Muhteşem Yüzyıl Fav10--1.Bölüm

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
148,868
Puanı
1,061

FAV10 SARAYI / İSTANBUL

(Sultan Ozan ölmüş yerine ise kuzeni Darksaal’ın tahta çıkması için hazırlıklar yapılmaktadır.)

Vadikızı: Korkmana gerek yok bizim istediklerimizi yaptığın sürece tahtta güvenle oturmanı sağlayacağız.
Darksaal: Sağolun sultanım bugün yaptıklarınızı asla unutmayacağım.
Harunnn60: Sultanım vezir mrt-06 ve kethüdanız Polyanna Hatun geldi.

VALİDE VADİKIZI’NIN ODASI

Vadikızı: Darksaal’ın tahta çıkması için gerekli hazırlıklar tamam mı paşa?
Mrt-06: Elbette ki sultanım hiçbir paşa ya da asker itiraz etmeyecek bu duruma. Lakin Almila Sultan ve zevci xdragxx Paşa…
Vadikızı: Onları dert etme sen vezirazam Yakamoz-Asi icabına bakacak onların.
Mrt-06: Kendileri neredeler sultanım?
Vadikızı: Ufak bir problemi halletmek için Sakarya’ya gitti, dönül yolunda da Almila’nın sarayına uğrayıp bu işi bitirecek. Pekiyi sen neler yaptın Polyanna?
Polyanna: Emrettiğiniz gibi vakıflara darksaal adına bağışlar yapıldı, yarın tüm İstanbul’da kutlamalar başlayacak. Tüm asillere de davet gönderildi.
Vadikızı: Alâ yarın güneş bir kez daha bizim için doğacak, hazırlıklarınızı kontrol ettikten sonra çekilebilirsiniz.

SAKARYA / ŞEHZADE POMPY’NİN KONAĞI

Yakamoz-Asi: Şehzademiz içerideler mi hatun?
Southern: Odasında uyuyorlar paşam.

(Yakamoz-Asi konağa girer, hızla pompy’nin odasına ulaşır. Ve kapıyı açar, sesi duyan pompy uyanır.)

Pompy: Southern anne sen mi geldin? (Yakamoz-Asi kılıcını çeker ve pompy’nin üzerine yürür, pompy korku dolu gözlerle olanı biteni anlamaya çalışırken kılıç aşağı iner.)

FAV10 SARAYI /ERTESİ GÜN

(Hazırlıklar tamamlanmış ve Darksaal’ın tahta çıkması için İstanbul’un önde gelen isimleri saraydaki yerlerini almıştır)

Vadikızı: Harunnn
Harunnn60: Buyrun sultanım
Vadikızı: Paşalarımız nerede? Mrt-06 bile gelmedi daha?
Harunnn60: Malumatım yok sultanım isterseniz bir soruşturayım?

(Tam bu esnada taht odasının kapısı açılır ve Kaptan-ı derya denizz19’un sesi duyulur)

Denizz19: Destur sultan Pompy Hazretleri….

(Herkes şaşkın bir şekilde pompy’e bakmaktadır, pompy tahta oturup, yeminin eder)

Vadikızı: Bu nasıl olur Harun?

(Bu sırada Almila Sultan gelir veHarunnn60 onun yanına geçer)

Almila: Burnunuzun ucundaki haini göremeyecek kadar yaşlanmışsınız sultanım.

(Vadikızı şok olmuştur, yanındaki masaya tutunur.)

1 SAAT SONRA

Almila: Aferin Southern Hatun, yaptığın şeyle hayatımızı kurtardın. Dile benden ne dilersen…
Southern: Pompy’i ben büyüttüm sultanım biliyorsunuz ki, oğlum gibi severim . Onun yanında kalmaktan başka isteğim yoktur.

1 GÜN ÖNCE /SAKARYA

(Yakamoz-Asi tam kılıcı pompy’nin üzerine indirecekken Southern, paşyı arkadan hançerler. Ve kapıyı kilitler)

Southern: Haydi şehzadem gitmemiz lazım.

(Pompy’nin korkusu hala geçmemiştir)

Pompy: Hayır ben cadının şatosuna gitmem !!!

(Southern gizli geçidin kapısını açar)

Southern: Merak etmeyin şehzadem ben sizin hep yanınızda olacağım.

