Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem'i Sevmeli Miyiz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
Posta gazetesi televizyon eleştirmeni Mesut Yar, "Hürrem'i sevmeli miyim sahi?" başlıklı yazısında şöyle diyor:
'Muhteşem Yüzyıl' dizisi (Star TV) izleyicide her türlü ruh hali yaratabilen bir dizi. Daha doğrusu her hafta taraf değiştiren kalabalıklar oluşturuyor. Şimdi üstten bakışta Hürrem karakterine sempati duyan kaç kişi çıkar bilemiyorum. Ama mesela, tamamıyla şer odağı diye adlandırmak da mümkün değil. Ne yapıyor Hürrem? İktidar için belki de her şeyi yapıyor. Mesela düşman bellediklerini koltuğundan düşürmek, cinayete teşebbüs etmek, sürekli bir şekilde kuşkuculuk, hatta Süleyman ve kendisinden başka kimsenin yaşayamayacağı bir saray yaratmak filan. Bunlar sadece ilk elden aklıma gelenler. Peki Hürrem'e ne yapılıyor? Süleyman istediği zaman çağırıyor, istemeyince bir kenara atıyor. Valide Sultan sürekli kendisine bileniyor. Mahidevran müzmin düşmanı. Pargalı aldığı her nefesi zıkkım ediyor ve şimdi Şehzade Mustafa oyundan çıkarmak istiyor filan. Bunlar da ilk elden aklıma gelenler... İyiler kötüleri götürdüğü, kötüler iyilerin üstünü çizdiği zaman da ortaya yalnız ama ayakta durmaya çalışan bir kadın portresi çıkıyor. Peki, ne hissetmeliyiz bu tablodaki Hürrem'e karşı? Bilemiyorum hakikaten. Sahi siz ne hissediyorsunuz?

hurremkanuni.jpg

Güzel bir yazı olmuş, başlarda Hürrem zavallıydı, güçsüzdü, herkes ona acıyordu; şimdi ise her türlü kötülüğü yapabilecek bir canavar pozisyonunda; ne düşünmek gerektiğini ben de bilemiyorum.

Ama izleyicinin çoğunun Hürrem'e sempati duyduğunu düşünüyorum.

Hürremi Tarihte kötü olarak duymuştum,

Fakat dizide izleyince resmen bir melek ve onun tarafındayım gibi bir duruma getirdiler dizide..

Dizide en sevmediğim karakter. Her ne kadar sempatik gösterilmeye çalışılırsa çalışılsın Osmanlı tarihindeki en kötü kadın Hürrem Sultan. :)

Meryem Uzerli'ye laf yok tabii, o en iyi şekilde oynuyor da sorun yapımcıların sempatik göstermeye çalışmasında. :)

ben ne diziyi severim ne de karakterlerini :D tarihi açıdan demiyorum

Dizide en sevmediğim karakter. Her ne kadar sempatik gösterilmeye çalışılırsa çalışılsın Osmanlı tarihindeki en kötü kadın Hürrem Sultan. :)

Meryem Uzerli'ye laf yok tabii, o en iyi şekilde oynuyor da sorun yapımcıların sempatik göstermeye çalışmasında. :)

tarihtekini kimse bilmiyo ki sadece söylentiler var:D