (derler ya hani) müzik hobin olsun dediler. Güzel sanatlar lisesi yerine Meslek lisesine gönderdiler. Kimya bölümü okudum. Okul çıkışlarında Üsküdar Musiki Cemiyetine başladım. Haftanın 3 günü Üsküdar'a 3 günü Marmara Musıki Cemiyeti'ne gittim.

NADİDE İLAHİ DE OKUMUŞ DESEK...

Tasavvuf müziğiyle de ilgilendiniz yani, musiki deyince...

Tabii ilahilerin nasıl söyleneceğini gördük Amir Ateş hocamız vardı, o anlatırdı. Liseden sonra hemen Müjdat Gezen'de müzik okudum. Ve İstanbul Teknik Konservetuar bölümüne girdim.

KONSERVATUARI BIRAKTI, BİR DÖNDÜ PİR DÖNDÜ

Bir dönem okuldan ayrıldınız. O süreci anlatır mısınız, neden ayrıldınız?

İ.T.Ü 'de ikinci sınıftayken Garo Mafyan tarafından farkedildim ve albüm yapma kararı alındı. Konserler, albüm çalışmaları ve okul üst üstüe gelince yetişemedim ve kaydımı dondurdum.

Yoğunluktan yani?

Evet evet yoğunluktan. 10 yıl ara verdim ama bu arada rüyalarıma giriyordu okul işi, okula gittiğimi, otobüsü kaçırdığımı, nota okuyamadığımı vs görürdüm. Tabi bu arada da albümlerim çıkıyor. 2009 affıyla okula döndüm hatta bir çok sanatçı arkadaşım da bundan yararlandı.

Onca yıl sonra deri dönmek... Zor olmadı mı üstelik artık ünlü bir isimsiniz. Ünlü bir öğrencisiniz. Nasıl geçti o süreç?

10 yaş küçüklerle gittim bu defa çok farklı bir maceraydı. Çok farklı bakıyorlar dünyaya, okul da farklı bir eğitime geçmişti. Piyano vardı. Benim yaşımda hoca bile vardı. Bu iki dönemi de yaşamak benim için güzel tecrübe oldu.

ÜNLÜ BİR ÖĞRENCİ OLMAK...

Diğer öğrencilerin yoğun ilgisi bunaltmadı mı sizi?

Konservatuarda okumanın ve ses bölümünde okumanın ayrıcalığı şu; orada herkes solist , şarkıcı, sahneye çıkmış veya çıkıyor. 10-15 kişilik böyle bir sınıfta okuyunca da haliyle dediğiniz gibi bir durum oluşmuyor.

Daha devam edecek misiniz?

Master var! Öğrencilikten vazgeçerseniz zaten bir çok şeyden de vazgeçiyorsunuz demektir. Hayatta her zaman öğrenilecek şeyler var demektir. Üstelik bu defa notlarım çok yükseldi. Onur derecesi aldım, sürekli.

Tebrikler...

KORSANCILAR İFLAS ETTİ

Eh, gelelim en önemli konuya. Korsan konusunda ne düşünüyorsunuz? Korsanla mücadele de başarılı mıyız?

Valla zaten korsancılar iflas etti, bu internet piyasası yüzünden...(gülüşmeler)

Bu sefer de internet korsanı başladı

Ama ilk dönemlerinde illegal siteler fazlaydı. Bu dünyada da biraz geç bir şey şeyler yapıldı. Türkiye'de de öyle... Geç olsun güç olmasın tabi... Son zamanlar da düzenlemelerle beraber internetten gelir sağlanabilir oldu. Okurlarımızdan da rica edelim lütfen buna dikkat etsinler; yasal siteler sadece bizim değil; bize kanun çalan, piayano çalanların da geleceği demek. Bu kocaman bir sektör stüdyoda çalışan çaycısından, arka plandaki herkesle beraber koca bir sektör.

Müzik biterse her şey biter...

Müzik nasıl biter derseniz bu ilerleyen zamanda yeni önlemler alınmassa yasa dışı kanallar devam ederse, bu işi yapanlar dükkan kaparsa müzik yavaş yavaş biter. İnsanlar üretemez hale gelir.

O zaman bu işten para kazanan biri olarak son uygulamaların faydasını gördüğünüzü söyleyebilir miyiz?

Tabi görülüyor, internetten kazanç az da olsa oluyor artık, insanlar da daha bilinçlendi artık yasa dışı siteden müzik dinlemenin nasıl canımızı yaktığını anlata anlata öğrendiler. Daha bilinçliler artık. Türk milletinin ahlaki bir değer olarak ne kadar yukarda olduğunu da gösteriyor bu durum.

