Murat Boz ( Röpörtaj ) 2011

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
“AŞKLARIM BÜYÜK BENDEN” İSİMLİ ABLÜMÜNÜN İKİNCİ VİDEOSU “HAYAT ÖPÜCÜĞÜ” İLE POWERTÜRK LİSTELERİNDE YER ALAN MURAT BOZ, ALBÜM HAKKINDAKİ GELİŞMELER VE KONSER PROJELERİ ÜZERİNE KONUŞMAK ÜZERE EKİBİMİZ İLE BİR ARADAYDI.

RÖPORTAJIMIZA “AŞKLARIM BÜYÜK BENDEN” ALBÜMÜ İLE BAŞLAYALIM İSTİYORUM. OLDUKÇA KALABALIK BİR EKİP İLE HAZIRLAMIŞSINIZ BU ALBÜMÜ. NEDİR SERÜVENİ, BİZİMLE PAYLAŞIR MISINIZ?

“Aşklarım Büyük Benden” albümünü 9 Mayıs 2011’de sevenlerimiz ile paylaştık. Bu benim “Şans” albümüm ve “Maksimum” albümümden sonra 3’üncü solo albümüm oluyor. Arada single’larım da vardı. “Aşklarım Büyük Benden”in serüveni aslında 2009 yılı gibi “Şans” albümü ile, “fikren” başlamıştı. Daha o dönemde üzerine konuşmaya başlamıştık sevgili prodüktörüm Ahmet Çelenk ile. “Aşklarım Büyük Benden” albümünde daha önce çalışmış olduğum müzisyen arkadaşlarımın yanı sıra ilk kez çalıştığım isimler de var. Onlardan bir tanesi sevgili Deniz Erten ve diğeri de sevgili Erdem Kınay. “Geri Dönüş Olsa” isimli şarkımın söz yazarı sevgili Deniz, müziği ve aranjesi de Erdem Kınay’a ait. Onun dışında uğurum olduğunu söylediğim ve önceki albümlerimde de çalıştığım, artık solistlik hayatına da başlamış olan sevgili Mustafa Ceceli. Benim için çok değerli, çok özel bir insan Mustafa Ceceli. Onunla çok paylaşmışlıklarımız var. Şöyle ki sadece müzikal açıdan değil, güzel de bir dostluğumuz var. Bir önceki albümde “Para Yok” gibi, kardeşi Sinan Ceceli’nin “Özledim Seni” şarkısı gibi, “Buralardan Giderim” gibi şarkılarımın aranjesini yapmıştı. Bu albüm de de “Aşkın Suçu Yok” adlı şarkının aranjesini Mustafa yaptı. Şarkının sözü ve müziği ise Çisel Onat’a ait. Onun dışında yine her zaman olduğu gibi bu albümde de Fettah Can ile çalışma fırsatı bulduk. “Aşklarım Büyük Benden” ve “Soyadımsın” isimli şarkılarda onun imzası var. “Aşklarım Büyük Benden” şarkısını, kız arkadaşı da olan Cansu ile birlikte yaptılar. O da bir müzisyen ve kendi albümünü yayınladı bir süre önce. Cansu ile de ilk defa çalışmış oldum ve albüm için yeni bir nefes oldu.

ALIŞILAGELMİŞ İSİMLERİN DIŞINDA BU ALBÜMDE İLK KEZ ÇALIŞTIĞINIZ İSİMLER GİBİ BİR DE İLK KEZ BİR KAYDINIZ DA YER VERDİĞİNİZ TÜRK SANAT MÜZİĞİ ŞARKISI VAR DEĞİL Mİ?

