Muhteşem Yuzyıl'da Büyük Mantık Hatası

ovvv ne ka büyük hata beyazsoy un bulduğu bu hatayla dizi kesin biter

yanlız dizinin mantığında hata koskoca sultan süleyman bilmiyordu dövmenin anlamını

benim demek istediğim süleymanın harem hayatının çarpılmadan anlatılması gerektiğiydi ben my da savaşların atlanmasına karşı değilim bu şekilde fazlasıyla çarpıtılarak anlatılmasını onaylıyorum demiyorum

uzak doguda ve daha doguda olabilir. osmanlıda yok . dikkat çekecek tabi. bu zamanda bile her yer yer dögme dolu sokakkta dögmelibirini görsek millet dönüp bakıyor ama osmanlıda bu zamandan daha modernmiş lordly ve berkana göre
))))) adamlar dönüp bakmamış bile
)) medeniyet diye ben işte buna derim
))

beyazoy haklı beyler dağılın fazla söze gerek yok

Kızın boynundaki dövmeyi nasıl görecekler de bakacaklar. Herkes kapalı ya. Üstelik uzakdoğuda filan da değil. Günümüz Türkiyesinin Güneydoğusunda hala var. Yani eskiden Osmanlı idi. Yani sana göre Uzakdoğudan dövme kültürü gelecek Türkiyenin Güneydoğusuna. İpek Yolu ile Osmanlıdan yıllar önce olabilir.
Yani Osmanlının hüküm sürdüğü topraklara

Not: Ben sadece Türkiyenin G.doğusuna göre değerlendirdim.

Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika'daki bazı kabileler dövmeyi bir süs olarak yaparlarsa da pek çok toplumda dövmenin hastalıklara ve kötü ruhlara karşı koruyucu bir tılsım (nazarlık) olarak uygulandığı, bireyin toplumdaki konumunu (köle, efendi, ergen, işçi, asker) vurgulamak için kullanıldığı bilinmektedir.

Anadoluda batıl inançların ne kadar fazla olduğunu bilirsin gailiba

beyazsoy kıytırık yobaz tarihçileri kanıt diye sunanakadar ciddiye alınıyordu artık amacı belli

o yüzden istediği hatayı bulabilir fazla önemi yok

tamam değini anladım da sen nesini kötülüyor dedin . kötülülediği yeri yazdım

Muhteşem Yüzyıl senaristlerinin izledikleri yol:

Savaşma Seviş!

yaygın oldugu yerler irana yakıny erler işte . zaten dogunun o keimleri şiiliğe yakındı her zaman yavuzla bielikte oralar şiilikte koparıldı .

birde seni savundugun diziyi izlemeye davet ediyorum
)) hareme kızlar alınırken inciği vıççıgı irdeleniyor. tüm hastalıklarına bakılıyor..

şimdi dizinin özetini izledim firuze gerçektende ajan çıktı.
) acemler tam salak olmalı.. acemli ailesine ait dögmeli bir kızı saraya ajan olarak yolamışlar
))))) ya bu senaristler halkı salak yerine koyuyor milleti yada muhteşemi izleyenler hakikaten ...
))))))))))))