MUHTEŞEM Hürrem Belediyeleri De Ele Geçirdi

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
159,966
Puanı
1,060
Başbakan sözleriyle alevlenen tartışma durmak yerine büyüyor..
Bu kez iktidar gücünü belediyler üzerinden kullanıyor ve saldırılara devam ediyor.

Marmara Belediyler Birliği'ne bağlı belediylerin katılacağı Osmanlı'da Harem ve Enderun seminerinin ana konusu Kanunin'nin seks hayatı olmuş gibi.
Seminerlerde konuşmacı olarak katılacak Yavuz Bahadıroğlu Kanuni kaç yıl at sırtındaydı, Hürrem ve zehir şişeleri ve haremden çıkmama gibi klişeleri tekrarlayacak.
Belediyelerin temel görevlerini içeren maddeler aşağıda yazılıdır(maddeler uzun olduğundna kopyaldım)
Bu maddelerin hiçbirine uymayan bu etkinliğin amacı ve neye hizmet ettiği tartışma konusudur.

1- Kentin altyapısı ile ilgilenmektedir. Bunun içerisine su dağıtımı, şebeke dağıtımı, kanalizasyon, şehiriçi yollar, doğalgaz dağıtımı vs. gibi işler belediyeye aittir.
2- Çöp toplama, yolların temizlenmes, itfaiye hizmetler, zabıta hizmetleri, cadde ve sokak temizliği ve halk sağlığını koruma gibi görevler.
3- Şehir içerisinde imar ile ilgili izin ve belgeler belediyenin görevleri arasındadır.
4- Şehrin ekonomik işleri belediyenin kontrolü altındadır. Fiyat ve ücret tespit etme, haller açma, pazar yerleri kurma, sanayi bölgeleri kurma vs. gibi görevler belediyeye aittir.
5- Şehir içerisinde eğitim ile ilgili görevleri vardır. Okul öncesi eğitim verme, mesleki eğitim kursları düzenleme ve kütüphane açma vs. gibi görevleri vardır.
6- Sağlık hizmetleri, dini görevler, nikah işleri, yurt açma ve ucuz konut yapma gibi görevleri vardır.
7- Şehir içerisindeki ulaştırma alanındaki işler belediyeye aittir.
8- Eski tarihi eserleri koruma, kültür merkezi açma, spor alanları yaratma, tiyatro müze ve sinema salonları açma gibi görevleri vardır.
9- İnsan ve hayvan sağlığını koruyucu veterinerlik hizmetlerini sağlamak ve denetimini yapmak, gıda kontrol labaratuvarları kurmak ve yönetmek, park, bahçe, hayvanat ve bitki bahçesi, fidanlık, koru kurmak, yeşil alanları düzenlemek, korumak; orman, bahçe, mera, vb araziyi hasardan korumak, müşterek su yollarının yapım, bakım ve onarımını yapmak, su birikintilerini kurutmak
10- Yerel vergiler (vergi, rusüm, harç vb), ile, belediye cezalarını toplamak, kamulaştırma işlemlerini yapmak.