AKREBİN ÖNDE GİDENİ

Biraz soft şeyler konuşalım izninizle...

Akrep burcusunuz ama öyle gizemli bir edanız yok aksine gülümseyen dışa dönük bir havanız var, ne kadar akrepsiniz?

Şaka gibi ama benim yükselenim de akrep

Ben de akrep burcundanım bu arada

Öyle mi... sizinde gözlerinizin içi gülüyor sulu sulu siz de güler yüzlüsünüz

Teşekkür ederim...

Burcun kişiliğinize bir etkisi olduğu doğrudur ama bunun dışında genellikle insan kendi kendini yetiştirir ailesi onu geliştirir ve burcunuzun size kattığı mesela negatif şeyleri böylece düzenleyebilirsiniz, buna inanıyorum. Kıskanç ve kindarsanız aileniz bilinçli bir şekilde size bunun yanlışlığını anlatırsa bunu düzeltebilirsiniz diye düşünüyorum.

Aile ilişkilerinizi de katalım işin içine o halde...

Ben ailem tarafından insanlara sevgiyle bakmam gerektiği öğretilerek yetiştim.Biraz da üzülmüşümdür bu konuda ailem herkesin iyi olduğunu düşünerek öyle yetiştirmiştir öyle sürekli ikaz eden "devir kötü insanlar kötü" diyen bir aile değildi aksine herkes iyi herkesi sev diyen bir ailedir. Mesela dışardan bulunup eve getirilen bir kaç zaman beraber yaşadığım bir çok insan hatırlarım evimde...

Gerçekten mi? Hiç tanımadığınız insanlar

Evet evet hatta kısakandığım da olmuştur, benden çok onları seviyor diye mesela annemin ahiretlik kızım dediklerini... ( gülüşmeler)

Çok hoş bir aileniz varmış...

Sağ olun işte bunun gibi şeylerin burcun ötesinde daha fazla geliştirici olduğunu düşünüyorum ben.

Bunu söylediğiniz çok iyi oldu. İnsanlarda burçlar konusunda şartlanma var. Burcu nasılsa kendisini de öyle kabul etme durumu...

Maalesef şartlanma işte. Dediğim gibi aile içi ilişkiler iyi ve kötü yanlarınızı geliştiriyor böylece. Burçlar genel özelliklerimizi verir, bizler onun altını doldururuz diye düşünüyorum.

KONSER TAKVİMİ?

Albüme dönecek olursak... Yaza damgasını vuracağından eminim. Tabi bununla birlikte konserler de son hız sürecektir.

Sahneye çıktığımdan beri 1997'den beri sürekli konser veriyorum. Beni ayakta tutan, mutlu eden hayranlarımla buluşturan durum olmuştur, konseler. Bar çalışması yapmıyorum.

Dolayısıyla mutlu olduğum işi yapıyorum, üstüne bir de para kazanıyorum herkes bu kadar şanslı olamaz. İnsanlar para kazanmak için maalesef bazen sevmedikleri işi yapmak zorundalar ya da puanı neye yetiyorsa onu okumak zorundalar, ben sevdiğim işi yapıyorum üstüne para alıyorum bu beni çok mutlu ediyor.

Bu yüzden başka bir şey söylemek de şımarıklık olur, Kendimce hoşuma gitmiyor yani.

Yeni sezonda konser çalışmalarınızı nereden öğreneceğiz?

Facebook: nsfc ve nadide isimlerinde iki fan sayfam var. İkisi birbirine bağlı. Nsfc: Necati Şaşmaz Fan Club'la karışıklık olmasın ilk gördüğümde ben de bayağı şaşırdım (gülüşmler)

Web: nadideweb.com

Twitter : NadiseS

Tüm etkinliklerimi bu adreslerden takip edebilir hayranlarım ve tüm okurlar...

Bir dönem dizi oyunculuğu da yaptınız.. Yeni dönemde böyle bir çalışmanız var mı?

Ben oyunculuk yapmayı gerçekten çok seviyorum, ilkokulda tek kişilik bir oyun sergilemiştim ve evet bir kaç dizide de oynadım. Erkek kardeşim (abi)de oyunculuk yapıyor. Çifte Bela'yı beraber oynadık. Yapma Diyorum adlı Abdullah Oğuz projesinde yer aldım. Bodrum Hakimi adında bir tv filminde oynadım. Oyunculuktan keyif alıyorum ama öncelikli olarak müzik benim için.

