Muhteşem Yüzyıl 90 Yıldır Başarılamayanı Tek Başına Yaptı

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
148,456
Puanı
1,061
Uluslararası önde gelen dergilerden Monacle son sayısında dünyada yumuşak güce sahip ülkeleri açıkladı.
Türkiye ilk kez bu sene 20.sıradan listeye girdi.
Abd'nin 1.liği olimpiyatlar ve James Bond nedeniyle İngiltere'ye kaptırdığı görüldü.
Türkiye'nin bölgedeki siyasi etkisi övülürken sınırndaki güvenlik sorunları nedeniyle eksi puan aldı.
Bu durumda listeye girilmesini sağlyan esas güç devreye girdi:Muhteşem Yüzyıl
2012 yılı verilerine göre diziyi dünyada 42 ülkede 150 milyon insan izliyor.
Yani diplomasinin yapamadığını bir dizi tek başına yapıyor.
Şimdi dizi için hangi ülke ne demiş yorumlara bakalım:

26.bölüm (Mohaç Savaşı) :
BuradaArap izleyicilerin yorumları çoğunlukta.Süleyman2ın zaferi müslümanalra gurur verirken Macar ve Sırplar ise durumdan memnun değil.

Birleşik Arap Emirlikleri: “Ülkenizde yapılan işleri tebrik ediyoruz. Kültürünüze duyduğumuz ilgiden memnun olmalısınız.”
Kanada: “Hürrem ne dedi? Dili çevirebilir misiniz?”
Kolombiya: “Bir dizide izlediğim en iyi sahneydi.”
Macaristan: “Bugün bile Macarlar için hassas bir isim olan kahraman saydığımız Layoş’a hiç saygı gösterilmemiş.”
Rusya: “(Okan Yalabık’ı ima ederek) Şu yakışıklı adam kim?”
Sırbistan: “500 yıldan sonra Türklerden bize iyi hiçbir miras kalmadı.”
Suudi Arabistan: “Mohaç müthiş bir savaş. Süleyman en büyük padişah.”
Tunus: “Bu diziye bayılıyoruz. Süleyman gerçekten muhteşem.”
Yunanistan: “Acaba Süleyman zafere sevineceği yerde savaşın sonunda verilen kayıplara mı üzüldü?”

48.bölüm(haremdeki olaylar ve Hürrem'in öldürülmek istenmesinin ardından gelen bölüm) : Dizi için kendi dillerine çeviri isteyenler çoğunlukta.Hollandalı ve Suudi kullanıcılar arasında derin bir tartışma çıkıyor.

ABD: “Diziyi ciddiye alma. Süleyman’ın uydurma versiyonunun tadını çıkar.”
Azerbaycan: “Bazı tarihi uygunsuzluklar var. Ama çok güzel bir yapım.”
Bosna Hersek: “Süleyman’ın siyasi yönünü zaten hepiniz biliyorsunuz. İmparatorluğun mükemmel bir yöneticisi olması haremde eğlenmediği anlamına gelmez.”
Kuveyt: “Kanuni Hürrem’i neden bu kadar çok seviyor?”
Mısır: “Kelime anlamıyorum ama izliyorum.”
Norveç: “Türkçe öğrenmeyi denedim ama beceremedim. Lütfen çeviri yapın.”
Sırbistan: “Mükemmel dizi. Türkler Sırbistan’da 500 yıl kaldı. Sırplar için zor bir dönemdi ama ortak geleneklerimiz var. ”Fransa: “Tarih farklı yazsa da diziyi izlerken Osmanlı İmparatorluğu hakkında bir şeyler öğrenmekten memnunum.”
Rusya: “Burada herkes Türkleri izliyor. Osmanlıların kılıçla yapamadıklarını, (Türkler) dizilerle mi yapacak?”

Suudi Arabistan: “Hürrem ne yapıyor?”
Hollanda: “Hürrem Mustafa’yı baştan çıkaran cariyeyi kovuyor, çünkü onu rakip görüyor.”

