Muhteşem Yüzyıl 132. Bölüm Fragmanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bully
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Bully aga adam gerçekler karşısında hemen benim diziyi izleyip izlememe durumuna bağlamış
ah işte cevap veremeden elleri boş gidiyor işte
Hürremciler işte işleri güçleri konuları başka yerlere çekmek ama gerçeklerden kaçamazlar.

Süleyman'ın kardeşleri Hürrem karşısında eğilmiyordu mesela Hürrem eğiliyordu onları karşısında.
Hürrem yenmiş olabilir onları ama kademe olarak sultanların aşağısındaydı.

Wışş Fatma her girdiğinde eteklerina kapanıyordu.

Evet doğuştan bir şansızlık olabilir ama ancak bu kadar Sultan olunur zaten bu kadar şanssızlıktan sonra.

"Olağan üstü veya olmamış hayali olayları pek tahmin edemiyorum.
" diyerek vazgeçmiş oldun

Neyden vazgeçtim olmayan bir durumdan mı.

Mustafa'yı sevenler arasında isyan etmek, darbe yapmak isteyen kişiler de olabilir ama bu durum halkın genelinin onu sevdiği gerçeğini değiştirmez. Hiçbir şehzadeye ölümünden sonra bu kadar çok mersiye yazıldığı olmamış.

Wışş Fatma her girdiğinde eteklerina kapanıyordu.

Evet doğuştan bir şansızlık olabilir ama ancak bu kadar Sultan olunur zaten bu kadar şanssızlıktan sonra.

Neyden vazgeçtim olmayan bir durumdan mı.
tartışmaktan vazgeçtin ve kabul ettin aslında hür olmadığını

Bunuda Süleyman'ın başarısını çekemeyenler yazmıştır ne olacak bunuda mı biz düşünelim.

Tabi gerçeklere kapalıydın sen doğru ya

Bu son mesajımız olsun.

tartışmaktan vazgeçtin ve kabul ettin aslında hür olmadığını

Bırrr.
Nerelere çektin konuyu.
Sadece o kadar kabiliyetli değilim dedim.Tam Mustafa'cısın üçkağıtçılık noktasında.

Gerçekleri gözünüze bağlanmış bir düğüm ile görenlere nazaran çokta kaçan biri değilim.
Hı hı gerçekleri görmeyen varsa o da Hürremcilerdir.

He he ondan.

Bunuda Süleyman'ın başarısını çekemeyenler yazmıştır ne olacak bunuda mı biz düşünelim.

Bu son mesajımız olsun.
Süleymanın ne başarısı olacak ki ya tarihi diziden değil de gerçekten oku.Süleyman başarılı olsaydı bir kadının yaptıklarını görür ve cezalarını verirdi ama yapmadı.Süleyman bence en büyük başarıszılık örneğidir.Adam bir Romayı bile alamamış ama Fatih o güçsüz askerlerine rağmen İstanbulu fethetmiştir.Asıl fark bu işte

Bizde diziden bahsediyoruz ayrıca ülkenin topraklarını 2 katına çıkaran bir lafıyla 100 yıl etkileyen daha başka biri yok.Gerçekler bunlar eğer diziye göre konuşmayacaksak.

Sizin hiçbir işe yaramayan ab kuruluna ne demeli?

Mantığı var en azından her sokaktan geçeni almıyoruz.

bir mustafacı üçkağıtçı olamaz

Bizde diziden bahsediyoruz ayrıca ülkenin topraklarını 2 katına çıkaran bir lafıyla 100 yıl etkileyen daha başka biri yok.Gerçekler bunlar eğer diziye göre konuşmayacaksak.
Pargalı İbhrahim sayesinde zaten o öldükten sonra osmanlı duraklamış bir nevi.Sefer anlamında ve parasal kaynakta.