Muhteşem Yüzyıl'da Muhteşem Final Sezonu

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,496
Puanı
1,060
Muhteşem Yüzyıl 103.bölümle sezon finali yapacak.
Ve planlandığı şekilde 4.sezonun sonunda final yapacak.
4.sezon diğer 3 sezonun aksine çok hızlı geçecek; ilk 3 sezonda 23 yıl işlenirken son sezonda da tam 23 yıl geçecek.
Meryem Uzerli'nin ayrılması büyük sorun teşkil etse de dizinin şu halinde bile diziyi götürebilecek seviyede iyi oyuncular var.

Diziden ayrılacaklar;

Şehzade Mehmet(1543)
Hatice Sultan(1543)
Şah Sultan(1543)
Lütfi Paşa(1541)
Esmehan Sultan(kesin değil)
Mercan Ağa(kesin değil)
Malkoçoğlu Bali Bey(1548)
Barbaros Hayrettin Paşa(1548)
Hadım Süleyman Paşa(1543-44)
Hüsrev Paşa(1543-44)
Afife Hatun (1543-44)
Şehzade Mustafa(1553)
Hürrem Sultan(1558)
Şehzade Cihangir(1553)
Şehzade Beyazıt(1561)
Rüstem Paşa(1561)
Gülfem Hatun(1562)
Kanuni Sultan Süleyman(1566)

Yeni gelecek karakterler:

Sokullu Mehmet Paşa:
Dizide büyük ihtimal Rüstem-Hürrem ikilisinin yoluna taş koyacak ve Kanuni'ye en yakın adam olacak.Ağabeyi Hüsrev Paşa'nın komploya kurban gitmesi ile yeni bir İbrahim'e dönüşmesi muhtemel.

Nurbanu Sultan:
Dizinin en merak edilen ismi konumunda.Diziyi 4.sezon götürecek birkaç isimden biri entrikaları ile Hürrem'i sollaması muhtemel.

Fatma Sultan:Şehzade Beyazıd'ın eşi olduğu düşünülüyor tarihte ismi tam bilinmiyor, onun Nurbanu ile savaşını izlememiz muhtemel.

Selimiye Sultan:Şehzade Selim'in büyük aşkı.Nasıl öldüğü bilinmiyor.Nurbanu ile yeni bir Hürrem-Mahidevran savaşı izlettirmeleri muhtemel.Gevherhan Sultan ve Şehzade Abdullah'ın annesi.

Fatma Sultan-Kara Ahmed Paşa:
Diziye Mustafa'nın ölümünden önce dahil olacakalr.Sultan Süleyman son kardeşinin eşini de veziriazam yapıp öldüretecek malesef.Onların gidişiyle Rüstem Paşa sürgünden dönecek.

İsmihan Sultan:Nurbanu'nun kızı.Nurbanu onu Sokullu ile evlendirip büyük güç kazanacak.

Gevherhan Sultan: Selimiye Sultan'ın kızı önce annesini sonra erkek kardeişini kaybedecek büyük ihtimal bu olayların arkasında Nurbanu olacak ve Gevherhan Sultan,Piyale Paşa ile evlenip,Nurbanu'nun ve Sokullu'nun yoluna taş koyacak.

Kara Mustafa Paşa:Belki de sezonun en önemli karakteri olacak. Selim'in ve Beyazıt'ın lalası görevinde ve Beyazıt'ın ölümüne sebep olacak.Nurbanu'nun gizli aşkı olduğu iddiaları var ama tabi dizide bu gösterilmez.

Hümaşah Sultan:
Şehzade Mehmet öldükten sonra doğan kızı .Kendinden 40 yaş büyük Kara Mustafa Paşa ile evlendirelecek onun dramı büyük ihtimal çok konuşulacak.

Fülane Hatun:
Şehzade Mehmet'in zevcesi ve Hümaşah Sultan'ın annesi.Dizide gösterilip gösterilmeyeceği bilinmiyor.

Bunara dışında Şehzede Selim,Beyazıt,Cihangir'in büyümüş halleri ve çocukları da yer alacak dizide. İsmihan,Gevherhan ve Murat dışındakiler ölecek.

Haremde de büyük değişiklikler oalcak.Sezon başı Afife Hatun ölecek ve yerine Fahriye Kalfa başhaznedar olacak.
Sümbül Ağa'nın rolü azaltılacak.
Mercan Ağa diziden çıkmazsa,Esmehan Sultan ile birlikte sarayda yaşamaya devam edecek ve onu koruyacak.

Yeni sezonda izleyeceğimiz aşklar:

Selim-Nurbanu
Selim-Selimiye
Beyazıd-Fatma
Mustafa-Rümeysa

not:konudaki kişiler ve haklarındaki cümleler sadece yorumdur.diziye dahil oalcakalrı ya da konudaki şekilde yansıtılacakları belli değildir.
320323_424336304330878_1243185225_n.jpg

Eskiden Daye Hatun vardı Mahidevranın sağ kolu adını unuttum şimdi o vardı Nigar vardı şimdi koyduğun resme bakınca aklıma geldiler...

bakalım dizi sezon finali'yle ve yeni sezonun ilk bölümüyle kaç reyting alacak?

Dizinin yeni sezonda her şeye rağmen büyük bir düşüş göstereceğine eminim. Dizi hayranları kabul etse de etmese de...

Çünkü dizide en çok sahnesi çekilen ve ekranda gösterilen BAŞROL oyuncusu çıkıyor. Tamam geriye kalan oyunculara bir lafım yok, oyunculuk alanında başarılı olabilirler ama bu dizinin düşeceğine engel değil. Yapımcı boş bölümler izleteceğine 3 sezon dolu dolu bölümler izletip güzel bir finalle sonlandırmalıydı diziyi ama olmadı. Para hırsı her yapım şirketinin çökmesine neden oluyor...

Dizinin yeni sezonda her şeye rağmen büyük bir düşüş göstereceğine eminim. Dizi hayranları kabul etse de etmese de...

Çünkü dizide en çok sahnesi çekilen ve ekranda gösterilen BAŞROL oyuncusu çıkıyor. Tamam geriye kalan oyunculara bir lafım yok, oyunculuk alanında başarılı olabilirler ama bu dizinin düşeceğine engel değil. Yapımcı boş bölümler izleteceğine 3 sezon dolu dolu bölümler izletip güzel bir finalle sonlandırmalıydı diziyi ama olmadı. Para hırsı her yapım şirketinin çökmesine neden oluyor...

dizi başından 4 sezon oalrak planlanmış hala 3 sezon diyorsunuz :) başrol çikıyor yerine aynı karaktere başkası geliyor ortada apra hırsı 46 yıl 4 sezonda anlatılıyor gayet makul sadece 3.sezon çok yavaş ilerledi
aayrıca diğer isimler zaten iyi isimler mehmet günsür-tuncel kurtiz-halit ergenç-ozan güven kariyerlerine bakıp konuşalım hele halit ergençte kimsede olmayan kariyer var meryem gitti diye öne çıkıp kendilerini ispatlamalarına gerek yok

Muhteşem Yüzyıl'ın yeni sezonda reytinglerini sabırsızlıkla bekliyorum. :):)

Muhteşem Yüzyıl artık ben bile sıkılmaya başladım Emre sen nediyorsun yeni sezona düzelir mi? (Senaryo) @xemrexxx

Muhteşem Yüzyıl artık ben bile sıkılmaya başladım Emre sen nediyorsun yeni sezona düzelir mi? (Senaryo) @xemrexxx
senarist giderse düzelir senarist gitmese bile çok hareketklli olacak son sezon üstün körü anlatsa bile karakterleri gene izlenir :) tabi artık biraz hürrem dışındakileri öne çıkarmalı

- - - Ekleme - - -

Muhteşem Yüzyıl'ın yeni sezonda reytinglerini sabırsızlıkla bekliyorum. :):)

reytingini bilemem ama sıralamsı pek değişmez :) en kötü en çok izxlenen 5 diziden biri olur şu an 3 diziden biri o da başka günlere karadayı gibi iddaalı diziler gelirse

senarist giderse düzelir senarist gitmese bile çok hareketklli olacak son sezon üstün körü anlatsa bile karakterleri gene izlenir :) tabi artık biraz hürrem dışındakileri öne çıkarmalı

- - - Ekleme - - -

reytingini bilemem ama sıralamsı pek değişmez :) en kötü en çok izxlenen 5 diziden biri olur şu an 3 diziden biri o da başka günlere karadayı gibi iddaalı diziler gelirse

Yeni sezonda çok iddialı diziler var Emre. Bu kadar büyük konuşma istersen sonun Mahoni gibi olmasın sonra. :F

- - - Ekleme - - -

Haklısın. :)

Yeni sezonda çok iddialı diziler var Emre. Bu kadar büyük konuşma istersen sonun Mahoni gibi olmasın sonra. :F

şu an için pek iddaalı dizi yok bir kanal d nin mete horozoğlu ile çekeceği dizi çok iddaalı bence :) diğerlerinin iddasını göremiyorum yeni dizilerin ve my nin yeni kadrosu şekillenice daha net yorum yapabilirim :)

şu an için pek iddaalı dizi yok bir kanal d nin mete horozoğlu ile çekeceği dizi çok iddaalı bence :) diğerlerinin iddasını göremiyorum yeni dizilerin ve my nin yeni kadrosu şekillenice daha net yorum yapabilirim :)
Sırlar'ı iddialı olarak görüyorsan tamam, bir şey demedim ben. :F

Sırlar'ı iddialı olarak görüyorsan tamam, bir şey demedim ben. :F

evet çünkü yapımcısı d yapım son işleri intikam-öbgz-kş-bbeb :) ayrıca başrolü de gayet iyi bir oyuncu
bir tek şu konuşulan cevdet bey veo ğulları çekilirse başrole konuşulduğu gibi cansu dere ve engin akyürek gelirse o da iyi reyting alır diğerlerinden totalde 6 reytingi geçebilecek iş yok şu anki durumda :)

Forum İstatistikleri

Konular
176,594
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy