Mustafa Kemal Atatürk'ün İleri Görüşlülüğü

Cenation

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
250
Puanı
454
Bugün rastladığım resmen bu kara dönemin yaşanmasının sebebini açıklayan bir sözünü gördüm.Sizinle de paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.

Tarihimizi tetkik ediniz. Türk’ün çektiği bütün felâketler, maruz kaldığı tehlikeler ve musibetler hep kendi öz benliğini, millî varlığını ihmâl ederek nereden geldikleri ve ne oldukları, hangi nesle mensup bulundukları belirsiz bir takım kimseleri kendilerine reis tanıyarak onların şuursuz bir vasıtası olmak mevkiine düşmüş olmasındandır.” (Kılıç Ali, Atatürk’ün Hususiyetleri, s.543)

Kaynaklar:

https://www.tbmm.gov.tr/kultursanat/me_ata_soz.htm

Atatürk gibi birisi daha gelmeyecek ama onun bu ileri görüşlülüğü sayesinde buna gerekte kalmıyor yaptıklarıyla kendi döneminin insanlarına yol gösterdi biz yeni nesilede yıllar önce söylediği sözler rehberlik etmeye yol göstermeye devam ediyor kavga gürültüden hiç hoşlanmam çok güleç yüzlü neşeli bir insanım hayatımda ilk defa kava ettim atatürke dil uzatan bir kızıın saçını başını yolmuştum
yine olsa yine yaparım herkes diyorya haddini biliceksin falan atatürk konusunda bilinicek o had belki bedeni yanımızda yok ama söylediği sözlerle biz yeni nesilinde yol haritası olmaya devam ediyor türkiyenin herzaman tek lideri kalmaya devam edecek bizden sonraki 30 yıl sonraki yeni nesil bile atatürkün o yıllar öcne söylediği sözlerle yol haritasını çizmeye devam edecek

ayol daha burunlarını ucunu göremeyip kandırıldık diyenler 100 yıl önceden bugünleri gören adama laf ediyor fark var

Ata'm nezaketen hafif bir dil kullanmış yoksa neler söylemesi gerektiği belli bu malum ırka hayranlık duyanlara.

ayol daha burunlarını ucunu göremeyip kandırıldık diyenler 100 yıl önceden bugünleri gören adama laf ediyor fark var
vlla şiddete hayır diyen bir kadın olarak benim bile cevabım şu konu atatürk olunca müslüman birisi lafmı ediyor hiç konuşma direk dövmeye başla bunu zamanında yapan birisi oalrak söylüyorum boş konuşma değil

Dogru sözler ama kastedilen kisiyle hic bagdastiramadim tabi bagdasan baska kisiler vardir mutlaka