Yunanistan: “Süleyman dünyanın en büyük imparatorluklarından birinin padişahı ama annesinin onaylamadığı bir kadını sevdi.”

69.bölüm(Hürrem Firuze'yi öğrenir,Gülşah ölür ve harem olayları) : Bu sefer Avrupalı izleyicilerin sayısı Arapları geçmiş durumda.Müslüman izleyiciler hem eleştirirken hem de Hürrem'i de övmüşler.

Azerbaycan: “Size de sultanınıza da çok yazık. O cihan sultanını hatunların arasında hiç ettiniz.”
Azerbaycan: “Milli Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü Başkanı YakupMahmudov Türkiye’nin birçok ülkede büyük ilgiyle izlenen ve tarihi olgular temelinde çekildiği bildirilenMuhteşemYüzyıl dizisinin senaryosundan hoşnutsuzluk duydu... ‘Dünya onu kudretli bir hükümdar olarak kabul etti. Ama dizide HürremSultan’ın elinde oyuncak olarak tasvir edildi. Bu dizi Türk tarihinin kendisi için bir hakarettir’ dedi.”
Brezilya: “Yürü Hürrem! Güçlü ol ve yoluna çıkan herkesi yok et.”
Çek Cumhuriyeti: “Yabancılar diziyi Türklerden fazla izliyor. Bu demektir ki harem Batılılar için gizemini hâlâ koruyor. İzleyin ve tadını çıkarın!”
Fransa: “Hürrem benim rol modelim. Köleydi, sultan olarak öldü. Ve herkesin korktuğu bir kadındı.”
Mısır: (Fransa’dan gelen yoruma binaen) “Benimde rolmodelim. Osmanlı’daki ilk feminist o olabilir. Güçlü, güzel, hırslı ve zeki bir kadın. Belki de Süleyman’a fazlaydı.”
Kırgızistan: “Firuze senden nefret ediyorum. Hürrem seni seviyorum.”
Mısır: “Hürrembir eş ve anne olarak aşkına sahip çıkan bir kadın.”

Yumuşak güç:Bir ülkenin kültürünün,siyasi fikir ve politikalarının diğer ülkeler açısından çekiciliğini anlatan kavramdır.

not:yorum kısımları kopyadır kalan haber kendi cümlelerimdir.

konu geç açıldığından aşağılarda kalmış bu muhteşem baaşrı zirveden inmemeli :D:D:D

tek başına hürrem tüm dünyaya bedel :))

dünya hürremi konuşuyor dolayısıyla türkiyeyi bundan daha iyi reklam olurmu

hala neyin derdinde millet ;?:)

tek başına hürrem tüm dünyaya bedel :))

dünya hürremi konuşuyor dolayısıyla türkiyeyi bundan daha iyi reklam olurmu

hala neyin derdinde millet ;?:)
hürrem 500 yıl sonra dünyaya hükmediyor şimdi yaratılmaya çalışılan kahramanalr ise fos çıkıyor hürrem göğüs darbesiyle yerle bir ediyor :D

- - - Ekleme - - -

Her şeyi de Hürrem'e bağlamasan olmuyo :D
kadın diizide doğum makinesi olmuş,mimikleri ile devleşmiş ,gerçek aşk nasıl olur ispatlamış daha napsın tabi ki başrının sırrı o :d

fRK-I MY DÜZNYA DİZİSİ OLAN TEK TÜRK DİZİsi :D
herkes görsün sadece kendine değil ülke adına çalışıyor :d

Yok daha neler:d

- - - Ekleme - - -

Yav bir de açın Kurtlar Vadisine amerikadan,israilden vb ülkelerden gelen tepkilere bakın.

demek ki vadi bir iş yaramamış ki bunca yıldır türkiye listede deği layrıca my nin muhteşem etkisini ben değil listeyi hazırlaynlar söylüyor açk ara en çok izlenen Türk dizisi dünyada :)

Forum İstatistikleri

Konular
172,932
Üyeler
8,482
Son Üye
Tufan