Mustafa Kemal ATATÜRK

Çok çok sevdikleri tarafından bile tam anlamıyla tanınmayan, insanların üzerinden hala prim yaptığı saygı değer kişilik.Atatürkçüyüm! diyen kaç kişi araştırmıştır kendisini merak ediyorum.Kendilerine buradan gülücüklerimi yolluyorum:) Tanımak istediğim insanlar arasında baş sıralarda yer alır.He birde sarışındır:)

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük liderlerinden biri.

Çok yönlüdür; askerdir, başkomutandır, eğitimcidir, siyasetçidir, ekonomisttir, politikacıdır. 25 yıllık savaş ve siyaset hayatı boyunca birincil hedefi Türk halkının modern, kültürlü, ilerici, bilimsel yollarla neden-sonuç ilişkisi kurup çözüm arayan bir halk yaratmak olmuştur. Ne yazık ki Türk halkı hiçbir zaman Atatürk'ün hayalinde olan Türkiye'nin oluşmasını istemedi...

Evrime dair kaleme aldığı notlar/yazılar, kadınlara verdiği haklar ve son meclis konuşmasında sarf ettiği malum sözler (1 Kasım 1937) bu ülkenin vatandaşlarının düşüncelerine taban tabana zıt ve aykırı şeyler olsa bile halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan bir lider olmayı başarmıştır. Bu müthiş bir ironidir.

Çok çok sevdikleri tarafından bile tam anlamıyla tanınmayan, insanların üzerinden hala prim yaptığı saygı değer kişilik.Atatürkçüyüm! diyen kaç kişi araştırmıştır kendisini merak ediyorum.Kendilerine buradan gülücüklerimi yolluyorum:) Tanımak istediğim insanlar arasında baş sıralarda yer alır.He birde sarışındır:)
Çok doğru katılıyorum. Bu ülkede seveni de sevmeyeni de anlamıyor ve bir çok işte prim vs için kullanılıyor.

• Beğendim
Reactions: BARON疼痛
Sadece 10 Kasım'da değil, her gün ama her gün büyük bir özlemle büyük bir hasretle yokluğunu aradığımız, bu kadar erken gitmiş olmasına bu kadar çabuk bizi bırakmış olmasına hüzünlendiğimiz, büyük ama çok büyük insan.

Bu milletin başına gelmiş en iyi şeysin, senin değerini ve davanın önemini artık o kadar iyi anlıyoruz ki. Açtığın yola layık olamadık.... Yine de gösterdiğin hedefte durmadan yürüyeceğimize yemin olsun.

Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa!

Sadece 10 Kasım'da değil, her gün ama her gün büyük bir özlemle büyük bir hasretle yokluğunu aradığımız, bu kadar erken gitmiş olmasına bu kadar çabuk bizi bırakmış olmasına hüzünlendiğimiz, büyük ama çok büyük insan.

Bu milletin başına gelmiş en iyi şeysin, senin değerini ve davanın önemini artık o kadar iyi anlıyoruz ki. Açtığın yola layık olamadık.... Yine de gösterdiğin hedefte durmadan yürüyeceğimize yemin olsun.

Barack Obama Applause GIF by Obama

• Harika
Reactions: Tolstoyevski

• Harika
Reactions: Tolstoyevski
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı, satırlarca cümleleri sıralasak bile az olduğu, hayatını kaybetse de yaşamaya devam eden kişidir Atatürk.

• Harika
Reactions: Royal Highness
Tüm zamanların en ihtişamlı insanlarından biri.

Kadınların istediği kıyafeti giyerek tek başına evden dışarıya çıkabileceği bir ülke ve sistem bıraktığın için teşekkürler... Güzel düşünce ve fikirlerinin önünde bir kere daha saygıyla eğiliyorum.