Muhteşem Yuzyıl'da Büyük Mantık Hatası

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,173
Puanı
1,059
Osmanlıda bir kadından bir çocuk yapma ve Nikah kıymama geleneğini Kanuni'nin Hürrem aşkından dolayı deliniyor. Tarihte te Kanunin'nin Hürrem!in üstüne gül kokladığına dair de bir kayıt yok yani Firuze karakteri tarihte yok. Senaristler bu kadar güçlü birinin üzerine kuma getirmek isteiyence tarihten kopmak zorunda kaldılar ve hatalar üst üstte geldi. Hareme cariye alınırken 1. bölümü izleyenler bilir, cariyenin vucudu didik didik edilir en ufak hastalıgına kadar araştılır. Firuze'ye de bu tetkikten geçmeş olması lazım. Rüştem Paşa'nın Firuze Hatun'un boynundaki dövmenin bulmadan önce çok rahat başkaları bu döğmey görülmüş olmalı. Hadi bu esnada atlandı Muhteşem halvet sırasında bu döğmeyi mutlaka görmeliydi. İki durumdadan da döğmenin gözlerden kaçması tarihi yeterince bilmeyen senaristlerin senaryo yazmasıyla mümkün olacağının en açık göstergisi olsa gerek.

dizi reyting rekorları kırıyor mantık hatası falan yok

rüstem pasa safavi hanedanından oldugunu biliyodu dövme sırrını herkez çözemez kıskananlar çatlasin

dögmesi olan biri içeri girmez. girse bile bu sorulur ve araştırılır

doğru diyon muhteşemin senarsti hanadenda çalışıyordu herşeyi biliyor
)))))))))) ama senaristler o kadar uyduruk şey yapıyor hiç sormuyorsun
)) harem yol geçen hanı mı her elini kolunu sallayan hareme girer mi yahu. ülkenin geleceği hareme baglı
)))

Son düzenleme:
rezillik rezillik

Bu konuya gülmemek elde değil yahu.

Sorun zaten dövmenin görülüp görülmemesi değil ki. Sorun dövmenin ne anlama geldiğinin bilinmemesi. Sonradan çözüyorlar olayı. Başta hareme alırken didik didik eden ağalar: Anaa bu kızda dövme varmış haydi koşup Sultan Süleyman'a söyleyelim mi diyecekler.
Sonuçta devşirme yapacaklar, başka memleketlerden topladığın kızda her nane olur.

Dün ilk kısımlarını biraz izlememe rağmen anladım olayı.
Hürrem Kanuni'nin yanında Firuze'nin dövmesini açtığında Süleyman bile anlamsız bakıyor. Bence asıl mantık hatası bu konunun açılması.

Neyse Muhteşem Yüzyıl'cılar üzülmeyin siz. Beyazsoy bir şeyle uğraşıyorsa o şeyi hazmedemediği için uğraşıyordur. Durmadan uğraşıyorsa bilin ki doğru yoldasınız, beyazsoy'a fazlaca dokundurmuşsunuz.

Neyse benim yemek yemem gerek akşama görüşürüz gençler.

dipnot: Gerçekte Firuze diye biri var mıdır onu bilmiyorum. O konu senaristlerin hayal mahsulü olabilir.
Belgesel değil dizi olduğu için de sorun yok...

Son düzenleme:
diziyi arada bende izliyorum ve belgesel olmadığı için bazı şeyleri pek takmıyorum ama bu konuda bile nasıl savunuyosun mahoni anlamıyorum hadi diyelim süleymanın sarayda geçirdiği dönemleri uzun uzun anlatıyo tamamda hürremden sonra bende kimseyle olmadı diye biliyorum ama dizide padişahın odası yolgeçen hanına döndü iyice abarttılar

belgesel değil dizi o zaman yapacaksın bi dizi atartürk ü baştan aşağğı kötüleyen belgesel değil dizi diyeceksin bu mantığa hayranım

lordly güldürdün beni yahuu
))) yazdığım kısmı okumadın mı. sülümanında çakmamasınıda eklemişim .. hem hareme alınırken hemde halvette görülmemesi soruşturulmaması mantık hatası olarak yazmışım. okumadan atlamışsın sanırım
)))) ha bu hafta diziyi izlemedim sülümanın dögmeyi görüp anlamamsıda ayrı bir mantık hatası olarak eklenebilir ..ki o ödönemde döğmenin yaygın olmadığı zamanlar döğmenin ne manaya geldiği değil var olmasını bile harem agaalarınca dikat çekip araştırılmadığını düşünmek komik lordly
)) vucudunda dögme olacak saraya girecek buna inamak komik ayrıca

evet aslınada lordlyde benim televizyon dünyasında mihenk taşı oldugumu kabul etti
))))))))))))))))) yakında kanallar bana göre ayarlama yapacak
))))))))) gündem muhteşem ilgimi çeken haberleri ekliyorum olaydan komplo teorileri oluşturmak anlamsız