SÜRPRİZ BİR PROJE VAR AMA SÖYLEMEK İSTEMİYOR

Dizilerden açılmışken konu dizi müziği yapmayı veya dizilere şarkı söylemeyi düşünüyor musunuz?

Var öyle bir konu ama henüz net değil, isim de vermek doğru olmaz.

CAN BONOMO VE EUROVİZYON

Eurovision ve Can Bonomo için ne söylersiniz?

Gogo Bordello'ya benzetiyorum tarzını, parçasını çok sevdim, aurası çok güzel.

Biraz çocuksu buldular...

Vallahi o onların fikri. Eurovision'da öngörüm hep iyi olmuştur. Bonomo'yu da başarılı görüyorum.

Çok önemsenecek bir yarışma mıdır peki?

Ben önemsiyorum çocukluğumdan beri takip ederdik, bize yansıması iyi. Bir şeyin ne olduğundan çok size ne hissettirdiği önemlidir diye düşünüyorum .

İyi bir şey yaparsanız da her türlü negatifliği aşarsınız diye düşünüyorum.

Siz katılmak ister miydiniz?

Tabiki çok isterim ama sanırım dizlerimin titremesinden sahneye çıkamam diye düşünüyorum. ŞAKA! Çıkmamazlık yapmam tabi ki de...(gülüşmeler)

Birbirinden bağımsız, alakasız sorularla Nadide'yi biraz bunaltalım...

NADİDE'Yİ BİRİNE BENZETTİK AMA...

Can Bonomo'yu Gogo Bordello'ya benzettiniz, sizi de Sofia Papazoğlu'na benzetiyorlar.

Haberiniz var mıydı? Tanır mısınız?

Öyle mi... bilmiyordum

İRİ GÖZLÜ-KIVIRCIK SAÇLI NADİDE

Nadide hanım iri gözlü ve kıvırcık saçlı kadınlar meth edilir, "makbul kadın" sayılırlar. Kur'an'da da "iri gözlü" hurilerden bahsedilir hatta...

Evet evet övgüyle bahsedilir biliyorum. Ben şunu severim insanın gözleri samimi bir şekilde ve direkt mesafesizce bakmalı. Küçük gözlü olup mesafeli bakanlara pek güvenmem mesela.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor musunuz?

Yer aldım çokca ve devam da ediyorum. Akdeniz anemisi hastalığıyla mücadele edenlerin yanında yer aldım ve bundan çok etkilendim açıkcası. Spastik çocuklar gibi.

"İKİ KERE ORGAN BAŞIĞLADIM" HOCA "CAİZ" DEMİŞ

Organ bağışında bulundunuz mu peki?

Hem de iki kere... İki farklı kuruma forum doldrudum sanırım öldüğüm zaman bir kargaşa çıkacak ( gülüşmeler) Dini olarak bu konunun açıklığa kavuşması da gerekiyor ben hocalara danıştım her hangi bir mahsuru yok... Biz bedenden ibaret değiliz ruhtan ibaretiz. Gözüm kaşım bana emanet onları paylaşabilirim!

Kısa kısa sorular

Başınıza gelen en komik şey : japon yapıştırıcısıyla parmaklarımı yapıştırdım.

Başınıza gelen en üzücü şey : Yakın zamanda arkadaşımın bir yakını aniden vefat etti.

Başınıza gelen en iyi şey : TMC müzik Mustafa Karahan'la çalışmak.

En beğendiğiniz kitap: Elif Şafak-AŞK. Bir Çift Yürek

Film: Bir gün

Söz: Ön yargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur

Şarkı: Nadide'nin son albümündeki tüm parçalar

Yemek , bulaşık ?

Yemek yaparım bulaşığımı da yıkarım. Makine var tabi ama ben yemeği yaparken tezgahta kap kacak bırakmam, biriktirmem, titizimdir.

Sanatçı olmasaydınız ne olurdunuz?

Ya genetik ya tıp okurdum ama yanında müziği götürmek zor olurdu. Müzik benim için her zaman daha ağır bastı.

Sporla aranız nasıl? Hangi takımı tutuyorsunuz?

Fanatik değilim , ofsaytın ne olduğunu biliyorum sadece... Takım... Galatasaray.

Son klibinizden bahseder msiniz?

Hakan Yılmaz çekti. Farklı bir teknikle, fantom kamerayla. Soyut anlamda aşkın analtıldığı bir klip çektik. Söz-müzik Serdar ARSLAN a ait parçamız. Kimsesiz biri.

Kaynak : YAZETE - ÖMER ÇAMOĞLU - NEŞE ALVER

Moderatörün son düzenlenenleri: