Muhteşem Yüzyıl Kösem Üzerine

Bende aksine demedim. Tahmin işte ona göre yorum atmak gerekirdi bende öyle yaptım.

Sen bunları tahmin ettin bende izleyince göreceğiz dedim yanlış bir cümle yok.
izleyince göreceğimiz bir şey yok anca bu noktalar eleştiri alır yılmaz şahinin kalemi dışında hiçbir şey reytinge etki etmez yani maddi olarak bir delil olmayacak bu noktalarla ilgili

güzel bir değerlendirme olmuş. avantajlarda dezavantajlarda doğru tespitler sadece dezavantajlara 1 tane daha eklemek istiyorum. başrol ekin mert çok çikin. kemik suratlı

güzel bir değerlendirme olmuş. avantajlarda dezavantajlarda doğru tespitler sadece dezavantajlara 1 tane daha eklemek istiyorum. başrol ekin mert çok çikin. kemik suratlı

Mert ne alaka bee.
Yanlış mı biliyorsun sen acaba.

Eline sağlık Emre.

Merakla bekliyoruz diziyi bakalım, çoğu yere katılıyorum.

Gerçekten haklı noktalara değinmişsin @xemrexxx, eline emeğine sağlık.

Bu arada tehlikeye atacak bir rakip olmadığını söylemişsin, ama Analar ve Anneler yeterince güçlü bir rakip bence.

Gerçekten haklı noktalara değinmişsin @xemrexxx, eline emeğine sağlık.

Bu arada tehlikeye atacak bir rakip olmadığını söylemişsin, ama Analar ve Anneler yeterince güçlü bir rakip bence.
daha belli dğeil bence dizi 2.bölüm yükselecek mi düşecek mi bir de reklam vermeye başlasın önce

Güzel bir yazı olmuş.
@xemrexxx

Şu kısımlara katılıyorum.

1. Dizi için seçilen Anastasia Thsilimpou tam bir belirsizlik. Genç oyuncu karaktere bürünemezse izleyicide tepki alır; çok iyi oynarsa devamında gelecek Beren Saat rolde sırıtabilir. Yani her türlü büyük bir risk.
Kesinlikle doğru. Eğer yeni kız sevilmezse 8-9 bölüme kadar dizi nasıl dayanır muamma. Hadi Meryem kadar sevildi diyelim bu sefer Beren gelince işler karışacak.
İzleyici bir karaktere alışmışken yarıda kalacak. Üstelik 8-9 bölüm az da değil yani.

• 2-Dizinin senaryosunu kaleme alan Yılmaz Şahin çokça eleştirilmişti Muhteşem Yüzyıl'da. 3.sezon Meral Okay'ı taklit eden olaylarla geçiştirilirken; 4 sezon 23 yıllık bir periyot 36 bölümde anlatıldığı için senaryonun etkisi pek hissedilmemişti.Kösem'de nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu Yılmaz Şahin'in.
Malesef Yılmaz Şahinin senaryolarını beğenmiyorum. MY'nin 3.sezonda senaryo olarak bazı yerlerde çökmesi. 4.sezonun kötü gitmesi ise bu adamın yüzündendir.
Kesinlikle iyi yazamıyor bence.

• Dizinin anlatılacağı dönem Muhteşem Yüzyıl'a göre çok daha hareketli, daha çok karakterli ve olaylı bir dönem. Güzel işlenirse izleyici sıkılmadan izleyecektir.
  • Perşembe günü yayınlanacak diziyi şu an tehlikeye atacak bir rakip de gözükmüyor.
Evet Perşembe günü rakibi yok diyebiliriz. KVP çöküşte zaten. Sonra İnadına AŞk zaten baştan çökmeye meyilli.
Anneler ve Analar ile kapışabilir.

Dizi zaten o dönemde bol entrika olacağı için ve zaten o dönemde kadınlar aktif olduğu için izleyenler yok bu Osmanlıyı yansıtmıyor yok Haremde bu kadar entrika mı olur diyenler çok az olur zaten tarihe bakarlarsa anlarlar.
O yüzden MY kadar eleştirilmez bence.

Off @Çiğdem- kadar uzun bir mesaj yazdım.
Normalde hiç sevmem uzun yazmayı ama senin hatrına yazdık.

sokak totoşu dışında herkes katılır zati

Eğer yeni kış beğenilirse ve Beren yerine gelirse çok yadirganmaz çünkü zaten sevilen bir oyuncu. Çok dikkat çekeceğini sanmıyorum. Ortada evet isyan eden olur ama Beren Saat yani. En çok sevilen oyuncu istatistiki olarak. Öyle abartılacak bir durum giremiyorum.

bu iş o ka kolay değil
vahide perçin gibi berenin yaşı kadar oyunculuk yapmış biri bile yadırgandı

bu iş o ka kolay değil
vahide perçin gibi berenin yaşı kadar oyunculuk yapmış biri bile yadırgandı

7 bölüm ve 100 bölüm aynı şey değil. EveT bir geçiş dönemi olacak o esnada ama Beren Saat öyle hafife alınacak biri değil. Bir çok başarıları var. Sadece çok büyük bir düşüş yaşayacak gibi konuşulmaması taraftarıyim. Yutabilirsiniz sonuçta.

düşüş yaşayacak,yutabilirsiniz derken çoğul konuşan yok