Polat Şaşmaz
Favori Üye
Çakma yüzyıl işte adı üstünde çakma😀d
Adam yorum yaptı dağılın beyler
yukarda söyledin adam hürremin üstüne gül koklamamış ama adamı çapkın biri gösterilmesi ona iftira olmuyor mu yani. adamın yaptıgı şeyleri anlatılsın ama uyduruk şeylerle değil.. mesela mustafayı ve ibrahimi bogduracak bunu tarihteki kayıtlarına göre anlatılsın buna kim ne diyeceki ama sen bunları yapıyon ama arada muhteşemin yaptıgı şanlı şeyelri çek yokkk
uzak doguda ve daha doguda olabilir. osmanlıda yok . dikkat çekecek tabi. bu zamanda bile her yer yer dögme dolu sokakkta dögmelibirini görsek millet dönüp bakıyor ama osmanlıda bu zamandan daha modernmiş lordly ve berkana göre))))) adamlar dönüp bakmamış bile)) medeniyet diye ben işte buna derim))
benim demek istediğim süleymanın harem hayatının çarpılmadan anlatılması gerektiğiydi ben my da savaşların atlanmasına karşı değilim bu şekilde fazlasıyla çarpıtılarak anlatılmasını onaylıyorum demiyorum
Kızın boynundaki dövmeyi nasıl görecekler de bakacaklar. Herkes kapalı ya. Üstelik uzakdoğuda filan da değil. Günümüz Türkiyesinin Güneydoğusunda hala var. Yani eskiden Osmanlı idi. Yani sana göre Uzakdoğudan dövme kültürü gelecek Türkiyenin Güneydoğusuna. İpek Yolu ile Osmanlıdan yıllar önce olabilir.Yani Osmanlının hüküm sürdüğü topraklara
Not: Ben sadece Türkiyenin G.doğusuna göre değerlendirdim.
Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika'daki bazı kabileler dövmeyi bir süs olarak yaparlarsa da pek çok toplumda dövmenin hastalıklara ve kötü ruhlara karşı koruyucu bir tılsım (nazarlık) olarak uygulandığı, bireyin toplumdaki konumunu (köle, efendi, ergen, işçi, asker) vurgulamak için kullanıldığı bilinmektedir.
Anadoluda batıl inançların ne kadar fazla olduğunu bilirsin gailiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?