2015 Nadide Hayat - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
5065790.jpg


Nadide Hayat (2015)

Türü: Komedi
Yönetmen: Çağan Irmak
Senaryo: Ali Demirel, Çagan Irmak, Volkan Sümbül, Emre Özdür

Oyuncular:
Demet Akbağ
Sadi Celil Cengiz
Yetkin Dikinciler
Nurcan Sirin
Irmak Örnek

IMDb Sayfası



Filmin Özeti
Demet Akbağ’ın başrolünü oynadığı, çekimleri İstanbul ve Muğla’nın Dalyan ilçesinde yapılan film; 50’sinden sonra hayatı değişen Nadide’nin hikayesini konu alıyor. Eşini kaybettikten sonra gençlik hatalarını telafi etmek için kolları sıvayan Nadide, gazetede gördüğü bir haberle kendisini önce okul sıralarında, ardından mavi sularda bulur...

Filmin Fragmanı


 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Öncelikle Çağan Irmak'ın önceki işlerine göre biraz daha farklı bir noktada durduğunu belirtmem lazım. Gerek fantastik ögeler, gerek uzun süredir kendisinden göremediğimiz komedi sahneleri derken ortaya güzel bir film çıkmış.

Nadide'nin rüya sahneleri, balık ve balinalarla yaptığı konuşmalar yönetmenin önceki filmlerini hatırlatırken komedi ve dram sahneleri de eşit derecede dağıtılmış. Ama henüz izlemeyenler varsa ilk yarının daha komik, ikinci yarının ise biraz daha dramatik geçtiğini söyleyebilirim.

Kadına dair kalıplaşmış tabular ve kadınların belli bir yaşa geldikten sonra sonra evde oturmaya, torun bakmaya, yalnız başına kalmaya vb. şeylere ayarlanmış olması da iyi bir şekilde anlatılıyor. Bu arada deniz altındaki sahneler de güzel çekilmiş, öyle ki izlerken insanda bir tatile gitme isteği uyandırıyor.

Filmin tüm sahneleri çok iyiydi, ama Nadide'nin "bundan sonra ne yapacağım?" temalı rüya sahnesi, okuldaki ilk gününde hoca sanılması, dalmayı öğrenmek istediği için Yusuf Kaptan'a rahat vermemesi ve Yetkin Dikinciler'in anlamlı monoloğu favorilerim arasındaydı. Sonlara doğru bir kız öğrencinin (adını unuttum) lezbiyen çıkması ve Beyazıt Öztürk, Büşra Pekin ile Çağan Irmak'ın seslerini (kaplumbağayı ve filmin sonundaki şarkıyı seslendiriyor) duymak da sürpriz oldu.
Demet Akbağ her filminde olduğu gibi burada da oyunculuk dersi veriyor. Filmi beğenmeseniz bile performansına hayran olmamanıza imkan yok. Aynı şekilde Yetkin Dikinciler de yine harikaydı. İmkanı olsa ikisini bir dizide de partner olarak görmek isterim, ama ancak rüyamızda görürüz gibi. :X

Batuhan Begimgil, Çisem Çancı, Efecan Şenolsun, Irmak Örnek, Ümit Erlim, Gizem Erdem ve Burak Can gibi no-name isimler konusunda endişeliydim, ama hepsi de karakterlerinin hakkını vermiş. Ama Cem hariç yolculuktaki diğer gençlere Nadide'mi üzdükleri için çok gıcık olduğumu da söylemeliyim. :A

Neyse, Düğün Dernek ve Star Wars'tan kafasını kaldırıp başka seçenekleri görmek isteyenlerin beklentilerini karşılayabilecek, başarılı bir film olmuş. Çağan Irmak'ın en iyisi olmasa da sinemada görülmeyi hak ediyor. :)

8.5/10
 
Son düzenleme:

denizz19

Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Çok naif bir film kesinlikle, izlemeyenler varsa izlesinler.

Sahneler çok hoş, Demet Akbağ zaten apayrı bir dünya. Kadındaki jest ve mimikler enteresan derecede etkileyici. Bu sebeple her filmini izlemeye çalışırım genelde.

Çağan Irmak gibi başarılı bir ismin olması da filmi izlememe yetiyor aslında. Filmin kurgusu ve anlatımı çok güzel ve her şeyden önce iyi bir proje. Hem caretta carettaların yaşam hakları savunuluyor hem de kadınların yıkılmadan bir şeyleri başarabileceğini. Bu günümüz toplumunda geçerliliğini koruyan bir yara ve işlenmesi çok anlamlı.

Gişede iyi sonuçlar alacağını umuyorum almasa da mühim değil bizim toplumumuz Recep İvedik tarzı saçmalıkları sevdiği için fazla ilgi görememesi bu sebeple olur. :)

Puanım kesinlikle 10/10