2013 Mud / Kaçak (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1935179.jpg


Kaçak - Mud (2012)

Türü: Dram
Yönetmen: Jeff Nichols
Senaryo: Jeff Nichols

Oyuncular:
Matthew McConaughey
Reese Witherspoon
Tye Sheridan
Jacob Lofland
Sam Shepard

IMDb Puanı: 7.5 (47,015 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Mud, Huckleberry Finn ruhunu veren bir film. Tehlikeli ve karizmatik kanun kaçağı Mud, deliler gibi aşık olduğu Juniper için işlediği bir suç nedeniyle hem kanun görevlileri hem de ödül avcıları tarafından aranmaktadır. Peşindekilerden kurtulma amacıyla küçük bir adanın izbe bir köşesinde gizlenmektedir.

Bu bölgede dolaşmakta olan 14 yaşındaki Ellis ve en yakın arkadaşı Neckbone'un Mud ile karşılaşmaları da bu vesileyle gerçekleşir ve kısa zamanda aralarında ilginç bir iletişim oluşur. Ne pahasına olursa olsun Juniper'e kavuşmakta kararlı olan Mud'ın anlattığı bu trajik aşk hikayesi iki genci de derinden etkiler. Hal böyle olunca Mud'a yardım etmeye karar verirler.

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,061
Reaksiyon puanı
49,718
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Daha önceden yaptığım yorumu kopyalayım. :) Bu filme 7.5 puan verdiğime neredeyse emindim hatta Oscar konusunda direkt öyle yazdım ama 8 vermişim. Hatta 8.5 ile arasında kararsız kalmışım. Neyse şimdilik 8 olarak kalsın o zaman gerekirse yeniden güncelleriz. :D



Filmi izlemeden önce afişinde Matthew McConaughey olmasına rağmen neden bu filmde yardımcı erkek oyuncu kategorisinde değerlendiriliyor diye merak etmiştim filmi izleyince anladım. :) Matthew McConaughey'in canlandırdığı karakter filmdeki en önemli karakter belki ama ana karakter bir çocukmuş. :)

Nehir kenarında bir evde şehirden uzak bir yaşam süren bir çocuk ve arkadaşının gizemli bir adamla tanışmasını anlatan güzel bir hikaye.

Ana kahramanımızı canlandıran Tye Sheridan yaşına ve henüz ikinci filmi olmasına rağmen çok iyi bir performans sergilemiş. Bu çıkışını sürdürürse iyi yerlere gelebilir. :)

Son yılların en çıkıştaki isimlerinden olan Matthew McConaughey ile nihayet tanıştım. İlk izlediğim filmi oldu bu film ve hem canlandırdığı karakteri sevdim hem de oyunculuğunu başarılı buldum. (Oscar'da üstlere oynayacak kadar da değil bence.) Dallas Buyers Club ve The Wolf of Wall Street'te de izleyeceğiz bakalım kendisini. :)

Filmin benim için güzel sürprizlerinden biri Reese Witherspoon'a rastlamak oldu. Kendisini sadece Friends'in iki bölümünde konuk oyuncu olarak izlemiştim ve beğenip araştırmıştım ilerleyen yıllarda neler yaptığını fakat bugüne kısmetmiş bir filmde izlemek. :) (Kendisinin çok fazla rolü olmadığını da belirtmek gerek.)

Filmi biraz Masumiyet'e biraz da Stand by Me'ye benzettim. (Evet çok çok farklı iki filme.)

Ödül mevsiminde adı geçiyor, kampanyalara başladılar ama adaylık şansı düşük gibi geliyor bana. Yine de yönetmenin kazandığı Spirit adaylığı gibi çeşitli ödüllerde adaylıklar kazanmaya devam edebilirler. :)

Genel olarak değerlendirecek olursam farklı bir dünyaya götüren sürükleyici bir film olmuş. Yorumlara falan biraz baktım da filmin anti-fanlarının da çok olduğunu gördüm ve açıkçası bu duruma şaşırdım çünkü kesinlikle kötü bir film değildi. Sadece bazı yerler biraz fazla yavaş ilerliyordu o bakımdan bir 15 dakika kadar daha kısa olması filmi daha etkili yapabilirdi. İzleyenler belki başka şeyler aramışlardır filmde. :) Puan verme konusunda 8 ile 8.5 arasında çok kararsız kaldım öyle ki geçmişe dönüp başka filmleri de inceleme gereği duydum ama zor da olsa kararımı verdim. :) Ödüllü filmlerle ilgilenen ve filmlerde sadece aksiyon beklemeyenlere rahatlıkla önerebileceğim bir film. :)

Puan: 8/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
O kadar yavaş ilerliyor ki filmi izlerken sıkılmaktan başka bir şey hissetmedim. Özellikle ilk 1 saat boyunca hareket yok, tekrarlanan olaylar var. İmdb puanı da çok yüksek olmuş bence.

Matthew McConaughey oyunculuğunun zirvesinde bu dönemlerde. İnşallah böyle devam eder ve çok daha iyi yapımlarda görürüz kendisini. Fakat en çok Ellis karakterinin oyunculuğunu beğendim. Küçük ama yüreği kocaman, resmen filmi sırtlayan oydu.

Friens'te Rachel’ın diğer kız kardeşi Jill Green rolünde ve gençlik yıllarına ait birkaç filmini izlediğim Reese Witherspoon'u sevmeme rağmen bu filmde beğenmedim. Fazla basit oyunculuğu gözüme çok battı neden bilmiyorum. Bir düşüşte olduğu da aşikar.

Filmde birçok mantık hatası da mevcut ama bunları yazmaya benim zamanım yok. Her neyse orta seviye bir film diyerek konuyu kapatayım.

6.5/10