FAV10 SARAYI

(Ahali törenden sonra ayrılmaya başlar)

Vadikızı: Nasıl bize haber vermezsin mrt-06?
Mrt-06 : Sultanım vallahi benim de 2 saat önce haberim oldu. Beni ve diğer paşaları Pompy’i muayene eden hekimlerin yanına götürdüler.

(Bu sırada Almila ve Harunnn60 gelir)

Almila: Sultanım , sizin için eski sarayda güzel bir oda hazırlattım, zira yeni hünkarımız kardeşim pompy orada kalmanızı uygun gördü.
Vadikızı: Sen kimsin Almila? Kimsin de bizim yerimizi alabileceğini sanıyorsun? Sen sadece bir çocuksun, has odayı yönetmenin ülkeyi yönetmek olduğunu sanan bir çocuk.

(Bu sırada Harunnn60 Ağa gelir)

Harunnn60: Sultanım ilgilenmeniz gereken bir durum var.
Vadikızı: Emin ol ki sizinle işim bittiğimde sen de senin yanında saf tutan hainler de eski sarayda bile olmayacaksınız, bir mezarınız bile olmayacak.

(Vadikızı ayrılır, Almila ve Harunnn60 şeyhülislam emreemreu’nun yanına gelir.)

Emreemreu: Sultanım felaket…
Almila: Ne oldu şeyhülislam efendi?
Emreemreu: O Bully olacak …. Zındığı kızımla bastım, ya siz bir şey yaparsınız ya da yarın sabah paşanın bu yaptığını kadılara anlatırım, onlara hesap verir!
Almila: Ne istiyorsun pekiyi?
Emreemreu: Bu iş duyulmadan en kısa sürede kızımla evlenecek yoksa sonuçlarına katlanır!
Almila: Pekiyi dediğin gibi halletmeye çalışacağım paşayla konuşup…

TAHT ODASI

(Denizz19 tahtın karşısına geçip öylece bakmaktadır, xemrexxx gelir)

Xemrexxx: Ne o şimdi de kendini tahtta mı hayal ediyorsun?
Denizz19 : Ben haber verecektim sana
Xemrexxx: Ne zaman bir sonraki şehzade tahta geçtiği zaman mı? Her şeyimi Darksaal’ın tahta geçmesi üzerine kurmuştum. 6 saatte on binlerce altın kaybettim senin beceriksizliğin yüzünden…
Denizz19: Sakin ol ve konağına dön. Ortada çok büyük oyun dönüyor, yarın konağa geldiğimde konuşuruz.
Xemrexxx: inşallah bu dediklerine iyi bir mazaretin vardır. Yoksa seni bu makama getirdiğimiz gibi kelleni kaybetmeni de sağlarız…

2.BÖLÜMDE NELER OLACAK?
Eski saraya sürülen vadikızı bunun bedelini kimlere, nasıl ödetecek?
Hiç beklemediği anda evleneceğini öğrenen Bully ne yapacak?
9.kocası olarak Bully'i düşünen Çiğdem'in planı ne? Destere bu planların neresinde?

@destere @Çiğdem- @sokak sanati @Bully @mrt-06 @Aserat @Harunnn60 @Forumdash @pompy @Almila @vadikızı @cookies @DarkLeqenD @tolgab @MayısKralı @denizz19 @ozgur2113 @EnveR @ABAY_06

hahahha ayyy ne sıkıcı bir bölüm olmuş yanı güldüğüme bakmayın

@mrt-06 fotodaki görüntüsünden uzak bir kişiliği var sanki harem ağası gibi davranıyor

ayy yalnız @pompy ın cadının şotasına gitmem sahnesi çok iyiydi

bölümde ben yoktum sıkıcı olmasınında sebebi

sen kapris yaptın illa jenerikte ilk ben olucam dedin sette olay çıkardın o yüzden ilk bölümde sana yer vermedik

Yakamoz-Asi -pompy sahnesi istemsizce güldürdü.
Yakamoz'un ismini görünce öleceğini anladım hemen.
Başka da gülecek bir yer bulamadım neyse ilk bölüm tanıtım bölümü olmuş gerçi bizim ismimiz geçmiş sadece ama neyse. ss

İkinci bölüm Çiğdem, destere ve benim katılımımla eğlenceli olacak diye düşünüyorum.

bakalım @Çiğdem- seni elde edebilecek mi

bizziz bu dizi 1 bölüm bile dayanmaz bence yayından kalkmasın 2.bölüm gelmeden hahah