Son düzenleme:
Allah aşkına nesini kötülüyo orda geçen olaylar haremde yaşanmayacak olaylar sanki adam savaş dizisi çekmiyo kanuninin savaş anılarını merak ediyosan aç kitaplardan oku yada gücü yeten ona yönelik bi dizi yapsın

tamam hep savaş yapamazlar ama hep sevişme de olmaz ki koskoca imparator yataktan odasından çıkmıyo

Son düzenleme:
ne cevabı vermiş çık sokağa sor insanlara herkes karşı çıkar

Son düzenleme:

yukarda söyledin adam hürremin üstüne gül koklamamış ama adamı çapkın biri gösterilmesi ona iftira olmuyor mu yani. adamın yaptıgı şeyleri anlatılsın ama uyduruk şeylerle değil.. mesela mustafayı ve ibrahimi bogduracak bunu tarihteki kayıtlarına göre anlatılsın buna kim ne diyeceki ama sen bunları yapıyon ama arada muhteşemin yaptıgı şanlı şeyelri çek yokkk

Kendi ağzıyla yazmış bir de.
Her zamanki gibi iyi okumamışsın bahanelerine başlamışsa beyazsoy sıkışmış demektir.
Kreys'e söyle de yardım etsin sana.
)))))))

Dövmenin ne olduğunu bilmiyorlar o kadar. Süleyman bile şaşkın baktı dövmeyi görünce. Yatağa girdiğinde kadının her yerini inceleyecek değil zaten sen de belki bir gün öğrenirsen bu olayları o zaman anlarsın, yapacak daha önemli işler oluyor o sırada göz görmüyor.
))))

Kadının dövmesi var diye saray ayağa kalkacak değil sonuçta. Geçiştirilen çok şey oluyor. Her şeyi tıkır tıkır işliyor mu sanıyordun sen tühh üzüldüm.
)))) Her kadın bizim masum anadolu kadını olmuyor işte.
Rusyadan, irandan ordan burdan toplarsan kadınları dövme de olur başka şeyler de şimdi onu söylemeyeyim.
)))))

Kanuni hürrem üzerine daha ne güller koklamıştır. Kimse o kısımları bilemez. Adamın biri kitabına yazmış veya söylemiş diye inanacak değiliz. Gizli birçok şey var sonuçta. Kim bilir daha neler neler dönmüştür o saraylarda haberimiz yok, adamlar uçkuruna düşkün.
)))))

Muhteşem Yüzyıl'ı beğenmiyorsan cemaatindeki abilerine söyle diziye namaz sahnesi koydursunlar.
Sabahtan akşama kadar pc başında oturup klavye tıkırdatmakla mihenk taşı olunmuyor malesef.
Bir şeyler yap sosyalleş de belki bir gün sözü dinlenir biri olursun ve pc başında çürümekten kurtulursun mihenk taşı seni.
))))))) Kasmaya gerek yok yani, dokundurr beyazsoy.
))))))))))

pek fazla bilmiyorum ama süleyman firuzeyle yatmadımı daha önce nasıl görmediki acayip saçmalık

lordly sana ne desem boş. saraya senin sanıldı gibi her kadın alınmaz.. dövme o dönemler için farklı bişey mutlaka dikkat çeker büyük ihtimal dövme günah sayıldıgından saraya alınmaz. alsalar bile kesin araştırılır bu ne diye . sarayda bu işler bu kadar kollaymı yahuu.. enderun diye bir sarayın mektebi var padişahlar öyle senin sandıgın gibi bilgisiz adamlar değil herşeyi biliyorlar rüstem paşadan da çok bilgili aç kanuninn yazdığı şiirleri oku adamın bilgisini anlarsın süleyman bilmeyecek rüstem bilecek yook daha neler...

ayrıca hadi kanuni gül kokladı tek nikahlı kadınınn üzerine. kanuni hürrem öldükten 6 yıl sonra öldü. adam o zaman kendine neden bir zevce almadı.. bu bile kanuninin hüremin üzerine gül koklamadıgının kanıtı adam daha ne yapsın seni ikna etmek için
)))))))))))

Bence yüzde yüz haklı

- - - Ekleme - - -

beyazsoy doğuda dövmeye benzer bir şey yapıyorlar ya. İşte bu kız da doğulu. Yani dikkat çekmez. Yoksa sen bugünkü döme mi sandın