Deniz Erten ve Erdem Kınaydan az önce bahsetmiştim. Albümde yeni çalıştığım bir kaç isim daha var ve onlar bana göre geleceğin çok önemli bestecilerinden bazıları olacak olan; Gökhan Şahin, Emrah Karaduman ile birlikte. Bu albümün en büyük özelliklerinden bir tanesi; bu albümde bir Türk Sanat Müziği parçası olması. O da “Korkma”. Ben sevenlerime canlı olarak daha önce TSM parçaları okudum. Bu konuda çok istek oluyor. Bu albümde de bir TSM şarkısı okumak istedik. Acaba eski bir şarkıyı yeniden mi yorumlayalım, yoksa yeni bir şarkı mı bulalım diye tereddütlerimiz vardı ama eski bir arkadaşım olan hatta diyebilirim ki profesyonel hayata ilk başladığım yıllarda sahnesini de benimle paylaşan bir müzisyen arkadaşım olan Gülşah Tütüncü ile oturup sohbet ederken, Gülşah’ın şarkılarını dinledik. Ben dinlerken “Korkma” için işte bu şarkı dedim, Gülşah “yok ne alakası var, bu şarkı TSM, sen popçusun” dediğinde ben de ona ama okuyabiliyorum dedim. O da “peki o zaman Murat’cığım” dedi ve şarkıyı seve seve okudum ben de. Sevgili Ozan Doğulu yaptı aranjesini. Çok da güzel bir aranje oldu ve şarkı yerini buldu diye düşünüyorum. O da zamanla belli bir yaş kitlesinin kalplerinde güzel bir yer edinecek diye umuyorum. Bu albümde pek çok şarkının aranjesini sevgili arkadaşım Mert Ali İçelli yaptı, bir şarkının da söz ve müziği kendisine ve eşi Elif Nur İçelli’ye ait olan “Bize Kıyma”. Benim için çok özel ve çok önemli bir şarkı, duygusu çok yüksek. Benim için Elif Nur İçelli ile çalışmak da büyük keyifti çünkü müzikal altyapısı çok sağlam olan bir insan. Sadece şarkıları ile değil, vokal teknikleri açısından da okuma dönemlerinde bana çok büyük katkısı olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Umarım “Aşklarım Büyük Benden” albümünü sevmiş, evlerinize ve kalplerinize misafir etmişsinizdir.

İLK KLİBİNİZ DE “AŞKLARIM BÜYÜK BENDEN”E GELDİ!

“Aşklarım Büyük Benden” albümünün ilk klip şarkısı da “Aşklarım Büyük Benden” oldu. İlk klip için Burak Ertaş ile çalıştık ve konsept için epey kafa patlattık. Daha doğrusu ben Burak’ın kafasını epey şişirdim diyebilirim. Sanırım bir 18 – 19 saatlik çekim süreci geçirdik birlikte. Keyifli bir klip çekimiydi. Bir de oyuncu arkadaşımız vardı ama onun dışında performansa dayalı, benim sekanslarımdan oluşan bir klipti. Sevildi ve beğenildi diye düşünüyorum, keza izlenme oranlarından ve bize gelen eleştirilerden böyle anlaşılıyor.

ŞU SIRALAR “HAYAT ÖPÜCÜĞÜ” İLE EKRANLARIMIZDASINIZ. BU KLİPTE, MURAT BOZ KLİPLERİNDE AŞİNA OLDUĞUMUZ BİR İSİM; MURAD KÜÇÜK DE YÖNETMEN KOLTUĞUNDA...

Evet, ikinci klibimizi “Hayat Öpücüğü” şarkısına geldi. “Hayat Öpücüğü” nün yönetmeni Murad Küçük. Murad Küçük benim çok sevdiğim eski bir dostum, arkadaşım ve biz artık onunla göz göze geldiğimizde bile birbirimizin ne istediğini çok iyi anlıyoruz. Klibin hikayesi çok çarpıcı çok etkileyici. Bir trafik kazasında kız arkadaşını kaybetmiş bir adamın her sene onun kaza yaptığı arabayı ziyaret etmesi ile alakalı bir klip, arkadaşları ve hatta yeni kız arkadaşı ile birlikte. Biz klibi çekerken ciddi anlamda bizi etkileyen, duygusal anlar da yaşadık. Klibi ilk izlediğimiz gün hepimizin gözleri dolu doluydu. Murad Küçük’e buradan teşekkür ederim. Üç kadın ve 1 erkek oyuncu kullandık klipte. Bir araba sekansımız vardı. Yaklaşık 20 – 22 saati buldu çekimler. Bir ara arabamız bozuldu ama Murad Küçük ve ekibi çok profesyonel oldukları için bu durumu da çok kısa sürede çözüp bu işi kotardılar.

TEMMUZ AYI PROGRAMINIZ OLDUKÇA YOĞUN, İSTERSENİZ KISACA KONSERLERİNİZ VE TAKİP EDEBİLECEĞİMİZ PLATFORMALARDAN DA BAHSEDEBİLİRİZ.

Temmuz ayı konserlerimiz devam ediyor. 17’sinden başlayıp 29’una kadar süren bir
Temmuz takvimimiz var. Bu konserler ile ilgili en detaylı bilgiye Murat Boz Resmi Web Sitesi - Aşklarım Büyük Benden dan ulaşabilirsiniz. 24 Temmuz’da İstanbul’da Kuruçeşme de bir konserimiz olacak. Beni sahnede izlememiş, hiç görmemiş müzikseverleri özellikle davet ediyorum çünkü güzel bir konser olacağına inanıyorum. Hepinizi davet ediyorum

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN.

Ben de çok teşekkür ederim.

Pek sevmiyorum Murat'i.. Ama çok hayrani var