Muhteşem Yüzyıl Kösem Üzerine

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
148,812
Puanı
1,061
Muhteşem Yüzyıl konusunda en çok mesaj üye olarak dizinin devamı niteliğindeki Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin durumunu değerlendirdim.
İlk olarak dizinin avantajlı olduğu durumlarla başlayalım;

1. Dizinin teknik ekibinin Muhteşem Yüzyıl'ınkiyle aynı olması dizinin daha hızlı ve daha kaliteli şekilde çekilmesini sağlayacaktır şüphesiz.
  2. Muhteşem Yüzyıl'dan kalan başka bir miras da lider dizi olma; yayınlandığı dönemde sosyal medya ve basında en çok konuşulan dizi olmuştu Muhteşem Yüzyıl ilk günden son güne kadar; dizi kanaldan bölüm başı aldığı ücret ve en çok reklam alan dizi olmasıyla da çok konuşulmuştu. Kösem, Muhteşem'in kemik izleyicisini kendine çekmeyi başarabilirse bu mirasın da sahibi olur.
  3. Muhteşem Yüzyıl son sezona girerken 54 ülkede yayınlanıyor ve yarım milyon dolardan fazla gelir elde ediyordu buralardan .Kösem de daha yayınlanmadan 80 ülke tarafından rezerve edildi ya da satın alındı, yurtdışı satışından gelecek para dizinin elini güçlendirecektir kanala karşı.
  4. Dizinin anlatılacağı dönem Muhteşem Yüzyıl'a göre çok daha hareketli, daha çok karakterli ve olaylı bir dönem. Güzel işlenirse izleyici sıkılmadan izleyecektir.
  5. Perşembe günü yayınlanacak diziyi şu an tehlikeye atacak bir rakip de gözükmüyor.

Dizinin olumsuz yanlarına gelirsek;

1. Dizinin başrol kadrosu Muhteşem'e göre oldukça zayıf. Bu durum izleyicinin diziye mesafeyle yaklaşmasına neden oluyor.
  2. Dizi için seçilen Anastasia Thsilimpou tam bir belirsizlik. Genç oyuncu karaktere bürünemezse izleyicide tepki alır; çok iyi oynarsa devamında gelecek Beren Saat rolde sırıtabilir. Yani her türlü büyük bir risk.
  3. Dizi 3 önemli ismini kaybetti; Taylan Biraderler ve Meral Okay. Özellikle kadrodan, kostüme ve dekora kadar her şeyle bizzat ilgilenen Meral Okay'ın eksikliği hissedilecektir.
  4. Dizinin senaryosunu kaleme alan Yılmaz Şahin çokça eleştirilmişti Muhteşem Yüzyıl'da. 3.sezon Meral Okay'ı taklit eden olaylarla geçiştirilirken; 4 sezon 23 yıllık bir periyot 36 bölümde anlatıldığı için senaryonun etkisi pek hissedilmemişti.Kösem'de nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu Yılmaz Şahin'in.
  5. Dizinin fragmanlarından anlaşıldığı üzere birçok noktada Muhteşem Yüzyıl ile aynı. Benim dikkatimi çeken nokta ise başrollerin Muhteşem Yüzyıl'ın ilk bölümündeki kıyafetlerle aynı renk ve benzer desende kıyafetler giymeleri. Ayrıca Muhteşem'deki gibi padişahın yanında en güvendiği kişi var yanında.Umarım benzerlikleri çok abartmazlar yoksa çok eleştirilecekleri kesin.

@destere @Çiğdem- @mrt-06 @sürgünüm @sokak sanati @Harunnn60 @-potterhead- @Bully @yatutarsa @HachiKo @Aserat @cookies @vadikızı @denizz19 @GunesinOglu @Maskeli Fedai @EFE UYSAL @HarzeM

Eline sağlık sevimsiz @xemrexxx
Güzel yazı olmuş ilk defa tüm dediklerinin doğru olduğunu görüyorum
Bence dizi MY'nin ekmeğini yiyecektir, reyting sorunu yaşayacağını sanmam

ayyyy kösem sultanın avantajlı oluğu kısımlardakı her kısımda muhteşem yüzyıl şöyle böyle diyor sen yine muhteşem yüzyılını övmek için ksöemi kullanmışsın

@xemrexxx

Düşüncelerinin ne kadar doğru olduğunu ileride göreceğiz. Bir çoğu iddia. Olabilirle bitmiş zaten cümleler.

Kasım'da neler olacak bakacağız

Yazdıklarına baştan sonuna kadar katılıyorum. Ama ben dizinin tutacağını söylüyorum. Yani olumsuzluklar fazla göze batmayacaktır. Eline sağlık. @xemrexxx

Düşüncelerinin ne kadar doğru olduğunu ileride göreceğiz. Bir çoğu iddia. Olabilirle bitmiş zaten cümleler.

Kasım'da neler olacak bakacağız
zaten içinde olabilirler olmasa reyting haberlerine açardım köşe yazılarına değil
ayrıca olabilir olanların doğruluğu ya da yanlışlığı kesin değil göreceklerin üzerinden onları yorumlaman mantıksız

Yazdıklarına baştan sonuna kadar katılıyorum. Ama ben dizinin tutacağını söylüyorum. Yani olumsuzluklar fazla göze batmayacaktır. Eline sağlık. @xemrexxx
zaten içlerinde diziyi tehlikeye atacak bir şey yok bir tek yılmaz şahin var o konuda da kösemde my ye göre çok daha fazla karakter olacak sürekli değişen kadroyla senaryo kötü olsa bile çok sırıtmaz

Bende aksine demedim. Tahmin işte ona göre yorum atmak gerekirdi bende öyle yaptım.

Sen bunları tahmin ettin bende izleyince göreceğiz dedim yanlış bir cümle yok.